Οι top τάσεις στην κοσμητολογία!

Οι top τάσεις στην κοσμητολογία!

Από τη μια η τεράστια απήχηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και από την άλλη, το πάθος των ειδικών επιστημόνων στον χώρο της ομορφιάς δημιουργούν τις προϋποθέσεις, σήμερα όσο ποτέ πριν, για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και εγγυημένα αποτελέσματα. Θέλουμε να είμαστε πλήρως ενημερωμένες; Οι 13 πιο hot τάσεις ακολουθούν…

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Καλύτερη διαχείριση και δεσμεύσεις για την αειφορία

Επηρεασμένος από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας ο κόσμος των καλλυντικών, δημιουργεί νέες, πιο φιλικές συνθέσεις και συσκευασίες, προς το περιβάλλον. Με δύο εκστρατείες την #passonplastic και την #waterlessomorfia επισημαίνει ακόμα περισσότερο τα νέα της πιστεύω, εμπνέοντας τους υπεύθυνους δημιουργούς.

Δεν είναι διόλου τυχαίο που η L’Oréal έχει ήδη δεσμευτεί να μειώσει την κατανάλωση νερού κατά 60% μέχρι το 2020, ενώ η Unilever κατά 50% σε όλα της τα προϊόντα.

Αποτέλεσμα της ευαισθητοποιημένης φιλοσοφίας είναι η στροφή σε πιο στέρεες μορφές και «ξηρά» προϊόντα, μειώνοντας όσο γίνεται περισσότερο και τις συσκευασίες. Η δημιουργία του πρώτου καταστήματος συσκευασίας καλλυντικών στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί απόδειξη της νέας γραμμής.

2. Minimal χρήση προϊόντων / maximum αποτελέσματα

Ένα μεγάλο μέρος στις καινοτομίες της ομορφιάς που συναντάμε στη Δύση, επηρεάζεται από την Ασία. Ειδικά η Νότια Κορέα, αποτελεί εστία νέων προσεγγίσεων στις τεχνολογίες της ομορφιάς με αρχικό αποδέκτη των τάσεων το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, που η νέα τάση «Skip-care», ξεκίνησε από εδώ και το 2019 θα εντυπωσιάσει όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μία μινιμαλιστική προσέγγιση στον χώρο της ομορφιάς, όπου για τη φροντίδα του δέρματός μας θα χρησιμοποιούμε πλέον, λιγότερα προϊόντα αλλά με μεγαλύτερη δράση, δημιουργώντας μια νέα υβριδική σειρά που θα καταλαμβάνει και πολύ λιγότερο χώρο στο μπουντουάρ μας!

3. Αντιρατσιστικό κίνημα και εξειδικευμένα προϊόντα για κάθε φυλή

Η έννοια της παγκοσμιοποίησης φαίνεται να ευαισθητοποίησε τα τελευταία δύο χρόνια, έστω και καθυστερημένα, τη δημιουργία μεγαλύτερης ποικιλίας καλλυντικών, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας, για κάθε χρώμα δέρματος και φυλή.

Αφήνοντας μακριά πλέον, τις φυλετικές διακρίσεις, το 2019 θα μπορούμε να απολαύσουμε φόρμουλες καλλυντικών ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και προτάσεις μακιγιάζ, διαμορφωμένες ανάλογα με την απόχρωση του δέρματός μας.

4. Όμορφες, αλλά και υγιείς

Σήμερα, γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η κατάσταση της υγείας μας ως προς την εξωτερική μας ομορφιά. Μάλιστα, οι ειδικοί θέλοντας να υπογραμμίσουν ακόμα περισσότερο αυτή τη σχέση, ανακήρυξαν το 2018 σε έτος ευεξίας. Εστιάζοντας στην ψυχική και συναισθηματική ισορροπία που επιτυγχάνεται μέσω της σχέσης υγείας και ομορφιάς, η ολιστική προσέγγιση των καλλυντικών προϊόντων βρίσκεται σε άνθηση.

Τόσο η σύνθεση, όσο και ο τρόπος χρήσης των προϊόντων λοιπόν, ενισχύουν την εσωτερική μας ισορροπία. Πολλά προϊόντα ομορφιάς αποτελούν πια βρώσιμες επιλογές, ενώ όλο και πιο συχνά συναντάμε σειρές εμπνευσμένες από αρχαίες τελετές θεραπευτικού χαρακτήρα ή σύγχρονες προτάσεις φιλοσοφικών αναζητήσεων, όπως η αγιουρβέδα.

5. Διαφάνεια στα συστατικά των καλλυντικών

Σε σχέση με το παρελθόν, έχουμε εκπαιδευτεί πολύ καλύτερα ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε κατά πόσο ανταποκρίνεται η νέα κρέμα ημέρας που μας προτείνουν στις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Παράλληλα, μπορούμε να τσεκάρουμε ένα-ένα τα συστατικά της, ώστε να εξετάσουμε εάν περιέχει οποιοδήποτε στοιχείο που θεωρούμε επιβλαβές.

Για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, όμως, απαιτείται διαφάνεια. Γνωρίζοντας τις νέες μας ανάγκες, οι εταιρείες καλλυντικών είναι πλέον υποχρεωμένες να αναγράφουν πλήρως τα συστατικά κάθε προϊόντος, ώστε να μπορούμε να διερευνήσουμε με ευκολία τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Και αυτή η νέα προσέγγιση αφορά όλους τους τύπους των καλλυντικών προϊόντων, ακόμα και τα πιο αγνά, φυσικά προϊόντα ομορφιάς.

6. Στοχευμένη δράση σε αμπούλες και κάψουλες ομορφιάς

Εκτός από τη διαφάνεια, αυτό που αναζητάμε επίσης, είναι και η τέλεια δράση των προϊόντων. Και όσο πιο «φρέσκο» είναι ένα προϊόν, τόσο πιο βέβαιες αισθανόμαστε για τα αποτελέσματα. Για να ικανοποιήσουν τα θέλω μας, οι εταιρείες καλλυντικών πέρα από τις αεροστεγείς συσκευασίες, καλούνται να προσφέρουν λοιπόν, ακόμα πιο δραστικές συνθέσεις.

Οι αμπούλες είναι η απάντησή τους, ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας. Από βιοδιασπώμενα υλικά οι κάψουλες ομορφιάς έρχονται για να μείνουν! Κλείνοντας μέσα τους τα θρεπτικά στοιχεία και τα μοναδικά, δραστικά συστατικά τους αποτελούν την τέλεια λύση και σε περίπτωση που αναρωτιόμαστε για τη σωστή ποσότητα εφαρμογής.

Δεν είναι τυχαίο που η Estée Lauder, η Elizabeth Arden και η L’Oreal Paris έχουν ήδη κυκλοφορήσει ανάλογες προτάσεις, ενώ πολλές ακόμα εταιρείες ακολουθούν την ίδια λογική για να διατηρήσουν τη δύναμη, τη φρεσκάδα και τη δράση των συστατικών τους στο maximum.

7. Οι θεραπευτικές προτάσεις πρωταγωνιστούν

Εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, το δέρμα μας μπορεί να παρουσιάσει σήμερα περισσότερο από ποτέ πριν, ευαισθησίες, ερυθρότητα, ξηρότητα ή ανεπιθύμητες τάσεις κνησμού.

Ήδη από το 2018 έχουμε εστιάσει σε συνθέσεις επούλωσης της ευαισθητοποιημένης επιδερμίδας μας, με τον όρο «cica balm». Ο όρος αποτελεί έμπνευση από τους Κορεάτες, οι οποίοι δανείστηκαν το cica από τη λατινική λέξη cicatrix που σημαίνει ουλή και το φυτό centella asiatica, το οποίο και αποτελεί βασικό συστατικό σε αυτές τις συνθέσεις.

Εκτός από την αντιγήρανση λοιπόν, η θεραπευτική δράση μιας κρέμας περιποίησης γίνεται ακόμα πιο απαραίτητη. Οι νέες επουλωτικές, δερμοκαλλυντικές συνθέσεις, cica balms ή cica creams εάν προτιμάμε, πρόκειται να βρεθούν σε περίοπτες θέσεις στα ράφια των καταστημάτων καλλυντικών, για πιο υγιή, φωτεινή και νεανική επιδερμίδα.

8. Ρύπανση και περιβαλλοντικές επιθέσεις

Η ρύπανση αποτελεί την κύρια αιτία εμφάνισης ευαισθησιών σε πολλές  από εμάς. Σε συνδυασμό μάλιστα, και με τις περιβαλλοντικές επιθέσεις, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Στην ατμόσφαιρα όμως, κυκλοφορούν τόσο καλά όσο και κακά βακτήρια. Διατηρώντας στα ιδανικά επίπεδα τα καλά βακτήρια, προστατεύουμε το δέρμα μας βελτιώνοντας σημαντικά και τις ανοσοποιητικές λειτουργίες της επιδερμίδας μας.

Η προσθήκη προβιοτικών στα προϊόντα ομορφιάς εξισορροπεί τις επιθέσεις της ρύπανσης και προφυλάσσει το δέρμα μας από το οξειδωτικό στρες και την πρόωρη γήρανση. Σε συνδυασμό με τα ενεργά συστατικά ενισχύουν το φυσικό φράγμα άμυνας και προστασίας του δέρματος επουλώνοντας παράλληλα, τις ευαισθησίες και τυχόν μικροπροβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

9. Εργαλεία ομορφιάς κατ’ οίκον για βέλτιστα αποτελέσματα

Υπέροχη η περιποίηση του προσώπου μας στα ινστιτούτα ομορφιάς όταν, όμως, δεν έχουμε τον χρόνο μπορούμε να προσφέρουμε θαυμάσιες λύσεις και μόνες μας στο σπίτι! Πολλές ειδικές συσκευές, από τον βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας μας και εξαρτήματα μασάζ, μέχρι  κύματα διέγερσης της λειτουργίας του δέρματος και εξειδικευμένα εργαλεία για τη μείωση των ρυτίδων προσφέρονται για την προσωπική μας απόλαυση.

Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφορες από καινοτομίες και εφαρμογές που τσεκάρουμε και από το κινητό μας! Λίαν συντόμως, η Neutrogena θα κυκλοφορήσει μια συσκευή σάρωσης για τη μέτρηση της υγρασίας του δέρματος, των πόρων, των γραμμών και των ρυτίδων, ενώ αναμένεται αυξημένη δραστηριότητα και ενδιαφέρουσες προτάσεις και από άλλες εταιρείες καλλυντικών.

10. Υπέροχο μακιγιάζ με ελάχιστη προσπάθεια

Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από διάφορα instant stories με περίτεχνες προτάσεις γύρω από το μακιγιάζ των ματιών και όχι μόνο, με άπειρα προϊόντα και πολλές τεχνικές. Η τάση για αυτήν τη χρονιά έρχεται να αλλάξει την κατάσταση, προτείνοντας φυσική γοητεία.

Δείτε Επίσης
Οι τάσεις περιποίησης της επιδερμίδας που πρέπει να γνωρίζετε το 2024

Σήμερα, χρειάζεται να καταβάλουμε ελάχιστη προσπάθεια για να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. H αψεγάδιαστη επιδερμίδα με το εφέ του γυαλιού, γνωστό ως glass skin ή skin glass, αποτελεί την πιο hot πρόταση στο μακιγιάζ και οι εταιρείες καλλυντικών δημιουργούν όλο και πιο εξελιγμένα προϊόντα για να μας ικανοποιήσουν.

Και εάν νομίζουμε πως θα χρειαστούμε πολλά, διαφορετικά σκευάσματα και αλλεπάλληλες στρώσεις, κάνουμε λάθος! Το μυστικό της «επιδερμίδας σαν γυαλί», κρύβεται περισσότερο στον τρόπο που θα εφαρμόσουμε το highlighter. Στη συνέχεια, μια υγρή σκιά στα μάτια και ένα απλό άγγιγμα με ένα τολμηρό χρώμα στα χείλη δίνουν τον τόνο στο πιο trendy μακιγιάζ!

11. Αυτοσχεδιάζουμε στο μακιγιάζ για ένα έργο τέχνης

Τα τολμηρά, μεγάλα μάτια, τα παιχνιδιάρικα χρώματα και μια vintage, αλλά πολυτελή αίσθηση κυριαρχεί στον κόσμο του μακιγιάζ, με αναφορές στα 90’s. Βλέποντας ως ένα άδειο καμβά το πρόσωπό μας μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας χρωματική ακουαρέλα υπογράφοντας το προσωπικό μας έργο τέχνης. Μια τάση που δεν αφορά μόνο το πρόσωπο, αλλά και το σώμα, τα μαλλιά ή ακόμα, και τα νύχια.

Παίρνοντας ως πρωταγωνιστή της μόδας τον αυτοσχεδιασμό, έχουμε το δικαίωμα να πειραματιστούμε στο maximum. Bοηθoί μας σε αυτήν την περιπέτεια τα stick-ons, το απόλυτο trend για μακιγιάζ με ένα μόνο προϊόν! Τα χρώματα του ουράνιου τόξου φλερτάρουν μαζί μας, ενώ το ρουζ ξεδιπλώνεται από τα βλέφαρα και τους κροτάφους, ως τα μήλα του προσώπου, την άκρη της μύτης και το πηγούνι για το πιο hot look!

12. Οι καινοτομίες στα αρώματα αναδύονται στη στιγμή

Αν και δεν μπορούμε να μυρίσουμε ένα άρωμα μέσω του υπολογιστή ή του κινητού μας, οι εταιρείες εφευρίσκουν όλο και πιο δημιουργικούς τρόπους για να απολαμβάνουμε ακόμα πιο εύκολα και με πάθος, την αγαπημένη μας μυρωδιά!

Απόδειξη, το Jo Loves Fragrance Paintbrush της Jo Malone με φόρμουλα ζελ και ένα πινέλο / απλικατέρ, ώστε το σώμα μας να γίνεται ο καμβάς που θα ζωγραφίσουμε με το άρωμά μας!

Την ίδια γραμμή ακολουθεί και το Black Opium Click του Yves Saint Laurent, σε σχήμα του θρυλικού στυλό και με μια πρωτοποριακή υφή ζελ, που μετατρέπεται σε απόλυτο εθισμό, όταν αγγίζουμε με το λεπτεπίλεπτο πινέλο του τα σημεία των παλμών! Αλλά, και η σειρά περιορισμένης έκδοσης με τα «μολύβια» Mugler Perfuming Pen του Mugler, μας κάνουν να ανακαλύψουμε έναν καινούργιο τρόπο για να φοράμε το άρωμά μας που «λιώνει» πάνω στο δέρμα μας, παντού και πάντα!

Όπως καταλαβαίνουμε μας περιμένουν πολλές νέες εκπλήξεις και προτάσεις για να φοράμε το άρωμά μας με ένα διαφορετικό και πολύ μοντέρνο τρόπο που ξελογιάζει τις αισθήσεις και τους γύρω μας!

13. Οι νέες συσκευασίες κάνουν τη διαφορά

Μια ακόμα καινοτομία που πρόκειται να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο τους επόμενους μήνες είναι και ο σχεδιασμός των συσκευασιών στα προϊόντα ομορφιάς. Σαν να έχουν μόλις ανακαλύψει τη λειτουργία των tech-spec (τεχνικών προδιαγραφών), οι εταιρείες καλλυντικών υπερδραστηριοποιούνται υπολογίζοντας σε μια εγγύηση, μακροπρόθεσμα.

Ένα εμπνευσμένο σχέδιο για τη συσκευασία ενός ξεχωριστού αρώματος ή κάποιου δραστικού ορού προσδίδει άλλωστε, υψηλότερη ποιότητα και δημιουργεί μια μοναδική αλληλεπίδραση με το άγγιγμα των χεριών μας.

Οι υπεύθυνοι δημιουργοί των νέων εμπνευσμένων συσκευασιών, καλούνται να προσδώσουν ένα αντικείμενο / γλυπτό, το οποίο θα μαγνητίζεται με χάρη μέσα στην παλάμη μας! Επιζητώντας ακριβώς αυτό, δηλαδή να γίνει το καλλυντικό προϊόν που χρησιμοποιούμε προέκταση του εαυτού μας και με εξαιρετική απόδοση, όσον αφορά τη δράση του, ένα καινούργιο κεφάλαιο ανοίγεται στον κόσμο της ομορφιάς!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.