Πώς να κάνετε ένα «άψογα λάθος» smoky eye, σύμφωνα με τον Tom Ford!

Πώς να κάνετε ένα «άψογα λάθος» smoky eye, σύμφωνα με τον Tom Ford!

Πρόκειται για τη νέα εκδοχή του μακιγιάζ για smoky eye που μοιάζει σαν να το έχουμε κάνει όλο λάθος, αλλά φευ!, αυτός είναι ο σκοπός!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

«Είναι ένα απλό λουκ», δήλωσε η διάσημη make up artist Pat McGrath κατά τη διάρκεια που βρισκόταν επί τω… έργω στα παρασκήνια της πρόσφατης πασαρέλας του Tom Ford.

Με έμπνευση από τη δεκαετία του 1960 και την Edie Sedgwick, η McGrath και η ομάδα της δημιούργησαν ένα μαύρο, μουντό και ταυτόχρονα λαμπερό, γυαλιστερό μακιγιάζ για τα μάτια.

Δείτε Επίσης
Το womanidol ονειρεύεται το στιλ του Δεκεμβρίου 2020

Για να το αντιγράψετε, ξεκινήστε πρώτα με ένα σκούρο καφέ ή μαύρο μολύβι. Όπως πρότεινε η Linda Cantello, η make up artist  που θεωρείται η «εφευρέτρια» του smoky eye, χρησιμοποιήστε αυτό το μολύβι ως βάση αλλά και για να σχεδιάσετε το σχήμα που θέλετε – στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα στρογγυλεμένο σχήμα. Πόσο θέλετε να το τραβήξετε; Πόσο ψηλά στο βλέφαρο θέλετε να πάει; Πόσο θέλετε να δημιουργήσετε γωνίες στην άκρη του ματιού;

  • Σχεδιάστε πρώτα με το μαύρο μολύβι.
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε μία σκιά – για παράδειγμα μία γυαλιστερή ή ιριδίζουσα γκρι – και μιξάρετε επανειλημμένα, μέχρι να μοιάζει σαν διάφανο. «Αυτό το καθιστά σύγχρονο», διευκρινίζουν οι δύο μακιγιέζ. «Το αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι “συμπαγές”, αλλά να έχει μία όμορφη διαύγεια».
  • Περάστε στο τέλος και ένα άχρωμο γκλος κάτι που μετατρέπει το μακιγιάζ αυτό σε ένα λαμπερό, αστραφτερό τελείωμα.

Αν μάλιστα σας μοιάζει ότι δεν είναι και πάρα πολύ τέλειο, μην ανησυχείτε! Εδώ η ιδέα σύμφωνα με την McGrath, είναι ένα οξύμωρο δηλαδή, «κάτι άψογα λάθος! Είναι σαν να έχουμε προσπαθήσει… να μην είναι σωστό»!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.