Αγοράζοντας… βιολογικά

Αγοράζοντας... βιολογικά

Ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής φέρνει τα φρέσκα βιολογικά προϊόντα κοντά μας μέσα από τις 27 αυτοδιαχειριζόμενες βιολογικές αγορές κάθε εβδομάδα.

Στις αγορές αυτές συμμετέχουν μόνο βιοκαλλιεργητές με δικά τους έξοδα και όχι έμποροι, κι έτσι, εμείς ως καταναλωτές έχουμε την ευκαιρία να ψωνίζουμε  απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες, άρα και σε πολύ καλύτερες τιμές.

Όσο κι αν μπορεί να σας κάνει εντύπωση, η ιδέα δεν είναι καινούργια. Έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και περίπου 20 χρόνια, όταν μια ομάδα καταναλωτών από το Χαλάνδρι απηύθυναν πρόσκληση σε ορισμένους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων για τη δημιουργία μιας μικρής αγοράς στην περιοχή τους. Σιγά – σιγά το ενδιαφέρον και οι προσκλήσεις των καταναλωτών αυξήθηκαν και έτσι γεννήθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός συλλόγου.

Μάλιστα, τα τελευταία δύο χρόνια ο Σύλλογος βοηθά και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του κάθε δήμου χωριστά, με το χορηγικό του πρόγραμμα «Αγάπη με το Κιλό» που προσφέρει τρόφιμα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Δείτε Επίσης
Αποτοξίνωση στα... καλλυντικά μας με 15 βήματα!

Οι αγορές λειτουργούν τις καθημερινές απογευματινές ώρες και το Σάββατο το πρωί. Αναλυτικά, το πρόγραμμα των αγορών της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης χώρας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.bioagores.org

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.