Πώς να αποκτήσετε μαλλιά γοργόνας αυτό το καλοκαίρι!

Πώς να αποκτήσετε μαλλιά γοργόνας αυτό το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι εδώ, και είμαστε έτοιμες να υποδεχτούμε τον πιο ζεστό καιρό με την πιο… κατάλληλη νέα τάση. Η τελευταία τάση στο ραντάρ μας; Μαλλιά γοργόνας. Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτό το καλοκαιρινό χτένισμα;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τι είναι τα μαλλιά της γοργόνας;

Οι ανάλαφρες μπούκλες και τα αέρινα κυματιστά μαλλιά είναι το χτένισμα της γοργόνας που κάνει θραύση ήδη, καθώς η διαφημιστική εκστρατεία για το ριμέικ της ταινίας «The Little Mermaid» της Disney αυξάνεται λόγω της κινηματογραφικής της κυκλοφορίας.

Η «αληθινή γοργόνα» Halle Bailey προσφέρει μια εναλλακτική στα κλασικά κυματιστά μαλλιά της παραλίας με τις ζωηρές κόκκινες αποχρώσεις, δείχνοντας πώς η τάση έχει εξελιχθεί και έχει γίνει πιο περιεκτική για τη νέα σεζόν.

Ποια είναι η διαδικασία στο κομμωτήριο για την επίτευξη της εμφάνισης;

Για το κλασικό wavy look χρειάζεται επίσκεψη στο κομμωτήριο. Για να επιτύχουμε αυτό το look στο κομμωτήριο χρησιμοποιούμε μια επιλογή από λαβίδες – συνήθως ένα βαθύ ψαλίδι waver, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών.

Μετά το λούσιμο και την ενυδάτωση, η κομμώτρια περνά από πάνω τους τμήμα-τμήμα με την λαβίδα και το waver, στερεώνοντας τα κύματα με ένα προστατευτικό θερμότητας και σπρέι μαλλιών. Για να ολοκληρωθεί το χτένισμα, εφαρμόζεται ένα σπρέι με υφή και η κομμώτρια περνά με τα χέρια ή μια φαρδιά οδοντωτή χτένα ανάμεσα στις τούφες των μαλλιών.

Πόσο διαρκεί;

Τα κυματιστά μαλλιά της γοργόνας μπορούν να διαρκέσουν μερικές μέρες. Οι κομμωτές συνιστούν να προσθέσετε σπρέι που δίνει όγκο στις ρίζες τη δεύτερη μέρα ως ένα άγγιγμα και για να αυξήσετε τη διάρκεια του χτενίσματος.

Μόλις η κομμώτριά σας, σας δείξει πώς γίνεται, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αναπαράγετε την τεχνική στο σπίτι…

Πώς μπορούμε να το κάνουμε στο σπίτι;

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στα mermaid waves στο σπίτι, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Για μακριά μαλλιά, θα ξεκινήσετε με τα φυσικά σας μαλλιά: Αφού λουστείτε και τα στεγνώσετε, (το στέγνωμα στον αέρα είναι εξαιρετικό) για να αναδείξει τους φυσικούς κυματισμούς.

Για να κάνετε τα κύματα, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο styling όπως ένα jumbo waver. Πάρτε μικρά τμήματα της τρίχας κάθε φορά, ψεκάστε με προστατευτικό θερμότητας και σφίξτε το εργαλείο κοντά στη ρίζα (μπορείτε να αποφασίσετε πόσο ψηλά θέλετε να ξεκινήσει το κύμα).

Δείτε Επίσης
«Hydro Hair»: Φέρνει το wet look σε άλλο επίπεδο! Η υγρή τάση στα μαλλιά μας!

Φροντίστε να εφαρμόσετε λακ πριν χτενίσετε τα κύματα σας και μην βιαστείτε γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει φριζάρισμα. Το χτένισμα των κυμάτων σας θα τα βοηθήσει να φαίνονται πιο μαλακά και λιγότερο σφιχτά και μπορείτε πάντα να προσθέσετε λίγο σπρέι υφής στις ρίζες σας για επιπλέον συγκράτηση.

Έχετε πιο κοντά μαλλιά; Μην ανησυχείτε! Τα jumbo wavers είναι ιδανικά για το styling σε πιο μακριά μαλλιά αλλά δεν λειτουργούν τόσο καλά σε πιο κοντά μαλλιά μεσαίου μήκους.

Για όσες έχουν πιο κοντά μαλλιά, λούστε τα το προηγούμενο βράδυ και απλώστε ένα σπρέι με θαλασσινό αλάτι. Στη συνέχεια, μπορείτε μέχρι να στεγνώσουν να τα χωρίσετε στη μέση και να τα πλέξετε σε δύο γαλλικές κοτσίδες και να αφήσετε όλη τη νύχτα. Λύστε τις κοτσίδες σας το πρωί και δώστε στιλ χρησιμοποιώντας μια φαρδιά χτένα και σπρέι υφής.

Τι γίνεται με τα χρώματα μαλλιών γοργόνα;

Εάν τα «κύματα της παραλίας» δεν αρκούν για να σας ικανοποιήσουν, μπορείτε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα αλλάζοντας το χρώμα των μαλλιών σας.

Είτε θέλετε να δοκιμάσετε μια απόχρωση του κόκκινου «εγκεκριμένου» από την Ariel, είτε ένα όμορφο ροζέ, ή για τις πιο τολμηρές και ριζοσπαστικές διάφορες αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου για να μιμηθείτε τα θαλασσινά νερά, έχετε πολλές ευκαιρίες να παίξετε με την τάση, ώστε να γίνει μοναδική για εσάς.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.