O κόσμος στα πόδια σας!

O κόσμος στα πόδια σας!

Φέτος το καλοκαίρι πάρτε το πάνω χέρι και επιτεθείτε τους έξυπνα και μεθοδικά. Στο κάτω κάτω, είναι μόνο… τρίχες! 

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Είναι γνωστό ότι όλες παλεύουμε να «εξαφανίσουμε» τις ανεπιθύμητες τρίχες στα πόδια με κάθε μέσο. Ευτυχώς η κοσμετολογία μας δίνει πολλές επιλογές και μεθόδους αποτρίχωσης. Όποια κι αν διαλέξετε, πριν την εφαρμόσετε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης για να αποφύγετε τα λάθη και τους ερεθισμούς.

Κρύο κερί

Μας κάνει ευκολότερη τη ζωή γιατί δεν χρειάζεται ζέσταμα. Το απλώνετε σε μήκος όσο και το μήκος της ταινίας, την τοποθετείτε στο πόδι και την πιέζετε ελαφρά. Η αφαίρεση απαιτεί ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Με μια γρήγορη κίνηση, τραβάτε την ταινία προς την αντίθετη φορά από αυτή που βγαίνουν οι τρίχες.

Zεστό κερί

Τηρήστε με προσοχή τον χρόνο που θέλει το κερί για να ζεσταθεί, ώστε να λιώσει και να απλωθεί σωστά. Απλώστε σχετικά μικρή ποσότητα στο σημείο που θα αποτριχώσετε, γιατί διαφορετικά μπορεί να καείτε. Δοκιμάστε πρώτα τη θερμοκρασία με το δάχτυλο, πρέπει να είναι τόσο ζεστό όσο να το αντέχετε. Το απλώνετε με σπάτουλα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Tαινίες κεριού

Τρίβετε τις ταινίες ανάμεσα στις παλάμες σας μέχρι να μαλακώσει το κερί, ανοίγετε προσεκτικά την ταινία και την απλώνετε απαλά στην περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε ακολουθώντας τη φορά της τρίχας. Συνήθως στη συσκευασία θα βρείτε και ενυδατικά μαντηλάκια, με τα οποία θα αφαιρέσετε τα υπολείμματα, ενώ ενυδατώνουν και το δέρμα.

Δείτε Επίσης
Πώς να ξυρίσετε τη γραμμή μπικίνι σας (με ασφάλεια)!

Ξυραφάκι και αφρός

Να μια απλή, γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία. Απλώνετε τον αφρό ξυρίσματος στα σημεία που θα περάσετε με το ξυραφάκι σε αντίθετη φορά με τις τρίχες. Προσέξτε ιδιαίτερα στα γόνατα και στους αστραγάλους γιατί είναι τα σημεία που μπορεί να κοπείτε πιο εύκολα. Είναι σίγουρα η κλασική μέθοδος αποτρίχωσης, αλλά βέβαια πρέπει να επαναλαμβάνετε συχνά, αφού οι τρίχες βγαίνουν πολύ σύντομα, σε περίπου τρεις ημέρες.

Aποτριχωτικές συσκευές

Οι συσκευές αυτές προσφέρουν εύκολη, ανώδυνη και μεγάλης διάρκειας αποτρίχωση. Περνάτε απλώς τη μηχανή από τα σημεία που θέλετε να αποτριχώσετε, ακολουθώντας αντίθετη φορά από αυτή που έχουν οι τρίχες. Να θυμάστε ότι η πρώτη φορά μετά το ξύρισμα είναι επώδυνη, γι΄αυτό καλύτερα να έχει προηγηθεί κερί ή χαλάουα. Είναι πραγματικά ιδανικές για τα πόδια.

Αποτριχωτική κρέμα

Επίσης εύκολη, απλή και ανώδυνη μέθοδος, αλλά δεν είναι κατάλληλη για όσες έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα. Απλώνετε την κρέμα σε παχιές και ομοιόμορφες στρώσεις και την αφήνετε να δράσει για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρείτε την κρέμα με την ειδική σπάτουλα.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Όταν χρησιμοποιείτε τις ταινίες κεριού για να εφαρμόσουν καλύτερα στις δύσκολες περιοχές, όπως τα γόνατα είναι καλύτερα να τις κόβετε στα μέτρα σας
  • Ο καθαρισμός πριν την αποτρίχωση είναι απαραίτητος. Οποιοδήποτε ίχνος λιπαρότητας σας δυσκολεύει… τη ζωή.
  • Μην κάνετε αποτρίχωση με κερί αμέσως μετά το μπάνιο. Πρέπει να αφήνετε το δέρμα να στεγνώσει καλά και να κλείνουν οι πόροι για να πονάτε λιγότερο. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τις αποτριχωτικές συσκευές.
  • Με τη χρήση του κεριού, οι τρίχες αποδυναμώνονται και γι’ αυτό καθυστερούν να μεγαλώσουν.
  • Στα σημεία που η επιδερμίδα είναι πιο ευαίσθητη και κάνετε αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα, αν οι τρίχες δεν αφαιρούνται με την πρώτη ή το πολύ με τη δεύτερη φορά, μην επιμείνετε αμέσως. Αφήστε να περάσουν ώρες ή δοκιμάστε την επόμενη ημέρα για να αφαιρέσετε τις υπόλοιπες τρίχες. Διαφορετικά μπορεί να προκαλέσετε φλεγμονές.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.