Περμανάντ: Η “Pretty woman” επιστρέφει δυναμικά!

Περμανάντ: Η
Περμανάντ: Η "Pretty woman" επιστρέφει δυναμικά!
Η Μαντόνα και η Τζούλια Ρόμπερτς ήταν δύο από τις αφορμές για να ξετρελαθούν με την περμανάντ εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο με αυτό το στιλ τη δεκαετία του '90
Από την Νικόλ Κίντμαν του χθες μέχρι τις σημερινές μπούκλες του σήμερα σε μακριά μαλλιά. Η νέα τεχνική δίνει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα
Η Ζιζέλ Μπούντχεν με περμανάντ που δίνει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα με απλούς κυματισμούς // Η Annalynne Mccord με εντυπωσιακές μπούκλες περμανάντ σε μεσαίου μήκους μαλλιά +3
Προβολή Φωτογραφιών
Περμανάντ: Η "Pretty woman" επιστρέφει δυναμικά!

Είναι αποδεδειγμένο!  Οι πλούσιες μπούκλες σε μακριά μαλλιά αυξάνουν τους παλμούς και εξάπτουν τη φαντασία των ανδρών. Λαμβάνοντας υπόψη πως οι νέες περμανάντ αποτελούν και το πιο hot hair trend, μήπως ήρθε η στιγμή να ενημερωθούμε, ώστε να «σπάσουμε» τους κανόνες;

Από την Άντζελα Μολφέτα 

Σημείο σταθμός για τα μαλλιά με μπούκλες, το look της Τζούλια Ρόμπερτς  στην ταινία “Pretty woman”, έγινε ο ανομολόγητος πόθος για εκατομμύρια γυναίκες τη δεκαετία του ‘90. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε αμέσως, καθώς για την πλειονότητα η «κακή περμανάντ» της εποχής τις έκανε να θυμίζουν ένα κάκιστο αντίτυπο του πρωτοτύπου, με αποτέλεσμα εδώ και τρεις δεκαετίες να ξεχαστεί η τεχνική της περμανάντ εξαιτίας της τόσο κακής φήμης που είχε αποκτήσει. Η τεχνολογία όμως, ποτέ δεν σταματά να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται! Η περμανάντ του σήμερα λοιπόν, ή εάν προτιμάμε, η περμανάντ νέας γενιάς προσφέρει αποδεδειγμένα ένα πολύ πιο φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί τρεις μήνες, χωρίς να βάζει σε κίνδυνο την υγεία των μαλλιών μας.

Πώς η περμανάντ νέας γενιάς διαφέρει από την «κακή περμανάντ» της δεκαετίας του ΄90;

Στο παρελθόν, οι μπούκλες ήταν πολύ «σφιχτές» και είχαν το ίδιο μέγεθος. Τώρα ποικίλλουν σε μέγεθος και πέφτουν σαν κύματα, τόσο χαλαρά και απλά, όπως και τα φυσικά σγουρά μαλλιά. Από τη μία έχει εξελιχθεί η τεχνική και από την άλλη η λοσιόν για την περμανάντ δεν περιέχει πλέον αμμωνία, οπότε θεωρείται και πολύ πιο «ευγενής» για τα μαλλιά μας.

Η εξελιγμένη σύνθεσή της εγγυάται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος;

Μπορούμε να απαντήσουμε με ένα μεγάλο Ναι!, αλλά το αποτέλεσμα εξαρτάται και από την κατάσταση των μαλλιών μας. Εάν η φυσική τους κατάσταση είναι υγιής και δεν έχουμε ακολουθήσει κάποιο μακρύ χρωματικό κατάλογο, τότε δεν κινδυνεύουμε! Σημείο κλειδί; Η βαφή των μαλλιών μας πρέπει να εφαρμόζεται δυο-τρεις εβδομάδες μετά την περμανάντ.

Το μέγεθος για τις μπούκλες είναι ίδιο και απαράλλαχτο; 

Όχι, κι αυτό διότι αντί για τους μικρούς παραδοσιακούς κυλίνδρους περμανάντ, τώρα χρησιμοποιούνται μακριές λαστιχένιες ράβδοι που δημιουργούν μια χαλαρή, φυσική εμφάνιση. Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο maxi perm και στο mini perm. Το πρώτο θυμίζει τις αισθησιακές μπούκλες της Τζούλια Ρόμπερτς  στο “Pretty woman”, ενώ το δεύτερο δημιουργεί απλά γοητευτικούς κυματισμούς στα μαλλιά μας, χωρίς κυλίνδρους και ράβδους, αλλά με μερικές χαρακτηριστικές πλεξίδες! Μπορούμε να εμπνευστούμε λοιπόν, από την Pretty woman, την Κάρι Μπράντσοου του Sex and the city, την Ντριου Μπάριμορ ή τη Σακίρα.

Πόσο χρόνο διαρκεί η περμανάντ νέας γενιάς; Εξαρτάται και από την υφή των μαλλιών μας;

Το αρχικό αποτέλεσμα είναι συνήθως, λίγο πιο σφιχτό αλλά μετά από δύο εβδομάδες τα μαλλιά μας βρίσκουν τη φόρμα τους σε ένα αποτέλεσμα που διαρκεί περίπου τρεις μήνες, χάνοντας σταδιακά την αρχική του μορφή, ανεξάρτητα και από την υφή των μαλλιών μας.

Δείτε Επίσης
Το στιλ του ’80 επιστρέφει στα μαλλιά μας! Οι 10+1 ιδέες του σήμερα

Μπορεί να γίνει σε ίσια, σπαστά ή και πιο σγουρά μαλλιά;

Ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών. Στα ίσια μαλλιά δημιουργείται μια μεγαλύτερη διαφορά, τα σπαστά αποκτούν πιο αισθησιακές μπούκλες, ενώ εάν τα μαλλιά μας είναι κάπως σγουρά με τη νέα περμανάντ μπορούν να αποκτήσουν πιο ελαστικές και καθορισμένες μπούκλες.

Και όσον αφορά το μήκος;

Το κόψιμο των μαλλιών μας παίζει σημαντικό ρόλο για την επιτυχία της περμανάντ. Αν και μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλα τα μήκη, είναι σημαντικό να διαμορφωθούν σκάλες γύρω από το πρόσωπο για ένα φυσικό αποτέλεσμα και ειδικά εάν τα μαλλιά μας είναι πολύ μακριά. Σε περίπτωση που διατηρήσουμε ενιαίο μήκος, τόσο οι μπούκλες όσο και οι κυματισμοί δεν θα έχουν φυσικότητα και ζωντάνια, ενώ θα «πέσουν» πολύ γρηγορότερα.

Πώς φροντίζουμε καλύτερα τα μαλλιά με περμανάντ;

Για να διατηρήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τις αισθησιακές μας μπούκλες είναι σκόπιμο να επιλέξουμε ένα σαμπουάν χωρίς θειικό άλας. Επίσης, εάν τα στεγνώνουμε με το σεσουάρ είναι προτιμότερο να τοποθετούμε στο άκρο την ανάλογη φυσούνα που αυξάνει τον όγκο στις μπούκλες. Εναλλακτικά, μπορούμε να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά. Πολύ σημαντικό είναι επίσης, να μην χτενίζουμε τα μαλλιά μας όταν είναι στεγνά. Μπορούμε να βελτιώσουμε το σχήμα τους με τα δάχτυλά μας. Ακόμα, όμως και κατά τη διάρκεια του λουσίματος και ειδικά όταν χρησιμοποιούμε κοντίσιονερ, αντί για την κλασική χτένα προτιμάμε μια κοντή με αραιά και φαρδιά δόντια.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.