Μέικαπ: Πώς το βασικό προϊόν του μακιγιάζ… προσθέτει χρόνια!

Μέικαπ: Πώς το βασικό προϊόν του μακιγιάζ… προσθέτει χρόνια!

Το ιδανικό προϊόν μέικαπ έχει την ικανότητα να μεταμορφώσει πραγματικά την επιδερμίδα μας, κάνοντας το πρόσωπό μας φρέσκο και λαμπερό. Στην προσπάθειά μας, όμως, να καλύψουμε ατέλειες και διχρωμίες είναι πολύ πιθανόν να επιλέξουμε λανθασμένες υφές και αποχρώσεις, που αντί να βελτιώνουν την εικόνα μας κάνουν το δέρμα μας να δείχνει πιο γερασμένο και άτονο. Τι πρέπει να προσέξουμε;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η εφαρμογή του μέικαπ δεν προτείνεται με σκοπό να καλύψουμε τη φυσική μας ομορφιά. Στόχος του είναι να εξομαλύνει τον τόνο της επιδερμίδας μας, να καμουφλάρει μικρο-ατέλειες και να δημιουργήσει τον ιδανικό καμβά για ένα γοητευτικό μακιγιάζ.

Πολύ συχνά, όμως, το μέικαπ μπορεί να μας οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα, κάνοντάς μας να δείχνουμε αρκετά μεγαλύτερες από την πραγματική μας ηλικία! Ένα διόλου ευχάριστο γεγονός…

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη, λοιπόν, και πώς θα τα αποφύγουμε;

Το μέικαπ με υφή πούδρας

Ποτέ, χωρίς την ενυδατική μας!

Ακόμα και το πιο σούπερ και ακριβό μέικαπ θα μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτερες εάν δεν εφαρμόσουμε προηγουμένως την ενυδατική μας κρέμα. Η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί για να αποκτήσουμε νεανική ακτινοβολία, σε οποιαδήποτε ηλικία. Εάν μάλιστα το δέρμα μας έχει αρχίσει να γερνάει, ακριβώς πριν την εφαρμογή του μέικαπ μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή ένα λάδι δημιουργούν την τέλεια προετοιμασία.

Συμβουλή: Ρίχνουμε στην παλάμη μας 1-2 σταγόνες λάδι προσώπου και το αναμειγνύουμε με λίγο μέικαπ. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε σε όλο το πρόσωπο.

Η σημασία του primer

Όλοι οι make up artists χρησιμοποιούν το primer πριν από το μέικαπ και έχουν απόλυτα δίκιο! Το primer προφυλάσσει από λάθη εφαρμογής του και χαρίζει όψη νεανικότητας στην επιδερμίδα μας.

Καθώς έχει την ιδιότητα να «γεμίζει» τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, αλλά και τους διεσταλμένους πόρους του δέρματος δημιουργεί τον ιδανικό καμβά για να ακολουθήσει το μέικαπ.

Συμβουλή: Περνάμε το primer σε όλο το πρόσωπο χωρίς να παραλείπουμε και την ευαίσθητη περιοχή του λαιμού, όπου τα σημάδια του χρόνου είναι πιο εμφανή.

Η σωστή επιλογή της απόχρωσης

Η σωστή επιλογή της απόχρωσης

Ο χρωματικός τόνος και η υφή του μέικαπ παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας μας, ενώ εάν περιέχει μεταλλικά στοιχεία θα κάνει το φως να αντανακλάται και το πρόσωπό μας να δείχνει πιο νεανικό και λαμπερό!

Όσο και εάν μας φαίνεται περίεργο οι κιτρινωποί τόνοι είναι αυτοί που προσδίδουν ζεστασιά και νεανικότητα στην επιδερμίδα μας. Δεν εννοούμε βέβαια, το κίτρινο του καναρινιού αλλά μια πιο ήπια απόδοση, που μπορεί να θυμίζει τους τόνους της ώχρας.

Όσο και εάν μας φαίνεται περίεργο οι κιτρινωποί τόνοι είναι αυτοί που προσδίδουν ζεστασιά και νεανικότητα στην επιδερμίδα μας.

Αντίθετα, αποφεύγουμε πάντα την υποψία πορτοκαλί τόνου. Μια απόχρωση που ενδέχεται να παρουσιαστεί και εξαιτίας οξειδώσεως με τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, εάν δεν έχει προηγηθεί το primer, με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Συμβουλή: Δεν επιλέγουμε ποτέ, μια πιο σκούρα απόχρωση, διότι προσδίδει θλίψη στο πρόσωπό μας.

Όχι, στις υπερβολές!

Όχι, στις υπερβολές!

Χρησιμοποιούμε το μέικαπ για να καλύψουμε και κάποιες μικρο-ατέλειες. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως πρέπει να δημιουργούμε αλλεπάλληλες στρώσεις ή να επιλέγουμε πολύ πυκνές υφές όπως τα μέικαπ σε στικ.

Όσο πιο παχύ είναι το στρώμα του μέικαπ, τόσο πιο κουρασμένο και γηρασμένο δείχνει το δέρμα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί το αποτέλεσμα να κρακελάρει ή και να ξεφλουδίσει!

Συμβουλή: Για να καλύψουμε ένα σπυράκι ή μια δυσχρωμία, αφού περάσουμε το primer και το μέικαπ ταμπονάρουμε απαλά με ελάχιστο κονσίλερ, πάντα στον τόνο του δέρματος.

Το μέικαπ με υφή πούδρας

Είναι εύκολο στη χρήση και προτείνεται από πλήθος εταιρειών, αλλά το μέικαπ με υφή πούδρας μπορεί να κάνει το δέρμα μας να δείχνει μεγαλύτερο σε ηλικία. Οι απειροελάχιστοι κόκκοι πούδρας έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν στις γραμμές έκφρασης και στις ρυτίδες κάνοντάς τις να φαίνονται πιο έντονες!

Συμβουλή: Για τις αμετανόητες funs του μέικαπ σε πούδρα προτείνουμε μια ημιδιάφανη υφή που περιέχει οπωσδήποτε βάση με μεταλλικά στοιχεία.

Το σωστό εργαλείο κάνει τη διαφορά

Σωστό εργαλείο για μέικαπ

Το μέσον με το οποίο θα απλώσουμε το μέικαπ παίζει επίσης, σημαντικό ρόλο. Εάν χρησιμοποιούμε τις άκρες των δακτύλων μας μπορεί να δημιουργήσουμε ένα ανομοιογενές αποτέλεσμα, κάνοντας τις γραμμές και τις ρυτίδες εξαιρετικά ευδιάκριτες.

Για αυτόν το λόγο και οι επαγγελματίες make up artists χρησιμοποιούν μονίμως τα ειδικά σφουγγαράκια ή πινέλα. Μια κίνηση που κάνει το μακιγιάζ μας να παραμένει αναλλοίωτο και για πολύ περισσότερο χρόνο.

Δείτε Επίσης
Καλημέρα λάμψη!

Συμβουλή: Για ένα πραγματικά τέλειο φινίρισμα, βρέχουμε το σφουγγαράκι με ζεστό νερό, το στύβουμε καλά και κατόπιν, περνάμε το μέικαπ σε όλο το πρόσωπο.

Προσοχή, στην εφαρμογή

Ακόμα και εάν δεν είμαστε ειδικές στο contouring, μπορούμε να περάσουμε με προσοχή το μέικαπ στο πρόσωπό μας.

Ακόμα και εάν δεν είμαστε ειδικές στο contouring, μπορούμε να περάσουμε με προσοχή το μέικαπ στο πρόσωπό μας. Ξεκινάμε την εφαρμογή από το κέντρο του προσώπου με ελάχιστο προϊόν, δουλεύοντας σχολαστικά με το εργαλείο εφαρμογής με αλλεπάλληλες κινήσεις.

Συνεχίζουμε ελαφρά το πέρασμα προς τα έξω, ώστε το αποτέλεσμα να μην θυμίζει μάσκα! Δεν τρίβουμε ποτέ το μέικαπ! Οι ταμποναριστές κινήσεις με το σφουγγαράκι βοηθούν το μέικαπ να «κολλήσει» στο δέρμα. Τελειώνοντας, πατάμε απαλά το πρόσωπο με τα δάχτυλα, ώστε το προϊόν να «λιώσει», προσδίδοντας την πιο φυσική εμφάνιση.

Συμβουλή: Εάν θέλουμε να δώσουμε περισσότερη λάμψη, φωτίζουμε ανάλαφρα κάποια σημεία με ελάχιστο κονσίλερ, όπως την περιοχή κάτω από τα μάτια ή γύρω από τα χείλη.

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος

Το δέρμα μας είναι μοναδικό. Όπως χρησιμοποιούμε ειδικά προϊόντα για τον τύπο του στην περιποίησή του, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στην επιλογή του μέικαπ.

Εκτός λοιπόν, από τη σωστή απόχρωση, πρέπει να ταιριάζει και με τον τύπο του δέρματός μας. Για ένα ξηρό δέρμα μια φόρμουλα με ενυδατικά στοιχεία, όπως γλυκερίνη ή υαλουρονικό είναι ιδανική.

Για λιπαρές επιδερμίδες, αντί για  μέικαπ σε πούδρα που συσσωρεύεται σε γραμμές και ρυτίδες, μια ειδική σύνθεση με μεταλλικά στοιχεία είναι εξαιρετική επιλογή.

Συμβουλή: Το δέρμα μας μπορεί να αλλάξει, οπότε από καιρό σε καιρό είναι σκόπιμο να εξετάζουμε και πάλι τον τύπο του, ώστε να κάνουμε τις σωστές επιλογές.

Ειδική συμβουλή

Οι ειδικοί δερματολόγοι συνιστούν ακόμα και από την ηλικία των 20 και 30 ετών, σταδιακά να προσθέτουμε στη ρουτίνα ομορφιάς αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης, καθώς το δέρμα μας αρχίζει σιγά σιγά να χάνει το κολλαγόνο.

Όταν τα χρόνια περνούν βέβαια, είναι σημαντικό να αναζητήσουμε μια φόρμουλα μέικαπ κατά της γήρανσης, για να διατηρήσουμε τη νεανικότητα της επιδερμίδας μας σε όλο της το μεγαλείο!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.