Πώς να φορμάρετε τα μαλλιά σας στις βροχερές μέρες

Πώς να φορμάρετε τα μαλλιά σας στις βροχερές μέρες

Η βροχή και η υγρασία σίγουρα δεν είναι σύμμαχοι των μαλλιών μας! Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσετε τα μαλλιά σας υπό έλεγχο και να απομακρύνετε την υγρασία. Το καλύτερο είναι ότι αυτά τα looks είναι άψογα και αγκαλιάζουν τα μαλλιά σε όλο τους το ακατάστατο μεγαλείο, ενώ διατηρούν την κομψότητά μας αλώβητη!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Όλες το έχουμε ζήσει! Εκεί που ετοιμαζόμασταν για μια εργάσιμη ημέρα με φρεσκοχτενισμένα μαλλιά, βγαίνουμε έξω για να διαπιστώσουμε ότι ο καιρός έχει άλλα σχέδια. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα όπως μια ξαφνική νεροποντή για να καταστρέψει αυτό που διαφορετικά θα ήταν μια καλή μέρα για τα μαλλιά μας.

Αυτό συμβαίνει επειδή η υγρασία στον αέρα βοηθά στη δημιουργία δεσμών υδρογόνου με τις τρίχες, κάνοντάς τις να κολλάνε μεταξύ τους, δημιουργώντας φριζάρισμα.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, εξηγούν οι ειδικοί. Αν και μπορεί να αισθάνεστε ότι χάθηκε κάθε ελπίδα για την καταπολέμηση του φριζαρίσματος και της υγρασίας, υπάρχουν μερικά κόλπα που θα βοηθήσουν τα μαλλιά να φαίνονται καλύτερα. Δεν είστε σίγουρες από πού να αρχίσετε;

Ιδέες για μαλλιά… στη βροχή και την υγρασία

Εάν γνωρίζετε ότι ο καιρός δεν θα είναι ευνοϊκός, το να επιλέξετε ένα wet look θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Περάστε ανάμεσα στις τούφες των μαλλιών σας λίγη μους και στη συνέχεια λίγο τζελ που θα συγκρατήσει τις ατίθασες τρίχες και μπορεί να δώσει στα μαλλιά σας μια κομψή εμφάνιση που είναι ταυτόχρονα και μοντέρνα.

Πιάστε τα μαλλιά σας σε ένα χαμηλό κότσο. Είναι μία ασφαλής ιδέα αλλά και εύκολη, όταν όλα τα άλλα δείχνουν να αποτυγχάνουν. Εναλλακτικά, μαζέψτε τα μαλλιά σε μια αλογοουρά χρησιμοποιώντας ένα λαστιχάκι, ενώ αν θέλετε ακόμη περισσότερο στιλ, πλέξτε ένα κομμάτι σε μια πλεξούδα.

Δείτε Επίσης
Να σου πω μια ιστορία πραγματικού έρωτα;

Μία ακόμη ιδέα είναι να γυρίσουμε την αλογοουρά σε έναν ακατάστατο κότσο, στη συνέχεια τυλίγουμε την πλεξούδα γύρω από το λάστιχο. Δεδομένου ότι προορίζεται να είναι μια «ακατάστατη» εμφάνιση, όσο περισσότερη υφή, τόσο το καλύτερο, επομένως είναι τέλειο για μια απρόβλεπτη καταιγίδα!

Προτιμήστε προϊόντα styling που καταπολεμούν το φριζάρισμα

Η προετοιμασία με τα σωστά προϊόντα είναι μια από τις καλύτερες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για τα μαλλιά σας πριν βγείτε στην πόλη μια βροχερή μέρα. Τα βασικά εργαλεία styling, όπως το ξηρό σαμπουάν, μπορούν να βοηθήσουν να αποκτήσουν λίγο περισσότερο όγκο οι λείες και ίσιες ρίζες.

Είναι επίσης σημαντικό να λειαίνουμε τακτικά τις ατίθασες τρίχες με μια μάσκα ενάντια στο φριζάρισμα. Ακόμη και όταν ο καιρός το πάει… για βροχή, είναι ωραίο να γνωρίζετε ότι μπορούμε να είμαστε κομψές από την κορυφή μέχρι τα νύχια με μερικές τόσο απλές τεχνικές.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.