Σκούρο κόκκινο στα χείλη: Η σούπερ τάση της σεζόν

Σκούρο κόκκινο στα χείλη: Η σούπερ τάση της σεζόν

Τα σκούρα κόκκινα κραγιόν στα χείλη είναι η αγαπημένη τάση του χειμώνα. Τα Burgundi Lips είναι μία από τις κορυφαίες προτάσεις των make up artists και ας δούμε πώς θα πετύχουμε τέλεια βαμμένα χείλη!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Μαζί με το κλασικό κόκκινο που άλλωστε δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, η απόχρωση του κόκκινου της Βουργουνδίας είναι μία από τις τοπ προτάσεις αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα που έρχεται.

Είναι μία απόχρωση, που έτσι κι αλλιώς συγκαταλέγεται μεταξύ των πολυαγαπημένων μας, και σίγουρα όχι τυχαία! Τα σκούρα χείλη στο κόκκινο χαρίζουν αυτοπεποίθηση και κάνουν πιο σέξι το λουκ μας.

Όπως μάλιστα υποστηρίζουν και οι καλύτεροι make up artists τα μπορντό κραγιόν κολακεύουν σχεδόν κάθε τόνο δέρματος, είναι πιο εύκολα από τα κόκκινα και επιπλέον μας κάνουν να νιώθουμε όμορφες!

Χωρίς να ακούγεται κλισέ, το μπορντό κραγιόν είναι το νέο κόκκινο

«Είναι εξίσου διαχρονικό με το κόκκινο», λένε οι μακιγιέρ. Τα χείλη στο κόκκινο της Βουργουνδίας τραβούν τη προσοχή και δεν περνούν απαρατήρητα, ποτέ! Είναι μία απόχρωση που ποτέ δεν χαρακτηρίζεται ντεμοντέ ή βαρετή. Αλλά για τη φετινή σεζόν είναι στην πρώτη… γραμμή.

Επιπλέον, είναι πιο εύκολο να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση που κολακεύει την επιδερμίδα σας, από όσο ένα κλασικό κόκκινο.

Έξυπνες κινήσεις για τα σκούρα κόκκινα κραγιόν

Για να προσθέσετε περισσότερη διάσταση: Χρησιμοποιήστε μία πιο ανοιχτή και φωτεινή απόχρωση στο κέντρο των χειλιών σας. «Είναι στην πραγματικότητα μια κλασική τεχνική που χρησιμοποιείται από τις σταρ του Χόλιγουντ», λέει ο make up artist Nick Barose.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το σκούρο κραγιόν δεν γίνεται μονοδιάστατο και τελικά αδιάφορο στα χείλη.

Συνδυασμοί για το υπόλοιπο μακιγιάζ

Όσο για το τι πρέπει να κάνετε με το υπόλοιπο πρόσωπό σας, το μπορντό κραγιόν μπορντό είναι αναμφισβήτητα πιο ευέλικτο από το κόκκινο. Μπορείτε να κρατήσετε τα μάτια σας απλά και ουδέτερα, περνώντας στρώσεις μάσκαρα για πλούσιες βλεφαρίδες. Με τον τρόπο αυτό θα τραβήξετε την προσοχή στα χείλη σας.

Ταιριάζει όμως πολύ ωραία με χάλκινες και σκούρες ή λαδί πράσινες αποχρώσεις και ένα ελαφρύ ροδακινί ή παστέλ ροζ ρουζ στα μάγουλα.

Δείτε Επίσης
Η ακαταμάχητη ιστορία του κόκκινου κραγιόν!

Τι να προσέξετε στην εφαρμογή του

Ένα τόσο σκούρο κραγιόν δεν είναι τόσο εύκολο στην εφαρμογή του. Ένα μικρό λάθος, μπορεί να είναι καταστροφικό! Απαιτεί λοιπόν, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές στην εφαρμογή του.

Το μολύβι χειλιών είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος για το τέλειο αποτέλεσμα. Κάνουμε πολύ προσεκτικά το φυσικό περίγραμμα των χειλιών μας και ύστερα, αν θέλουμε, βγαίνουμε ελαφρώς εκτός για να μεγαλώσουμε το σχήμα. Γεμίζουμε τα χείλη μας με το μολύβι και στη συνέχεια περνάμε το κραγιόν μας.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ένα λεπτό πινέλο χειλιών και δημιουργούμε προσεκτικά το περίγραμμα όπως με το μολύβι. Αφού γεμίσουμε τις άκρες και έχουμε δώσει το σχήμα που επιθυμούμε, γεμίζουμε και το εσωτερικό των χειλιών. Ολοκληρώνουμε με ένα τελικό πέρασμα με το κραγιόν μας.

Αν… ξεφύγαμε!

Αν έχει ξεφύγει το κραγιόν, με μία μπατονέτα ή ακόμα καλύτερα με ένα λεπτό και ίσιο πινέλο, εφαρμόζουμε τοπικά ελάχιστο κονσίλερ και σβήνουμε τον λεκέ.

Αν ο λεκές που έχει δημιουργήσει το κραγιόν μας επιμένει, τότε δυστυχώς… θα πάρετε το πράγμα από την αρχή! Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λίγη λοσιόν ντεμακιγιάζ και ύστερα θα πρέπει να περάσετε ξανά το μέικαπ τοπικά.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.