Τραβήξτε τους από τη μύτη!

Τραβήξτε τους από τη μύτη!

Μπροστά στην πληθώρα παλιών και νέων αρωμάτων, η επιλογή είναι πάντοτε αρκετά δύσκολη. Και οι νέες αφίξεις κάνουν τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα. Tα καινούρια αρώματα της χρονιάς σάς προκαλούν και σας προσκαλούν στον μαγικό τους κόσμο. Ανακαλύψτε τα!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η όσφρηση είναι μια πρωτόγονη αίσθηση. Kαι όπως λέει μια από τις υπευθύνους των αρωμάτων στον οίκο Guerlain: «Δεν μπορώ να σκεφτώ μια πιο σημαδιακή κίνηση για μια γυναίκα από το να ψεκάσει με το άρωμά της το σπίτι του παραστρατημένου εραστή της, ώστε όταν η αντίζηλος μπει στον χώρο, να έχει στη μύτη της την υπογραφή της».

Aνατολίτικο, λουλουδάτο, aισθησιακό άρωμα σε συλλεκτική χρυσή συσκευασία, The One, Dolce & Gabbana
Aνατολίτικο, λουλουδάτο, aισθησιακό άρωμα σε συλλεκτική χρυσή συσκευασία, The One, Dolce & Gabbana

Το κόλπο είναι να βρείτε το άρωμα που σας χαρακτηρίζει. Και οι Γιορτές είναι κατά παράδοση η εποχή που ψωνίζουμε πιο πολύ αρώματα. Άλλωστε,  δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι εταιρείες καλλυντικών δηλώνουν ότι κάνουν περίπου το μισό- ή και περισσότερο- του ετήσιου τζίρου τους σε αρώματα ακριβώς αυτή την περίοδο.

Ένα μπουκάλι μπαρόκ για ένα άρωμα σοφιστικέ και κομψό, Nero Assoluto, Roberto Cavalli /  Aνατολίτικες ευωδιές σε συνδυασμό με τριαντάφυλλο, Εspecially Elixir, Escada /  Aνατολίτικες και λουλουδάτες νότες σε έναν αισθησιακό συνδυασμό κλεισμένο σε ένα μπουκάλι-κόσμημα, Μanifesto Elixir, YSL
Ένα μπουκάλι μπαρόκ για ένα άρωμα σοφιστικέ και κομψό, Nero Assoluto, Roberto Cavalli / Aνατολίτικες ευωδιές σε συνδυασμό με τριαντάφυλλο, Εspecially Elixir, Escada / Aνατολίτικες και λουλουδάτες νότες σε έναν αισθησιακό συνδυασμό κλεισμένο σε ένα μπουκάλι-κόσμημα, Μanifesto Elixir, YSL

Αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα επιλέξετε το άρωμα που θα αποτελεί την επιτομή της προσωπικότητάς σας. Το άρωμα εκείνο που θα κάνει τους άλλους να πουν: «Αυτή είσαι εσύ». Πρακτικά, δεν είναι ένα και μοναδικό άρωμα, αλλά και επιλογή από ορισμένα που αντανακλούν την προσωπικότητα και τη διάθεσή μας. Όπως λένε οι αρωματοποιοί, κάθε γυναίκα έχει περίπου πέντε με έξι στη συλλογή της. Τα τρία με τέσσερα είναι οι δικές της επιλογές, τα δύο είναι δώρα, αλλά τελικά μόνο ένα ή δύο είναι πραγματικά αυτά που την αντιπροσωπεύουν.

Για το πώς θα βρείτε το άρωμα που θα κάνει τους άλλους να σας θυμούνται, θυμηθείτε δύο αποφθέγματα μεγάλων αρωματοποιών.

Δείτε Επίσης
Αρώματα: Πώς θα δημιουργήσουμε την πιο ολοκληρωμένη ευωδιαστή συλλογή!

Ένα ηλιόλουστο άρωμα από φρούτα και λουλούδια σε ένα παιχνιδιάρικο μπουκάλι, Honey, Marc Jacobs /  Τρυφερό και κομψό, λουλουδάτο και διαχρονικό σε ένα πολυτελές μπουκάλι, Roses de Chlo? /  Mία έκρηξη λουλουδιών σε ένα φίνο συλλεκτικό μπουκάλι με λευκό φιόγκο, Flowerbomb, Victor & Rolf
Ένα ηλιόλουστο άρωμα από φρούτα και λουλούδια σε ένα παιχνιδιάρικο μπουκάλι, Honey, Marc Jacobs / Τρυφερό και κομψό, λουλουδάτο και διαχρονικό σε ένα πολυτελές μπουκάλι, Roses de Chloe / Mία έκρηξη λουλουδιών σε ένα φίνο συλλεκτικό μπουκάλι με λευκό φιόγκο, Flowerbomb, Victor & Rolf

«Ένα άρωμα που μένει χαραγμένο στη μνήμη απαιτεί αρκετή δόση τόλμης. Θα πρέπει να είστε έτοιμες να δεχτείτε μια ανταπόκριση από τους γύρω σας που κινείται ανάμεσα στη λατρεία και την απέχθεια. Αλλά οι δυνατές συγκινήσεις είναι ακριβώς έτσι». Και για τη συνέχεια: «Το άρωμα είναι σαν τον εραστή. Δεν μπορείς να ξέρεις μόνο με ένα ραντεβού. Πρέπει να περάσεις τη νύχτα μαζί του για να καταλάβεις ποια είναι η πραγματική κατάσταση!».

Θηλυκό άρωμα γλυκών ανθών με ανατολίτικες νύξεις, Velvet Oris Violet White Pepper, Korres
Θηλυκό άρωμα γλυκών ανθών με ανατολίτικες νύξεις, Velvet Oris Violet White Pepper, Korres

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοκιμάσετε με ηρεμία και να σκεφθείτε σε ποια κατηγορία αρωμάτων ανήκετε ή τι θέλετε να εκφράσετε με τη μυρωδιά που αφήνετε πίσω σας. Πάντως, σκεφθείτε ότι αν είστε ανοιχτόχρωμη σας πηγαίνουν ελαφρύτερες και πιο φρουτώδεις μυρωδιές. Αν είστε μελαχρινή, προτιμήστε τα πιο βαριά λουλουδάτα και ανατολίτικα αρώματα. Και βέβαια, λάβετε υπόψη σας ότι για μια βραδινή έξοδο θα πρέπει οπωσδήποτε να προτιμήσετε πιο δυνατές και μεθυστικές ευωδιές, αφού τα πιο ελαφρά και διακριτικά αρώματα απλώς… θα εξαφανιστούν.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.