Τρεις λόγοι-έκπληξη που αραιώνουν τα μαλλιά μας!

Τρεις λόγοι-έκπληξη που αραιώνουν τα μαλλιά μας!

Η αραίωση των μαλλιών δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί αποκλειστικά και μόνο τους άνδρες. Δυστυχώς, πολλές από εμάς αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.  Υπάρχει λύση; Oh…Yes!!!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, σε περιβαλλοντικές συνθήκες ή ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο χτενίζουμε τα μαλλιά μας. Για να προστατεύσουμε όσο μπορούμε περισσότερο την όμορφη κόμη μας, επισημαίνουμε μερικές απλές κινήσεις που κάνουμε καθημερινά και οι οποίες, λίγο-πολύ, έχουν κάποια ευθύνη για την πτώση, καθώς και το «σπάσιμο» των μαλλιών μας.

Έχουμε πάντα το ίδιο χτένισμα

Όταν δεν αλλάζουμε τον τρόπο χτενίσματος και διατηρούμε τη χωρίστρα μας στο ίδιο σημείο, τότε τα μαλλιά μας γίνονται πιο ευαίσθητα. Το ίδιο συμβαίνει όταν τα βουρτσίζουμε συνεχώς και με ένταση ή ακόμα και όταν περνάμε διαρκώς τα δάχτυλα μας ανάμεσα τους.

Συμβουλή: Μετά την δεύτερη ή τρίτη ημέρα από το λούσιμο, αλλάζουμε την χωρίστρα των μαλλιών μας και ψεκάζουμε τις ρίζες τους με ένα σπρέι που ενισχύει την πυκνότητά τους. Αποτέλεσμα; Μαλλιά γεμάτα όγκο, προστασία από το «σπάσιμο» και την τριχόπτωση και ένα όμορφο χτένισμα, όπου δεν πετάει ούτε τρίχα!

Πιάνουμε, συχνά, τα μαλλιά μας αλογοουρά

Μπορεί η αλογοουρά να είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση, αλλά εάν δεν είμαστε prima μπαλαρίνες δεν είναι ανάγκη να κάνουμε αυτό το χτένισμα πολύ συχνά. Είναι άλλωστε αποδεδειγμένο πως το έντονο τράβηγμα των μαλλιών συμβάλλει και στην απώλεια αρκετών τριχών.

Δείτε Επίσης
Μικρά προβλήματα υγείας που προκύπτουν μεγαλώνοντας και πρακτικές λύσεις

Συμβουλή: Εάν θέλουμε οπωσδήποτε να πιάσουμε τα μαλλιά μας αλογοουρά, φροντίζουμε να πετύχουμε ένα χαλαρό χτένισμα. Πιάνουμε τα μαλλιά μας απαλά σε μια χαμηλή κοτσίδα που ξεκινάει χαλαρά από τη βάση του αυχένα, χωρίς να ασκούμε πίεση ή δυνατό τράβηγμα. Δένουμε την άκρη τους με μια κορδέλα και είμαστε έτοιμες!

Το στέγνωμα με το πιστολάκι

Είναι καλό να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά. Όταν, όμως, οι καταστάσεις απαιτούν γρήγορο στέγνωμα ή και φορμάρισμα, τότε η χρήση του σεσουάρ είναι απαραίτητη. Ο τρόπος που χτενίζουμε τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια του στεγνώματος με το σεσουάρ, καθώς και η υψηλή θερμοκρασία που χρησιμοποιούμε συνήθως, αποτελούν τους δύο κύριους εχθρούς για την τριχόπτωση και την εμφάνιση ψαλίδας στα μαλλιά μας.

Συμβουλή: Ποτέ δεν «κολλάμε» το σεσουάρ στις τούφες των μαλλιών μας. Φροντίζουμε να το έχουμε πάντα σε απόσταση, τουλάχιστον 10-15εκ. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας, αρχικά, χωρίς τη χρήση βούρτσας. Ξεκινάμε, ψεκάζοντας όλο το μήκος των μαλλιών με ένα προστατευτικό σπρέι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα μας, αντί για βούρτσα, κατευθύνουμε τον αέρα από το τριχωτό τής κεφαλής προς τις άκρες, φροντίζοντας με αυτόν τον τρόπο να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας περίπου κατά το 80%. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε τη βούρτσα για να στυλιζάρουμε τα μαλλιά μας, φροντίζοντας να διατηρούμε τη σωστή απόσταση και μέτρια θερμοκρασία.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.