«Είμαι το Chanel Νο 5»: Το πιο εμβληματικό άρωμα στην ιστορία!

«Είμαι το Chanel Νο 5»: Το πιο εμβληματικό άρωμα στην ιστορία!

Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει το όνομά του; Ή που δεν αναγνωρίζει το λιτό αλλά αληθινό γλυπτό μπουκάλι του; Το πιο επαναστατικό άρωμα δημιουργήθηκε το 1921 και βρίσκεται αδιάλειπτα στην επικαιρότητα μέχρι σήμερα! Η Coco Chanel και το απαράμιλλο αριστούργημά της το Chanel No 5 γιορτάζουν 100 χρόνια διασημότητας!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το όνομά του είναι παγκοσμίως γνωστό. Η γέννησή του, μια επανάσταση. Το μπουκάλι του, ένα απαράμιλλο αριστούργημα. Δημιουργήθηκε το 1921, και έμελλε να γίνει το πιο γνωστό άρωμα στον κόσμο. Το νέο επεισόδιο του Inside CHANEL αναδεικνύει πάνω από 100 χρόνια διασημότητας.

Από την αρχή, το Νο 5 κατέρριψε συνήθειες και συμβάσεις στον χώρο των αρωμάτων παρασύροντας τις σαν τον άνεμο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, η Gabrielle Chanel είχε ήδη αλλάξει τις απόψεις των ανθρώπων για τη μόδα προτείνοντας εντελώς νέες γραμμές, υφάσματα και στιλ.

Δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει και το πρώτο της άρωμα, με την εντελώς διαφορετική του μυρωδιά για τα δεδομένα της εποχής αλλά και το απολύτως πρωτοποριακό μπουκάλι του που κανονικά δεν είχε… θέση ανάμεσα στα περίτεχνα μπουκάλια αρωμάτων στα μπουντουάρ των γυναικών του 1920.

Το Νο 5 είναι το πρώτο άρωμα που δημιουργήθηκε από μια γυναίκα για τις γυναίκες

Ο μύθος, η τέχνη οι μούσες του Chanel No 5

Είτε πρόκειται για τη Μέριλιν Μονρόε που μετατρέπει το άρωμα Νο 5 σε μύθο, ομολογώντας ότι φορούσε μόνο μερικές σταγόνες στο κρεβάτι, είτε αργότερα όταν ο  Άντυ Γουόρχολ εμπνεύσθηκε από το μπουκάλι του για να το μετατρέψει σε εικόνα της ποπ αρτ, το Νο 5 έχει πάρει πλέον την υπόσταση ενός παγκόσμιου πολιτιστικού φαινομένου.

Είναι το πρώτο άρωμα που διαφημίστηκε στην τηλεόραση, ενώ ενέπνευσε μερικούς από τους μεγαλύτερους φωτογράφους μόδας, όπως οι: Helmut Newton, Irving Penn, Ridley Scott, Jean-Paul Goude, Baz Luhrmann για να αναφέρουμε μερικά – και έγινε ένα οπτικό σύμβολο που δεν έχει χάσει ποτέ επαφή του με τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή.

Αλλά ποιες θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν το πιο δημοφιλές άρωμα του κόσμου όλων των εποχών; Σίγουρα οι μούσες ενός εμβληματικού αρώματος θα έπρεπε να συνδυάζουν την κομψότητα και τη σαγήνη χωρίς όμως να υπονομεύουν ποτέ τη δική τους μοναδική προσωπικότητα!

Δείτε Επίσης
ΝΑΙ! Φορέστε το άρωμά σας πριν πάτε για ύπνο και δείτε γιατί!

Η Chanel επέλεξε κατά καιρούς την Κατρίν Ντενέβ, την Καρόλ Μπουκέ, την Νικόλ Κίντμαν ή την Μαριόν Κοτιγιάρ ως πρέσβειρες του πνεύματος του αρώματος Νο 5 κάθε φορά του έδιναν έναν επίκαιρο αέρα εκσυγχρονίζοντάς και τοποθετώντας το στο πάνθεον των γυναικείων αρωμάτων.

Ένα άρωμα-μύθος που κατάφερε να βρίσκεται ακόμη και στις προθήκες των μουσείων, όπως στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, ήδη από το 1954.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, η εικόνα και η ίδια του η ουσία παραμένουν το σκηνικό σε αμέτρητες ιστορίες, ακόμη και τις πιο προσωπικές.

Το Νο 5 είναι φτιαγμένο για όσες γυναίκες, όπως η Mademoiselle Chanel, επιλέγουν ποιες θέλουν να είναι και γίνονται. Είναι ένα άρωμα που, σαν ένα αόρατη πανοπλία, δίνει στις γυναίκες τη δύναμη να αντιμετωπίζουν τη ζωή.

Τελικά, ένας αιώνας διασημότητας, το Νο 5 παραμένει πάντοτε ένα βήμα μπροστά!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.