Αντιμετωπίστε το κρύο!

Αντιμετωπίστε το κρύο!

Κάθε εποχή έχει τις απαιτήσεις της. Τον χειμώνα η κατάσταση επιβαρύνεται από το κρύο και τη θέρμανση στους κλειστούς χώρους, για να μην μιλήσουμε για τη μόλυνση και το καυσαέριο…

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Κατά τους χειμωνιάτικους μήνες το δέρμα παράγει λιγότερο λίπος, ενώ η κατάσταση επιβαρύνεται από τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα και την κεντρική θέρμανση που αφυδατώνουν την επιδερμίδα. Αν τώρα είστε και τύπος που… παίρνει τα όρη και τα βουνά, για εκδρομές και για σκι, θα πρέπει να θυμάστε ότι στα μεγαλύτερα υψόμετρα ο αέρας είναι πιο ξηρός, και το δέρμα είναι ακόμη πιο ευάλωτο στην ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Η ενυδάτωση και η αντηλιακή προστασία είναι οι δύο βασικές σας προτεραιότητες, για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ζωντανή και υγιή.

Ενυδάτωση

Είναι η πλέον απαραίτητη κίνηση φροντίδας. Ακόμη και οι λιπαρές επιδερμίδες την έχουν ανάγκη, μόνο που τα προϊόντα που απευθύνονται σε αυτές περιέχουν λιγότερα λιπαρά συστατικά. Οι ενυδατικές κρέμες εξισορροπούν την υγρασία και την επαναφέρουν στα κανονικά επίπεδα. Προτιμήστε μια ενυδατική κρέμα με δείκτη αντηλιακής προστασίας SPF από 8-15.

Δείτε Επίσης
Ενυδάτωση στο κρύο!

Αντηλιακό

Αναδεικνύεται ως το must πλέον όλο τον χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι. Μην σας παρασύρει η συννεφιά ή το γεγονός ότι οι ηλιακές ακτίνες δεν σας «καίνε» όπως το καλοκαίρι. Η ηλιακή ακτινοβολία έχει αποδεχτεί ότι είναι καταστροφική για την επιδερμίδα μας. Οι υπεριώδεις ακτίνες διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη προκαλώντας ρυτίδες και λεπτές γραμμές και αυξάνοντας τις πανάδες και τις καφέ κηλίδες.

Για μέσα στην πόλη, η ενυδατική κρέμα με SPF παρέχει την απαραίτητη προστασία, αλλά στο βουνό δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε το αντηλιακό σας. Διαλέξτε το όπως ακριβώς και για το καλοκαίρι: με υψηλό δείκτη προστασίας, αδιάβροχη φόρμουλα και φίλτρα κατά των UVA και UVB  ακτίνων και το φοράτε μισή ώρα τουλάχιστον πριν… ξεχυθείτε στις πίστες!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.