Γιατί πρέπει να ανακινείτε το υγρό μέικαπ πριν τη χρήση

Γιατί πρέπει να ανακινείτε το υγρό μέικαπ πριν τη χρήση

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αγνοείτε πως πρέπει να ανακινείτε το υγρό σας μέικαπ πριν το χρησιμοποιήσετε. Σωστά; Κι όμως, αφ΄ενός συνήθως αναγράφεται στη συσκευασία, αλλά αφ΄ ετέρου, εμείς δεν δίνουμε σημασία ή ακόμη δεν το έχουμε διαβάσει ποτέ! Κι όμως, δεν είναι καλό να παραλείπουμε αυτή την απλή κίνηση!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η συνήθης μέθοδος είναι να το βάλετε απλώς στο πρόσωπό σας, αλλά καλύτερα σκεφτείτε το δύο φορές, πριν αγνοήσετε ξανά τις οδηγίες στο μέλλον.

Οι εταιρείες καλλυντικών πάντως, δεν αναγράφουν στις οδηγίες χρήσης τυχαία ότι χρειάζεται να το ανακινήσετε, κι αυτό, γιατί θα διαπιστώσετε μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση του χρώματος βάσης στη συνέχεια.

Γιατί πρέπει να «κουνήσετε» το μπουκαλάκι;

Κάποιες από εσάς ίσως έχουν διαπιστώσει ότι η τελική εμφάνιση του μέικαπ σας παίρνει μία ελαφρά πορτοκαλί απόχρωση ή το αποτέλεσμα είναι ελαφρά μουντό. Πραγματικά, δεν φταίει το προϊόν αλλά ο τρόπος χρήσης του.

Ο λόγος που μπορεί να έχει το μέικαπ τέτοια κατάληξη είναι γιατί δεν το έχετε ανακινήσει.

Κάντε το τεστ και θα το καταλάβετε μόλις κοιταχτείτε στον καθρέφτη! Ο αδιάψευστος μάρτυρας θα σας δείξει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Δείτε Επίσης
Μέικαπ: Αδιάβροχο, ανθεκτικό στο νερό ή στον ιδρώτα. Ποιες είναι οι διαφορές;

Το πρόβλημα ξεκινά από τον τρόπο αποθήκευσης, που τις περισσότερες φορές καταλήγει να αφήνει τις χρωστικές του μέικαπ στο κάτω μέρος της συσκευασίας, γεγονός που επηρεάζει το συνολικό χρώμα.

Επίσης, τα έλαια στα μέικαπ μπορούν να προκαλέσουν διαχωρισμό, οπότε δεν αποδίδουν τη σωστή απόχρωση ούτε το ενιαίο αποτέλεσμα που όλες θέλουμε.

Γι΄ αυτό, shake it, shake it well… ή απλά κουνήστε το μπουκαλάκι αρκετές φορές πριν τη χρήση του.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.