Μανικιούρ σε 5 βήματα για φυσικά νύχια

Μανικιούρ σε 5 βήματα για φυσικά νύχια

Ενώ μπορεί να μας αρέσει να έχουμε ένα λαμπερό βερνίκι στα δάχτυλα των χεριών μας, πιθανότατα κάποιες φορές είτε δεν θέλουμε είτε για διάφορους άλλους λόγους προτιμάμε να τα κρατήσουμε φυσικά. Ας δούμε σε πέντε  βήματα πώς θα κάνουμε ένα τέλειο μανικιούρ εύκολα και απλά!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το να έχουμε τα νύχια μας φυσικά, δεν σημαίνει απεριποίητα! Σίγουρα, επίσης δεν σημαίνει να είναι κιτρινισμένα ή γεμάτα πετσάκια! Ας δούμε ένα απλό σχέδιο συντήρησης νυχιών στο σπίτι που θα τα κρατήσει χαρούμενα! Να πώς!

Τι θα χρειαστείτε:

  • Λοσιόν χεριών (το λάδι καρύδας είναι φοβερό!)
  • Εργαλείο για πετσάκια νυχιών (ξύλινο ή μεταλλικό τυλιγμένο με βαμβάκι)
  • Λίμα νυχιών
  • Buffer γυαλίσματος
  • Λάδι για νύχια και πετσάκια

5 βήματα για ένα φυσικό μανικιούρ: Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζετε!

1. Μαλακώστε με λοσιόν

Ρίξτε μια καλή ποσότητα λοσιόν χεριών (εδώ, το περισσότερο είναι το… καλύτερο!). Αφήστε τη για λίγα λεπτά για να μαλακώσουν όλα τα νύχια. Και αν δεν έχετε λάδι καρύδας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο στην κανονική σας λοσιόν.

Αυτή η τακτική είναι πολύ πιο εύκολη και αποτελεσματική από το να μουλιάζετε τα χέρια σε ζεστό νερό. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η συχνή ενυδάτωση των νυχιών και του περιβάλλοντος δέρματος μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των νυχιών.

Ταυτόχρονα και ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να κάνετε και ένα ελαφρύ μασάζ. Μάλιστα, μπορείτε να κάνετε αυτή την κίνηση και κάθε δύο νύχτες, για να αποτρέψετε τα χέρια να ξηραίνονται πολύ και τα πετσάκια να σκληραίνουν.

2. Σπρώξτε τα πετσάκια προς τα πίσω

Χρησιμοποιήστε το ειδικό εργαλείο  για να σπρώξετε απαλά τα πετσάκια σας προς τα πίσω. Κάντε απαλές κινήσεις -δεν χρειάζεται να γίνετε επιθετικές, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην πλάκα των νυχιών!

Και δεν προσπαθείτε να κόψετε τα πετσάκια! Θα διαπιστώσετε ότι παραμένουν σε καλύτερη φόρμα και δεν μεγαλώνουν τόσο γρήγορα αν τα αφήσετε ήσυχα. Η ώθησή τους αφήνει επίσης το φυσικό σχήμα τους ανέπαφο και δείχνει τακτοποιημένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

3. Δώστε σχήμα στα νύχια

Κόψτε τα νύχια και δώστε σχήμα με μια λίμα. Ένα στρογγυλεμένο σχήμα φαίνεται καλό σε κοντά νύχια. Επιπλέον, σημαίνει ότι δεν έχετε σκληρές γωνίες που είναι πιο πιθανό να σας ταλαιπωρήσουν.

Δείτε Επίσης
Αυτή η viral τεχνική κάνει το μανικιούρ σας να διαρκεί 5 εβδομάδες!

Επίσης, να θυμάστε πάντα να λιμάρετε προς μία κατεύθυνση αντί να «πριονίζετε» εμπρός-πίσω! Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε στην αποτροπή από το σπάσιμο των νυχιών.

4. Γυάλισμα νυχιών

Σύμφωνα με τους experts για το «buffing» πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα την ειδική λίμα και όχι οποιαδήποτε έχετε εύκαιρη στο σπίτι σας. Αν το κάνετε σωστά μάλιστα, το μασάζ στην επιφάνεια του νυχιού ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να επωφελούνται τα νύχια σας.

Προσοχή όμως: αν το παρακάνετε και χρησιμοποιήσετε το buffer για παραπάνω ώρα από όση πρέπει, υπάρχει ο κίνδυνος να αποδυναμωθεί και να λεπτύνει το νύχι. Δύο, τρεις φορές πέρασμα από το κάθε νύχι είναι αρκετές. Το αποτέλεσμα είναι λεία και εξαιρετικά λαμπερά νύχια, ακόμη και χωρίς καθόλου βερνίκι ούτε και άχρωμο!

5. Βουρτσίστε με λάδι επιδερμίδας

Τελειώστε ταμπονάροντας με λίγο έλαιο για πετσάκια (cuticle oil) και κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αν δεν έχετε το ειδικό προϊόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Επίσης, τα στυλό με λάδι για πετσάκια είναι πολύ βολικά στη χρήση. Με αυτή την τελευταία κίνηση κρατάτε τα πετσάκια (και τα νύχια) ενυδατωμένα και δυνατά.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.