Άρωμα: Πώς μας κάνει να δείχνουμε πιο όμορφες και ελκυστικές!

Άρωμα: Πώς μας κάνει να δείχνουμε πιο όμορφες και ελκυστικές!

Νέες μελέτες αποκαλύπτουν πως όταν αποπνέουμε μια ευχάριστη μυρωδιά, τότε γινόμαστε και πολύ πιο ελκυστικές! Κι αυτό συμβαίνει, διότι η φυσική ομορφιά του προσώπου μας εκπέμπει σε συναισθηματικές δονήσεις και όχι στις κλίμακες της λογικής. Πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε λοιπόν, προς όφελός μας τη δράση των αρωμάτων;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η πανδαισία των αρωμάτων έχει συμβάλλει στη βελτίωση της προσωπικής εμφάνισης, εδώ και αιώνες. Προηγούμενες μελέτες έχουν αποδείξει πως η ευχάριστη μυρωδιά προκαλεί θετικές αντιδράσεις, αλλά δεν ήταν γνωστό κατά πόσο επηρεάζει και την οπτική μας αντίληψη.

Η έρευνα του Monell Chemical Senses Center παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς η ευχάριστη οσμή μιας γυναίκας δημιουργεί μια θετική στάση, η οποία «ξυπνά» το συναίσθημα με αποτέλεσμα να την κάνει πιο ελκυστική και εμφανισιακά.

Αυτή η ευχάριστη αύρα, όμως, δεν επηρεάζει καθόλου την αξιολόγηση της ηλικίας. Μάλιστα, όταν στην ατμόσφαιρα περιπλανώνται δυσάρεστες οσμές, τότε οι νεότερες σε ηλικία γυναίκες κρίνονται μεγαλύτερες και οι μεγαλύτερες περίπου στην ηλικία τους, οπότε κατά κάποιο τρόπο θεωρούνται πως έχουν παρόμοια ηλικία! Αλλά, ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά…

Λογική και ευαισθησία!

Η κεντρική ιδέα της συγκεκριμένης μελέτης βασίζεται σε δύο διαφορετικές μεθόδους επεξεργασίας, όπου η ελκυστικότητα θεωρείται ως μία συναισθηματική διαδικασία, ενώ οι εκτιμήσεις της ηλικίας εξαρτώνται από τη γνώση και τον ορθολογισμό.

Η ομάδα που συμμετείχε έπρεπε να αξιολογήσει πόσο ελκυστικές φαίνονταν οι φωτογραφίες οκτώ γυναικών και ποια είναι η ηλικία τους. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, ο αέρας στον χώρο εμπλουτιζόταν με κάποια δυσάρεστα μείγματα ιχθυελαίου και την ευχάριστη μυρωδιά του τριαντάφυλλου. Η διαδικασία αυτή, εξελισσόταν σε πέντε στάδια, από το δυσάρεστο στο ευχάριστο και αντίστροφα.

«Η ευχάριστη μυρωδιά και η ελκυστικότητα ενός προσώπου, τελικά ενώνονται σε ένα κατά τη διάρκεια μίας συναισθηματικής αξιολόγησης», επεσήμανε νευροψυχίατρος Janina Seubert, PhD που διεξήγαγε τη μελέτη.

Ζητώντας από την ομάδα, σε όλο το φάσμα των οσμών να αξιολογήσει την ηλικία του προσώπου στη φωτογραφία και την ελκυστικότητά του, σε συνδυασμό με την ευχάριστη οσμή, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά!

Δείτε Επίσης

Η ευχάριστη οσμή αύξησε τα ποσοστά στο πόσο ελκυστική είναι μια γυναίκα. Αυτό αποδεικνύει πως οι οσμές επηρεάζουν άμεσα το συναίσθημα. Όσον αφορά, όμως, το γνωστικό μέρος γύρω από την ηλικία καθεμιάς από τις οκτώ γυναίκες, τα οπτικά στοιχεία όπως οι ρυτίδες και οι κηλίδες συνδέονταν με την αντίληψη μεγαλύτερης ηλικίας.

Μάλιστα, η διαρροή ευχάριστων οσμών στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, έκαναν τα πρόσωπά τους να φαίνονται μεγαλύτερα, ενώ στα νεότερα πρόσωπα να δείχνουν νεότερα.

Το φαινόμενο αυτό, όμως, αποδυναμώθηκε με την προσθήκη δυσάρεστων οσμών, όπου οι νεότερες γυναίκες κρίθηκαν μεγαλύτερες με αποτέλεσμα τελικά, να θεωρούνται πως έχουν παρόμοια ηλικία με τις πιο μεγάλες γυναίκες.

Αυτά τα ευρήματα οδηγούν σε εκπληκτικά συμπεράσματα για το πώς οι ευωδιές μπορεί να επηρεάσουν την αντίληψη που έχουμε για τη φυσική παρουσία κάποιου ατόμου σε μία κοινωνική συνάθροιση.  

Οπότε σε κάθε περίπτωση που θέλουμε να νιώσουμε πιο ελκυστικές, αλλά και πιο όμορφες δεν έχουμε παρά να επενδύσουμε σε μια ευχάριστη αύρα που προκαλεί, αποδεδειγμένα και επιστημονικά πλέον, θετικές αντιδράσεις ενισχύοντας το προσωπικό μας σεξ απίλ!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.