“Μεθυσμένη” ενυδάτωση

"Μεθυσμένη" ενυδάτωση
Προβολή Φωτογραφιών
"Μεθυσμένη" ενυδάτωση

Το μπλε του Αιγαίου, το κυκλαδίτικο λευκό και το άπλετο ελληνικό «φως» δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, συνδεδεμένο με το μυστήριο του μύθου τής χαμένης Ατλαντίδος. Το νησί της Σαντορίνης, δημοφιλής προορισμός και τοπίο απαράμιλλης παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τη νέα σειρά περιποίησης σώματος Κορρές.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Δύο νέα προϊόντα που αιχμαλωτίζουν την ομορφιά, τις εικόνες και τα αρώματα της Σαντορίνης. Η σειρά Αμπέλι Σαντορίνης βασίζεται στη γηγενή ποικιλία σταφυλιού Ασύρτικο, η οποία αποκτά για πρώτη φορά νέα διάσταση ως καλλυντικό συστατικό, προσφέροντας το μοναδικό άρωμα, αλλά και την προστατευτική για την επιδερμίδα δράση [πρόκειται για τη λευκή ποικιλία σταφυλιού με την υψηλότερη συγκέντρωση πολυφαινολών] στα νέα προϊόντα.

Ασύρτικο σταφύλι Σαντορίνης

O αμπελώνας της Σαντορίνης έχει μακρά ιστορία 3.500 ετών. Το Ασύρτικο Σαντορίνης είναι η βασική γηγενής λευκή ποικιλία που καλλιεργείται στο νησί σε έκταση 13.000 στρεμμάτων. Ο παραδοσιακός τρόπος καλλιέργειας του Ασύρτικου σε συνδυασμό με το ηφαιστειακό, πλούσιο σε μέταλλα, έδαφος και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες του νησιού, συμβάλλουν στη δημιουργία μίας εξαιρετικής ποικιλίας σταφυλιού με μοναδικό άρωμα και ξεχωριστή προσωπικότητα.
Ο αμπελώνας της Σαντορίνης είναι από τους ελάχιστους παγκοσμίως που είναι φυτεμένος με αυτόριζα φυτά, αφού η φυλλοξήρα δεν τον προσέβαλε ποτέ. Σε άνυδρα εδάφη και σε ένα ξηροθερμικό κλίμα οι αμπελώνες καταφέρνουν να επιβιώνουν, χάρη στην ιδιαιτερότητα του εδάφους που συγκρατεί τις ελάχιστες χειμερινές βροχές στο βάθος για να τις φέρουν οι θερινές ακτίνες του ήλιου πάλι στην επιφάνεια, αλλά και στη θάλασσα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Καθώς αυτή εξατμίζεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της ημέρας, ο ατμός παρασύρεται από τους ανέμους, υπερπηδά την καλντέρα, ψύχεται λόγω του υψόμετρου και καταλήγει σε μία νυχτερινή πυκνή ομίχλη που ενυδατώνει τα φυτά και το χώμα. Ένα -μοναδικό στον κόσμο- μικροκλίμα, που συντελεί στην πλήρη ωρίμανση των σταφυλιών και τους χαρίζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το ηφαιστειακό έδαφος του νησιού, με την ιδιαίτερη όψη, είναι πορώδες, πλούσιο σε τέφρα και ελαφρόπετρα, με την ικανότητα να απορροφά την υγρασία της ατμόσφαιρας, ενώ η πληθωρική παρουσία ανόργανων στοιχείων και μεταλλικών ιόντων χαρίζει μεταλλικότητα στην καλλιέργεια. Ένα ακόμα ευρηματικό εμπόδιο στην απώλεια νερού είναι οι περίφημες «πεζούλες», η διαμόρφωση του εδάφους σε επίπεδα στις περιοχές με μεγάλη κλίση. Το τελευταίο βήμα σε αυτή την ιδιαίτερη καλλιέργεια είναι ο μοναδικός τρόπος κλαδέματος, με την ονομασία «κουλούρα», εφεύρεση των Σαντορινιών καλλιεργητών εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κλήματα κουλουριασμένα χαμηλά στο έδαφος, γίνονται το δίχτυ προστασίας των σταφυλιών από τους ανέμους και τον καυτό ήλιο, καθώς ωριμάζουν.

Κορρές & Ένωση Συνεταιρισμών θηραϊκών προϊόντων

Τα δύο νέα προϊόντα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Κορρές με την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων/ Santowines. Η προσπάθεια αξιοποίησης α’ υλών εγχώριας προέλευσης και στήριξης της τοπικής οικονομίας είναι συνεχής στο πλαίσιο ανάδειξης του πλούτου της ελληνικής φύσης -μία προσπάθεια που εκφράζεται μέσα από την επιστημονική μελέτη των ιδιοτήτων των βοτάνων, αλλά και το διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο ηθικών συνεργασιών, βασισμένο στις αρχές της συμβολαιακής γεωργίας, με Έλληνες μικρο-καλλιεργητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς, εκπαιδευτικά και κοινωνικά ιδρύματα.

Αμπέλι Σαντορίνης: Η σειρά

Το Ασύρτικο Σαντορίνης μεταφέρει στα νέα προϊόντα Κορρές το διακριτικό, γλυκό άρωμα της ποικιλίας, όπως έχει διαμορφωθεί από το ηφαιστειογενές έδαφος και τη θαλάσσια αύρα. Νότες πράσινου μήλου, κίτρου, ροδάκινου μαζί με τη χαρακτηριστική μεταλλικότητα… ένα φρέσκο άρωμα ανθισμένων αμπελώνων και αναμνήσεων ελληνικού καλοκαιριού.

Δείτε Επίσης
Άγγιγμα φρεσκάδας όλο το καλοκαίρι!

Αμπέλι Σαντορίνης: Αφρόλουτρο

Εξαιρετικά ενυδατικό αφρόλουτρo, ιδανικό για καθημερινή χρήση. Το εκχύλισμα Ασύρτικου Σταφυλιού Σαντορίνης, πλούσιο σε πολυφαινόλες, ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας. Οι πρωτεΐνες Σιταριού σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ, διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας, ενώ η Αλθαία περιέχει ουσίες με καταπραϋντικές και μαλακτικές ιδιότητες.

Αμπέλι Σαντορίνης: Bοdy Milk

Γαλάκτωμα σώματος, πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, πηγή ενέργειας για την επιδερμίδα. Το εκχύλισμα Ασύρτικου Σταφυλιού Σαντορίνης, πλούσιο σε πολυφαινόλες, ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας. Το βιολογικό Αμυγδαλέλαιο ελληνικής παραγωγής, η προβιταμίνη Β5, το βούτυρο Karité και τα βιολογικά εκχυλίσματα ενεργής Αλόης και Αλθαίας προσφέρουν σημαντική ενυδατική, μαλακτική και καταπραϋντική δράση.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.