Οκτώ στοιχεία για το μακιγιάζ για τα οποία κανείς δεν σας έχει πει!

Οκτώ στοιχεία για το μακιγιάζ για τα οποία κανείς δεν σας έχει πει!

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από νέες προτάσεις και τάσεις γύρω από το μακιγιάζ. Ειδικά αυτήν την εποχή, όπου τα instagram stories και τα απανταχού blogs προτείνουν ατέλειωτες λύσεις για κάθε είδος μακιγιάζ, μήπως θα πρέπει να βάλουμε φρένο και να φροντίσουμε να ενημερωθούμε καλύτερα;  Ας δούμε οκτώ σημεία που θα μας βοηθήσουν στις επιλογές μας.

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Η αυτοπεποίθηση δεν εξαρτάται από το μακιγιάζ!

Μήπως η αυτοπεποίθησή μας εξαρτάται από το εάν και κατά πόσο έχουμε πετύχει το μακιγιάζ στο πρόσωπό μας; Δεν κάνουμε ούτε βήμα, χωρίς μακιγιάζ; Τρέμουμε και μόνο στην ιδέα να συναντήσουμε γνωστούς ή και αγνώστους αμακιγιάριστες; Κανένα ψιμύθιο μακιγιάζ δεν πρόκειται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας!

Μπορεί το μακιγιάζ να τονώνει με κάποιον τρόπο την αυτοπεποίθησή μας, αλλά οπωσδήποτε η ύπαρξη και η προσωπικότητά μας δεν μπορεί να εξαρτάται από αυτό. Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μας και υποστηρίζοντας τις θετικές του πλευρές κερδίζουμε αυτοεκτίμηση και αντιμετωπίζουμε το μακιγιάζ, ως βοηθητικό!

2. Νεανικό δέρμα = όμορφο δέρμα

Είμαστε νέες και το δέρμα μας μαρτυράει τη φρεσκάδα και τη λάμψη της ηλικίας μας απλόχερα, αβίαστα και καταλυτικά! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να «κρύβουμε» την ομορφιά του με αλλεπάλληλα στρώματα μακιγιάζ.

Το να αγαπάμε τον εαυτό μας με τις ατέλειες του είναι μάθημα ζωής! Αφήνοντας το πρόσωπό μας αμακιγιάριστο, δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να εκτιμήσει τη φυσική ομορφιά. Ακόμα και μερικές φακίδες ή μικροατέλειες ορίζουν τη μοναδικότητά μας με τον πιο ανεπιτήδευτο και πανέμορφο τρόπο, τελικά!

3. Ώριμη επιδερμίδα; Ευκαιρία για λιγότερο μακιγιάζ

Εάν πάλι, έχουν περάσει τα χρόνια και η επιδερμίδα μας εμφανίζει λεπτές γραμμές έκφρασης ή βαθύτερες ρυτίδες, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβαλλόμαστε επιλέγοντας αλλεπάλληλα στρώματα μακιγιάζ.

Τα βαριά μέικαπ, οι πούδρες και οι έντονες σκιές κάνουν τις ρυτίδες μας να δείχνουν εντονότερες, καθώς συσσωρεύονται μέσα στις γραμμές. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν, είναι να μετριάσουμε όσο μπορούμε περισσότερο το μακιγιάζ. Μια ενισχυμένη ενυδατική κρέμα με χρώμα προσδίδει ισορροπημένη άνεση και αψεγάδιαστο στιλ!

4. Το αδιάκοπο μακιγιάζ βλάπτει την επιδερμίδα

Ακόμα και η πιο φυσική φόρμουλα μακιγιάζ, κρύβει κάποια επικίνδυνα συστατικά! Μπορεί να αναγράφουν στη συσκευασία τους non comedogenic, οι εξειδικευμένοι δερματολόγοι, όμως, προειδοποιούν για πιθανούς ερεθισμούς του δέρματος.

Για μια προσωπική εκτίμηση, δεν έχουμε παρά να μελετήσουμε ένα-ένα τα συστατικά από ένα κλασικό κραγιόν: Χημικά στοιχεία και συνθετικά πρόσθετα, σε συνδυασμό με αρωματικές ενώσεις, χρωστικές ουσίες και συντηρητικά αποκαλύπτουν πως με αδιάκοπη χρήση ενδέχεται να προκληθούν δερματικές εξάρσεις ή και προβλήματα υγείας. Ναι στο μακιγιάζ λοιπόν, αλλά με φειδώ!

5. Το μακιγιάζ επιβαρύνει τη γήρανση του δέρματος

Όπως ήδη αναφέραμε, αρκετά συστατικά στα προϊόντα μακιγιάζ είναι επιβαρυντικά για το δέρμα μας. Σε περίπτωση που εμφανιστούν ερεθισμοί ή φλεγμονές μάλιστα, σημαίνει πως η επιδερμίδα μας δέχεται επιθέσεις που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος!

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει επίσης, πως το μακιγιάζ αυξάνει τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών, οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για την έλλειψη νεανικότητας και διαφόρων ακόμα δυσλειτουργιών που κάνουν το δέρμα μας να γερνάει πριν την ώρα του!

Δείτε Επίσης
Ρυτίδες στο μέτωπό μας: Πατάμε “delete”!

6. Ναι στο μακιγιάζ, αλλά με μέτρο

Δεν χρειάζεται να βαφόμαστε με επιμέλεια, καθημερινά! Μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικά βασικά βήματα μακιγιάζ που τονίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, χωρίς να το παρακάνουμε.

Και δεν ξεχνάμε ποτέ μα ποτέ, επιστρέφοντας στο σπίτι να αφαιρούμε με επιμέλεια ως και το ελάχιστο ίχνος μακιγιάζ! Ένας βιαστικός καθαρισμός προσώπου είναι πιθανόν, να γίνει αφορμή για ανάπτυξη ατελειών και ακόμα χειρότερα, να πυροδοτήσει ανεπιθύμητα φαινόμενα ακμής.

7. Υπέροχο το μακιγιάζ, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια

Πολλές από εμάς θεωρούν πως το μακιγιάζ αποτελεί εισιτήριο στην προσωπική και επαγγελματική τους επιτυχία. Επενδύουμε σε πολλά προϊόντα, φθηνότερα ή πανάκριβα, πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε την εικόνα μας, ελκύοντας κολακευτικά σχόλια και ενδεχομένως, καλύτερες προτάσεις.

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει στην πραγματικότητα, εάν δεν μπορούμε να αφουγκραστούμε την εσωτερική μας ομορφιά. Και τελικά, εάν δεν έχουμε αποδεχθεί τα φυσικά μας χαρακτηριστικά και δεν αισθανόμαστε πανέμορφες, πώς μπορεί να το πετύχει ένα απλό προϊόν μακιγιάζ;

8. Καλύτερη φροντίδα του δέρματος, παρά υπερβολικό μακιγιάζ

Αντί να εστιάζουμε στο μακιγιάζ είναι πολύ καλύτερο να φροντίζουμε με επιμέλεια την εύθραυστη επιδερμίδα μας! Αντί να ερεθίζουμε άσκοπα το πρόσωπό μας με πάρα πολλά προϊόντα μακιγιάζ είναι προτιμότερο να το κανακεύουμε με μερικά χάδια, απλώνοντας προσεκτικά την ενυδατική μας κρέμα ή μια δροσιστική μάσκα ομορφιάς!

Όπως και να ’χει το μακιγιάζ αποτελεί μέρος της θηλυκής μας υπόστασης! Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα επιλεκτικά, χωρίς να το παρακάνουμε. Να αφήνουμε κάποιες ημέρες το πρόσωπό μας αμακιγιάριστο και το μυαλό μας εστιασμένο στα θετικά μας χαρακτηριστικά, όμορφα και απλά!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.