Πέντε αιώνες γυναικείας ομορφιάς σε δυόμιση λεπτά

Πέντε αιώνες γυναικείας ομορφιάς σε δυόμιση λεπτά

Από την αναγεννησιακή τέχνη του Τιτσιάνο, του Ραφαήλ και του Μποτιτσέλι στο σκίτσο της ερωμένης του Πικάσο, το 1946, τα πορτρέτα των γυναικών που φιλοτεχνήθηκαν από μεγάλους ζωγράφους κατά τα τελευταία 500 χρόνια, ζωντανεύουν μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο του Philip Scott Johnson.

Η γυναικεία ομορφιά ξεπηδά μέσα από τους αιώνες: κλασικές Μαντόνες, παρθένες, νοικοκυρές και θεές, μας κοιτάζουν κατάματα με ένα ντροπαλό ύφος, ένα προκλητικό βλέμμα και μια νοσταλγική ματιά.

Ενώ πολλά από τα πορτρέτα είναι σύμφωνα με τις συμβατικές ιδέες της ομορφιάς για την εποχή που φιλοτεχνήθηκαν, κάποια θεωρήθηκαν ανατρεπτικά και πρωτοποριακά: Για παράδειγμα, τα “αφηρημένα”, ατημέλητα μαλλιά του Ντα Βίντσι στον πίνακα La Scapigliata του 1508 (φωτ), προκάλεσαν σάλο! Επιπλέον, η αποδόμηση του γυναικείου κορμιού από τον Καζιμίρ Μάλεβιτς – πρωτοπόρος της γεωμετρικής αφηρημένης τέχνης και δημιουργός των Avant-garde κινημάτων του Σουπρεματισμού και του Κονστρουκτιβισμού –  στους πίνακες που ζωγράφισε μεταξύ 1928 και 1933, προκάλεσαν σωρεία αρνητικών κριτικών από τους «ειδικούς» εκείνης της περιόδου. Αποτέλεσαν όμως μια τομή που επηρεάζει τη γυναικεία μόδα μέχρι και σήμερα.

Δείτε Επίσης
Άρωμα γιασεμί… για την αγάπη και την καρδιά του!

Ένα μαγευτικό ταξίδι αφιερωμένο στη γυναίκα, μέσα από 500 χρόνια δυτικής τέχνης…

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.