Αγαπήστε τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες! Τα υπέροχα οφέλη για το δέρμα μας!

Αγαπήστε τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες! Τα υπέροχα οφέλη για την επιδερμίδας μας!

Ο καλός βραδινός ύπνος είναι απαραίτητος για την ευεξία μας — μπορεί να ενισχύσει τη συνολική ψυχική μας υγεία, ενώ διατηρεί το δέρμα μας υπέροχο καθώς τα κύτταρά μας αναγεννώνται κατά τη διάρκεια των… ονείρων. Γιατί όμως, η καλύτερη επιλογή είναι μία μεταξωτή μαξιλαροθήκη;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ωστόσο, αν πηγαίνετε για ύπνο και το κεφάλι σας ακουμπά μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη, μπορεί απλώς να αναιρέσει όλα τα καλά πράγματα που κάνει ο ύπνος σας για το δέρμα σας!

Ενώ το βαμβάκι έχει αποκτήσει καλή φήμη για τα χαρακτηριστικά του, οι μαξιλαροθήκες που κατασκευάζονται από το υλικό αυτό μπορούν να απορροφήσουν βρωμιά και ιδρώτα.

Έτσι, εάν το πρόσωπό σας αγγίζει τη μαξιλαροθήκη σας, μπορεί να καταλήξετε με φραγμένους πόρους και σπυράκια. Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες προκαλούν τριβή στο δέρμα, κι ενώ μπορεί να μην το νιώθετε εκείνη τη στιγμή, μπορεί να επιδεινώσουν τις λεπτές γραμμές.

Αγαπήστε τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες!

Μπορεί να είναι ακριβότερες από τις αντίστοιχές τους από βαμβάκι ή λινό, αλλά οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι μια επένδυση που αξίζει να κάνετε γιατί το δέρμα μας θα αποκομίσει τα οφέλη.

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες μπορούν να αποτρέψουν τις ρυτίδες

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα λάθος ομορφιάς που κάνετε στον ύπνο σας είναι να χρησιμοποιείτε βαμβακερές μαξιλαροθήκες, οι οποίες μπορούν να προκαλούν τριβή στο δέρμα σας και να σας κάνουν πιο επιρρεπείς στις ρυτίδες.

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι καλύτερες για το δέρμα, λένε οι δερματολόγοι. Υπάρχει λιγότερη τριβή μεταξύ του δέρματός σας και του μαξιλαριού, γεγονός που μειώνει την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχει στο δέρμα σας.

Το μετάξι επίσης δεν μαζεύει όπως το βαμβάκι, επομένως δεν θα ξυπνάτε με αντιαισθητικά σημάδια μαξιλαριού στο πρόσωπό σας, ειδικά αν κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα.

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες… αφήνουν το πρόσωπό μας ενυδατωμένο

Αν το πρόσωπό σας έρχεται συνεχώς σε επαφή με τις μαξιλαροθήκες, θα πρέπει να αποφύγετε το βαμβάκι, καθώς θα απορροφήσει τυχόν ενυδατικές κρέμες ή ορούς που έχετε εφαρμόσει στο δέρμα σας πριν τον ύπνο.

Το μετάξι είναι πολύ λιγότερο απορροφητικό, πράγμα που σημαίνει ότι η νυχτερινή σας περιποίηση και τα φυσικά έλαια θα παραμείνουν ως επί το πλείστον ανέπαφα, αφήνοντάς σας να ξυπνάτε με πιο ενυδατωμένο δέρμα.

Εξάλλου, δεν θέλετε όλες οι σκληρές προσπάθειες περιποίησης της επιδερμίδας σας να μεταφερθούν στη μαξιλαροθήκη σας.

Δείτε Επίσης
Άρωμα γιασεμί… για την αγάπη και την καρδιά του!

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι ιδανικές για άτομα με ευαίσθητο δέρμα

Σίγουρα, το μετάξι είναι πιο απαλό και πλούσιο, αλλά το πρόσθετο πλεονέκτημα της χρήσης μιας μεταξωτής μαξιλαροθήκης είναι ότι είναι πιο απαλή στο δέρμα από το βαμβάκι.

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή αντιμετωπίζετε έξαρση εκζέματος, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο ύπνος σε μετάξι βοηθά στη μείωση των νυχτερινών ερεθισμών.

Και, επειδή το μετάξι δεν απορροφά την υγρασία, το δέρμα σας θα διατηρείται δροσερό και στεγνό ενώ κοιμάστε, αποτρέποντας τους φραγμένους πόρους και την πιθανή εμφάνιση ακμής.

Εάν έχετε αλλεργίες, θα χαρείτε να ακούσετε ότι το μετάξι είναι υποαλλεργικό και φυσικά απομακρύνει ερεθιστικούς παράγοντες όπως η σκόνη και το ωίδιο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν φουσκώνουν τα μάτια το πρωί.

Και μία τελευταία συμβουλή

Όπως με όλες τις μαξιλαροθήκες, φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά τις δικές σας, ακόμα κι αν είναι μεταξωτές. Αν και δεν περιέχουν βακτήρια και έλαια τόσο πολύ όσο το βαμβάκι, το πλύσιμο τους μια φορά την εβδομάδα στον ήπιο κύκλο θα εγγυηθεί ότι το δέρμα σας θα έχει όψη και αίσθηση φρεσκάδας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.