Αμπούλες: Το ισχυρό μας « όπλο»! Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

Αμπούλες: Το ισχυρό μας « όπλο»! Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

Οι αμπούλες είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη ρουτίνα της ομορφιάς μας, αφού χαρίζουν μία «έκρηξη» συστατικών στην περιποίηση της επιδερμίδας μας με μία μόνο κίνηση. Αποκωδικοποιούμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε και γιατί να τις δοκιμάσετε.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Οι αμπούλες είναι ένα ενισχυτικό υψηλής ισχύος για το δέρμα μας! Κάθε δόση σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση, χαρίζει στο δέρμα τη δύναμη ενός σέρουμ αλλά με πολύ περισσότερη συμπύκνωση και ακόμη περισσότερα ενεργά συστατικά ανά σταγόνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι αμπούλες λειτουργούν στο διπλάσιο σε όλα: Από την αντιμετώπιση των κηλίδων, έως τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Βασικά πρόκειται για ένα ενισχυτικό «όπλο» για το δέρμα μας.

Τι περιέχουν, πώς λειτουργούν και ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν

Οι αμπούλες περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση βιταμινών και ενζύμων. Μάλιστα, σε ορισμένες από αυτές, το μέγεθος του μορίου είναι μικρότερο από αυτό του ορού (serum), οπότε μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στο χόριο του δέρματος.

Οι αμπούλες χρησιμοποιούνται ως μία επιπλέον κίνηση στην τονωτική λοσιόν, στο σέρουμ ή/και στην κρέμα ματιών. Οι διορθωτικές φόρμουλες που τις απαρτίζουν, στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα: Επανόρθωση, ενυδάτωση, λάμψη, αντιγήρανση, Έτσι δρουν σαν ένα εύχρηστο μυστικό όπλο σε φάσεις που παρατηρούμε θαμπάδα, ερεθισμούς, φλεγμονές ή σπυράκια στο δέρμα μας.

Ουσιαστικά, τις χρησιμοποιούμε κάθε φορά που δέρμα μας φαίνεται κάτι λιγότερο από το… καλύτερο. Σκεφτείτε τις αμπούλες ως μία σανίδα σωτηρίας για την περιποίηση του δέρματος μας. Επί της ουσίας είναι ένα συμπληρωματικό προϊόν στα υπάρχοντα προϊόντα στο οπλοστάσιό μας και εφαρμόζονται ανάμεσα στο βήμα καθαρισμού και το βήμα τόνωσης.

Σκεφτείτε τις αμπούλες ως ένα συμπληρωματικό, ισχυρό «όπλο» για την ενίσχυση της περιποίησης της επιδερμίδας μας.

Τα μυστικά της χρήσης τους για βέλτιστα αποτελέσματα

Για καλύτερα αποτελέσματα, κάνουμε μία ελαφρά απολέπιση για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη, καθώς τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος θα εμποδίσουν την απορρόφηση των συστατικών τους.

Απλώς να θυμάστε ότι λόγω των ισχυρών δραστικών ουσιών, το δέρμα μπορεί να γίνει ευαίσθητο στην αρχή. Μερικές σταγόνες είναι αρκετές.

Δείτε Επίσης
Τι κάνουμε αν το δέρμα μας αντιδρά άσχημα σε ένα προϊόν ομορφιάς

Οι περισσότερες αμπούλες είναι σχεδιασμένες για χρήση κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια μίας έως τεσσάρων εβδομάδων. Διατίθενται σε συσκευασία φιαλιδίων μίας χρήσης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ποσότητα που πρέπει να εφαρμόσετε. Και έτσι ποτέ δεν θα βάλετε περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο.

Η συσκευασία είναι αεροστεγής για την προστασία της δραστικότητας και συχνά δεν περιέχουν συντηρητικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μικρή διάρκεια ζωής, οπότε ελέγξτε την ετικέτα προσεχτικά για τη λήξη τους και όσο διαρκούν μετά το άνοιγμα.

Αμέσως μετά την εφαρμογή, απλώστε μία ελαφριά ενυδατική κρέμα για να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό φράγμα και να αποτρέψετε την εξάτμιση των δραστικών συστατικών.

Τις ημέρες που το δέρμα σας χρειάζεται επιπλέον βοήθεια, πρώτα εφαρμόστε μια αμπούλα και μετά ακολουθήστε με μία μάσκα για να ωθήσετε τα ενεργά συστατικά ακόμη πιο βαθιά στο δέρμα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.