Μασάζ: Μια τέχνη για δύο!

Μασάζ: Μια τέχνη για δύο!

Το μασάζ, μια πανάρχαια τεχνική με θαυμάσια θεραπευτικά αποτελέσματα γίνεται αφορμή για να μας φέρει πιο κοντά και με το έτερον ήμισυ. Εμβαθύνοντας στις τεχνικές και τα μυστικά του, μπορούμε να αισθανθούμε την απόλυτη τρυφερότητα και όχι μόνο!

Aπό την Άντζελα Μολφέτα

Από την εποχή της αρχαιότητας, το μασάζ θεωρείτο μέθοδος θεραπείας σε πολλούς πολιτισμούς. Ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης, εξυμνεί τις θεραπευτικές του ιδιότητες αναφέροντας μάλιστα, πως ένας γιατρός θα πρέπει πάνω από όλα να γνωρίζει πώς να κάνει εντριβές. Και είναι αλήθεια, πως με τις ανάλογες κινήσεις μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, επιλέγοντας ανάλογα είτε να χαλαρώσουμε μια σφιγμένη περιοχή του σώματός μας, είτε να τονώσουμε κάποιο χαλαρό σημείο. Το βασικό στοιχείο στην τεχνική του μασάζ είναι να επαναφέρουμε την κυκλοφορία του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Η κακή αιμάτωση μπλοκάρει τις μυϊκές ίνες, και έτσι χάνουν την ελαστικότητά τους, ενώ παράλληλα δεν επιτρέπει τη μεταφορά των θρεπτικών στοιχείων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αφυδάτωση. Επίσης, προκαλεί αδυναμία στον οργανισμό μας να αποβάλλει τις τοξίνες που παράγονται κατά τον μεταβολισμό. Όταν στο καθημερινό μας πρόγραμμα πάλι, δεν περιλαμβάνεται σωματική άσκηση, τότε το πιάσιμο στον αυχένα, στην πλάτη ή στα πόδια είναι φαινόμενα που απασχολούν έντονα τόσο εμάς, όσο και τον αγαπημένο μας.

Πνευματική χαλάρωση για δύο

Ένα καλό μασάζ μεταξύ ενός ζευγαριού, προσφέρει εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις από μεριάς ψυχολογίας. Ας αφήσουμε λοιπόν τις εντάσεις της καθημερινότητας και τα αρνητικά συναισθήματα μακριά μας, απολαμβάνοντας την ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει ο ένας στον άλλον με ένα μασάζ. Η αφή είναι εξάλλου η αίσθηση που αναπτύσσεται περισσότερο από όλες, ειδικά όταν βρισκόμαστε με τον αγαπημένο μας. Το μυαλό απελευθερώνεται από τις εντάσεις και το αίσθημα ξεκούρασης πλημμυρίζει σώμα και νου. Σκεφτόμαστε κάτι καλύτερο;

Δημιουργούμε ατμόσφαιρα…

Για να απολαύσουμε στο maximum την τεχνική του μασάζ είναι καλό να ακολουθήσουμε μια μικρή τελετουργία…

  • Φροντίζουμε ο χώρος που θα κάνουμε μασάζ να είναι καθαρός και αρκετά ζεστός, ώστε να νιώθουμε άνετα.
  • Ο χαμηλός φωτισμός ή το άναμμα μερικών κεριών, βοηθάει ακόμα περισσότερο τον νου να χαλαρώσει. Το ίδιο και μια απαλή, χαλαρωτική μουσική σε χαμηλή ένταση.
  • Τα αρωματικά έλαια συνηγορούν για το πιο υπέροχο άγγιγμα. Ειδικά κάποια θεραπευτικά έλαια, εκτός από το μοναδικό τους άρωμα, προσφέρουν στο δέρμα τις θετικές τους ιδιότητες, έξτρα απαλότητα και ελαστικότητα.

Οι βασικές αρχές

Όσο και να το έχουμε μέσα μας, εάν ακολουθήσουμε μερικές βασικές αρχές θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και τον αγαπημένο μας να «λιώνει» για εμάς!

  • Αφαιρούμε κοσμήματα και ρολόγια και ακόμα και εάν έχουμε προηγουμένως κάνει ντους, πλένουμε με χλιαρό νερό και σαπούνι τα χέρια μας, μέχρι τους αγκώνες.
  • Όταν έχουμε τον ρόλο του θεραπευτή, επιλέγουμε κάποιο άνετο ρούχο, κατά προτίμηση και από φυσικό υλικό (βαμβάκι, μετάξι), ώστε να αισθανόμαστε άνετα και να μην εμποδίζονται οι κινήσεις μας.
  • Είναι πολύ σημαντικό, τόσο εμείς όσο και ο αγαπημένος μας να έχουμε άνετες θέσεις, ώστε να συνηγορούν σε μια ελευθερία κινήσεων.
  • Προσέχουμε, ώστε τα μέρη του σώματος που δεν απολαμβάνουν τις τεχνικές του μασάζ να είναι καλυμμένα με μια καθαρή, μεγάλη, πετσέτα, για να μην έχουμε απώλειες θερμοκρασίας.
  • Πριν ξεκινήσουμε, απλώνουμε το λάδι με ήπιες, χαλαρές κινήσεις σε συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Σταδιακά, ξεκινάμε να εφαρμόζουμε, ανάλογα, πιο έντονες πιέσεις.
  • Είναι προτιμότερο το μασάζ να ξεκινά από την πίσω πλευρά του σώματος, δηλαδή από την πλάτη και με κατεύθυνση από το κεφάλι προς τα κάτω. Γενικά και ανεξάρτητα από το σημείο του σώματος που θα επιλέξουμε, οι κινήσεις πρέπει να γίνονται προς τη φορά τής καρδιάς, για καλύτερη αιμάτωση.
  • Μιλάμε και ακούμε το ταίρι μας, κατά τη διάρκεια του μασάζ, ώστε κάθε κίνηση να προκαλεί ευχαρίστηση και σε καμιά περίπτωση πόνο ή δυσάρεστα συναισθήματα. Τελειώνουμε, προσφέροντας μερικές πολύ ανάλαφρες κινήσεις, σαν φτερούγισμα. Μια κίνηση που με βεβαιότητα, θα εκτιμηθεί δεόντως από τον αγαπημένο μας!

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.