Κάνει κρύο; Καιρός για προστασία!

Κάνει κρύο; Καιρός για προστασία!

Όσο η θερμοκρασία πέφτει, τόσο περισσότερη φροντίδα χρειάζεται το δέρμα μας. Ειδικά, η επιδερμίδα του προσώπου μας, πιο ευαίσθητη και επιρρεπής στις εξωτερικές επιθέσεις από ότι το υπόλοιπο σώμα μας, έχει ανάγκη από ιδιαίτερη προσοχή!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το απότομο κρύο και οι εναλλαγές της θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την εμφάνιση ανεπιθύμητων ενοχλήσεων. Από την άλλη, το γεγονός πως το πρόσωπό μας είναι το πιο εκτεθειμένο κομμάτι του σώματός μας, ειδικά τον χειμώνα, συμβάλλει στην έλλειψη ισορροπίας μεταξύ των βασικών λειτουργιών τής επιδερμίδας. Για να διατηρήσουμε την εύθραυστη επιδερμίδα του προσώπου μας υγιή και ενυδατωμένη δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε ευλαβικά, μερικά απλά βήματα. Το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει!

Βήμα 1: Η σημασία του καθαρισμού

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι η πιο βασική κίνηση για την υγεία της επιδερμίδας μας. Το μακιγιάζ σε συνδυασμό με τις ανεπιθύμητες ουσίες που προσκολλώνται στην επιφάνεια του δέρματος από την ατμόσφαιρα, καθώς και το κρύο μπορούν να δημιουργήσουν άσχημες καταστάσεις και ενοχλητικά σημάδια. Για αυτόν τον σκοπό οφείλουμε να απομακρύνουμε πρωί και βράδυ μακιγιάζ και ακαθαρσίες. Ειδικά για το βράδυ, ο καθαρισμός είναι ακόμα πιο απαραίτητος, καθώς επιτρέπει στο δέρμα μας να αναπνεύσει πραγματικά!

Βήμα 2: Η δύναμη της ενυδάτωσης

Η επιδερμίδα μας τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες έχει ανάγκη από περισσότερη ενυδάτωση, ώστε να εξισορροπήσει τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιθέσεις. Ακόμα και εάν χρησιμοποιούμε μια ανάλαφρη ενυδατική κρέμα, τώρα θα πρέπει να αναζητήσουμε μια πιο πλούσια φόρμουλα με βάση φυσικά έλαια. Τα έλαια είναι πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία, προστατεύουν την επιδερμίδα και δημιουργούν ασπίδα προστασίας, διατηρώντας παράλληλα την απαραίτητη υγρασία, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Βήμα 3: Αντηλιακή προστασία

Η δύναμη του ήλιου είναι δυνατή και επικίνδυνη τόσο το καλοκαίρι, όσο και τον χειμώνα. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει ποτέ να παραλείπουμε τη χρήση αντηλιακού προϊόντος. Ο δείκτης προστασίας, δηλαδή το SPF θα πρέπει να είναι το λιγότερο 25, ώστε να παρέχουμε στο δέρμα μας μια καλή προστασία. Κάθε πρωί λοιπόν, μετά τον καθαρισμό του προσώπου μας απλώνουμε την ενυδατική κρέμα και αφού περάσουν 5-10 λεπτά, χρησιμοποιούμε το αντηλιακό μας. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε ένα φίλτρο προστασίας τόσο στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, όσο και στις περιβαλλοντικές επιθέσεις εξαιτίας καιρικών συνθηκών.

Βήμα 4: Η δράση της απολέπισης

Έχουμε επιμεληθεί την ενυδάτωση, την προστασία και τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου μας. Για να δώσουμε την ευκαιρία στα προϊόντα ομορφιάς να δράσουν στο έπακρο είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε και απολέπιση στο πρόσωπό μας. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε ένα βαθύ καθαρισμό στην επιδερμίδα μας και της δίνουμε τη δυνατότητα να απορροφήσει όλα τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων που ακολουθούν. Απολέπιση μπορούμε να κάνουμε μία, το πολύ δύο φορές την εβδομάδα, κατά προτίμηση το πρωί μετά τον συνηθισμένο μας καθαρισμό. Εφαρμόζουμε απαλές, κυκλικές κινήσεις και ξεπλένουμε με χλιαρό, άφθονο νερό.

Δείτε Επίσης
Πώς θα καλύψω τις γραμμές από το μαύρισμα;

Βήμα 5: Τα θετικά οφέλη της  μάσκας

Οι μάσκες ομορφιάς προσφέρουν τα ευεργετικά συστατικά τους, οπότε όσο περισσότερο τις χρησιμοποιούμε τόσο μεγαλύτερα οφέλη έχουμε για το δέρμα μας. Ειδικά αυτήν την περίοδο του χρόνου, που το πρόσωπό μας έχει ανάγκη από εντατική φροντίδα, μια μάσκα ενυδάτωσης θεωρείται ιδανική κίνηση. Μπορούμε να προμηθευτούμε από το εμπόριο κάποια έτοιμη σύνθεση ή να φτιάξουμε μια σπιτική συνταγή.

Μια εύκολη και γρήγορη μάσκα ενυδάτωσης γίνεται με 2 κ.σ. γιαούρτι και ½ μπανάνα. Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι την μπανάνα, ανακατεύουμε με το γιαούρτι, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε τη μάσκα να δράσει στο πρόσωπό μας για 20-30 λεπτά. Ξεπλένουμε και απολαμβάνουμε ελαστικότητα και φωτεινότητα, χάρη στο γιαούρτι με τις λευκαντικές του ιδιότητες και της μπανάνας που ενυδατώνει σε βάθος.

Βήμα 6: Πίνουμε, τουλάχιστον, 1 λίτρο νερό

Η επαρκής κατανάλωση νερού καθημερινά, βοηθάει το δέρμα μας να παραμείνει ενυδατωμένο και υγιές. Για να είμαστε βέβαιες πως δεν θα ξεχάσουμε να λάβουμε την απαραίτητη ποσότητα, μπορούμε να προμηθευτούμε ένα γυάλινο μπουκάλι με μεταλλικό νερό από κεντρικά σημεία πώλησης ή εάν έχουμε φίλτρο νερού να το γεμίσουμε από το σπίτι. Αφού καταναλώσουμε το πρώτο λίτρο, ξαναγεμίζουμε και έχουμε τον νου μας ώστε να πιούμε, τουλάχιστον, ακόμα μισό λίτρο. Οι λειτουργίες του δέρματός μας θα ισορροπήσουν, ενώ παράλληλα, οι τοξίνες στον οργανισμό μας θα απομακρυνθούν, αφήνοντας το πρόσωπό μας γεμάτο λάμψη και υγεία!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.