Οι πιο συνηθισμενες αιτίες αύξησης βάρους το Σαββατοκύριακο!

Οι πιο συνηθισμενες αιτίες αύξησης βάρους το Σαββατοκύριακο!

Δεν είναι ασυνήθιστο ένα Σαββατοκύριακο ξεκούρασης και χαλάρωσης να έχει ως αποτέλεσμα μερικά επιπλέον κιλά σωματικού βάρους. Ωστόσο, ΟΙ διατροφολόγοι λένε ότι όταν παίρνετε βάρος σε δύο ημέρες, θα πρέπει πάντα να είστε δύσπιστοι με τη ζυγαριά! Αντίθετα, αν δείτε ότι η ζυγαριά… ανέβηκε μπορεί στην πραγματικότητα να αντανακλά μια προσωρινή αύξηση βάρους, που προκαλείται από συνήθειες που είναι πιο κοινές τα Σαββατοκύριακα. Αναρωτιέστε τι μπορεί να το προκαλεί; Αυτές είναι οι τέσσερις μεγαλύτερες αιτίες αύξησης βάρους το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

«Για να πάρετε ένα κιλό λίπος, θα πρέπει να καταναλώσετε 3.500 θερμίδες πάνω από τις θερμίδες συντήρησης», εξηγούν οι διατροφολόγοι. Ακόμη κι αν δεν είστε καλές στα μαθηματικά… είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για πολλές θερμίδες που θα έπρεπε να καταναλώσετε για να πάρετε μερικά κιλά λίπος το Σαββατοκύριακο. Πιθανότατα δεν καταναλώσατε τόσες πολλές θερμίδες και πιθανότατα δεν πήρατε λίπος το Σαββατοκύριακο.

Αντίθετα, η ανερχόμενη ζυγαριά μπορεί στην πραγματικότητα να αντανακλά μια πιο προσωρινή αύξηση βάρους, που προκαλείται από μερικές συνήθειες που είναι πιο κοινές τα Σαββατοκύριακα. Αυτές είναι οι τέσσερις πιο συνηθισμένες αιτίες αύξησης βάρους το Σαββατοκύριακο.

© PEXELS
© PEXELS

1. Καταναλώσατε περισσότερο νάτριο από το κανονικό

Η πρώτη συνήθεια που θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση βάρους το Σαββατοκύριακο είναι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν περισσότερο νάτριο από ό,τι συνήθως. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού, η οποία μπορεί να προκαλέσει την «αναρρίχηση» της ζυγαριάς χωρίς να κερδίσετε πραγματικά καθόλου λίπος.

Εκτός από το να παρατηρήσετε επιπλέον κιλά στη ζυγαριά, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε φούσκωμα ή πρήξιμο. Ενώ μια προσωρινή αύξηση του νατρίου είναι απίθανο να μετατοπίσει τη ζυγαριά, μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με έρευνες, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μία διατροφή σταθερά πλούσια σε νάτριο φαίνεται να προκαλεί αύξηση του λίπους με την πάροδο του χρόνου.

Μια δίαιτα χαμηλή σε νάτριο, από την άλλη πλευρά, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την καλή υγεία της καρδιάς, μειώνοντας τον κίνδυνο υπέρτασης, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.

2. Φάγατε περισσότερους υδατάνθρακες από το κανονικό

Με ένα «τεράστιο μπολ με ζυμαρικά» στο χέρι, η αύξηση των υδατανθράκων θα μπορούσε επίσης να είναι πίσω από την αύξηση του βάρους σας το Σαββατοκύριακο. Αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας.

Οι υδατάνθρακες από μόνοι τους δεν σας προκαλούν αύξηση βάρους. Η κατανάλωση οποιουδήποτε φαγητού ή υπερβολικών θερμίδων θα μπορούσε ενδεχομένως να σας προκαλέσει αύξηση βάρους. Οι υδατάνθρακες, στην πραγματικότητα διασπώνται σε γλυκόζη, η οποία στη συνέχεια αποθηκεύεται στους μυς σας ως γλυκογόνο και το γλυκογόνο συγκρατείται στο νερό.

Έτσι, εάν καταναλώνετε περισσότερους υδατάνθρακες τα Σαββατοκύριακα, είναι πιθανό να κατακρατήσετε περισσότερο νερό, κάτι που θα κάνει τη ζυγαριά να ανέβει τη Δευτέρα.

3. Καταναλώσατε περισσότερο αλκοόλ από το κανονικό

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν καταναλώσατε περισσότερο αλκοόλ το Σαββατοκύριακο από ό,τι συνήθως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αν ναι, αυτό θα μπορούσε σίγουρα να είναι ο ένοχος πίσω από την αύξηση του βάρους σας για δύο ημέρες.

Αυτό συμβαίνει επειδή το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στο σώμα σας. Καθώς το σώμα σας προσπαθεί να εξουδετερώσει αυτό το αποτέλεσμα, μπορεί να καταλήξετε να κατακρατείτε νερό, ενώ ταυτόχρονα νιώθετε «φλεγμονή και πρήξιμο», λένε οι διαιτολόγοι.

Δείτε Επίσης
Μπορεί το μανικιούρ να σας βοηθήσει να πραγματοποιήστε τα πιο τρελά σας όνειρα;

4. Οι φυσιολογικές λειτουργίες του σώματός σας ταλαντεύουν τη ζυγαριά

Οι φυσικές λειτουργίες και οι ρυθμοί του σώματός σας μπορεί επίσης να προκαλέσουν μια προσωρινή αλλαγή στο βάρος. Σημειώνει ότι οι γυναίκες συνήθως παίρνουν βάρος πριν ή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως και ότι ακόμη και μία ή δύο ημέρες μειωμένης συχνότητας μπάνιου μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Αν και η ζυγαριά μπορεί να είναι ένα μεγάλο αντικειμενικό μέτρο, δεν θα πρέπει να είναι η μόνη, επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες —ειδικά για εμάς ως γυναίκες— που μπορούν να επηρεάσουν το τι λέει αυτός ο αριθμός βάρους.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για την αύξηση του βάρους σας το Σαββατοκύριακο

© PEXELS
© PEXELS

Για όποιον αγχώνεται πάνω από τη ζυγαριά, οι διατροφολόγοι έχουν μια αρκετά απλή λύση! Θα ήθελαν πολύ να την πετάξουμε… αν και ξέρουν ότι οι περισσότερες από εμάς δεν θα το κάνουμε αυτό.

Κάντε ένα μικρό διάλειμμα από τη ζυγαριά, σκεφτείτε το γεγονός ότι το βάρος σας δεν ισοδυναμεί με την αξία σας, βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να θρέφετε το σώμα σας σήμερα. Δώστε προτεραιότητα στις πρωτεΐνες, δώστε προτεραιότητα στα λαχανικά και βεβαιωθείτε ότι πίνετε πολύ νερό

Είναι σημαντικό να μην αφήνετε μια ελαφριά αύξηση του βάρους να σας ωθήσει σε αντιδραστική δίαιτα ή σωματική αρνητικότητα: Εστιάστε στη βασική σας ρουτίνα, επικεντρωθείτε στη φροντίδα του σώματός σας και συνειδητοποιήστε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν το βάρος εκτός από το να βάλετε λίπος σε δύο μέρες!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.