Έχει το σουτιέν ημερομηνία λήξης;

Έχει το σουτιέν ημερομηνία λήξης;

Μήπως το σουτιέν που φοράμε θα πρέπει καλύτερα να το πετάξουμε; Είναι άραγε ακριβές ότι όπως και πολλά άλλα προϊόντα, τα σουτιέν μας έχουν κι αυτά ημερομηνία λήξης; Πότε καταλαβαίνουμε ότι χρειάζονται αντικατάσταση; Και πώς θα το διατηρήσουμε καλύτερα και περισσότερο;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Αρκετοί υπεύθυνοι εταιρειών εσωρούχων διατείνονται ότι τα σουτιέν μας έχουν μία συγκεκριμένη διάρκεια ζωής και όπως πολλά άλλα πράγματα πρέπει να τα απορρίψουμε.

Και ποια είναι η ημερομηνία λήξης τους; Μάλλον θα βρεθείτε προ εκπλήξεως -όπως κι εγώ για να λέμε την αλήθεια: Η πιθανή διάρκειά τους είναι περίπου έξι μήνες με έναν χρόνο το πολύ! Αυτό βέβαια, ισχύει μόνο αν χρησιμοποιούμε το ίδιο και το ίδιο σουτιέν, ή τέλος πάντων όταν ένα ή δύο τα φοράμε πλύνε-βάλε.

Αν έχουμε πολλά και τα εναλλάσσουμε, η διάρκεια ζωής τους δεν είναι ίδια. Αλλά έχουμε και δεύτερη προϋπόθεση, ότι τα πλένουμε και τα φροντίζουμε σωστά.

Ένα παράδειγμα είναι ότι τα σουτιέν μας, δεν πρέπει να τα πλένουμε στο πλυντήριο, ούτε να τα βάζουμε στο στεγνωτήριο. Κι αυτό γιατί χαλάει η ελαστικότητά τους, σπάνε οι μπανέλες και χαλαρώνουν τα λάστιχα, οδηγώντας τα σουτιέν μας… σε πρόωρο θάνατο.

Η συμβουλή των ειδικών είναι να προτιμάμε να πλένουμε τα σουτιέν μας με χλιαρό νερό στο χέρι και να τα αφήνουμε να στεγνώσουν στον αέρα, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. (Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερες συμβουλές για το πλύσιμο των σουτιέν διαβάστε εδώ).

Σημάδια ότι το σουτιέν μας θέλει αντικατάσταση

Εάν το σουτιέν σας αρχίσει να χάνει το σχήμα του, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε ένα νέο.

Δείτε Επίσης
Μην διπλώνετε τα σουτιέν σας! Ποιος είναι ο σωστός τρόπος;

Όλοι οι ειδικοί θα σας συμβουλεύσουν να κουμπώνετε το σουτιέν σας όχι στη μεσαία, αλλά πάντοτε στην εξωτερική κόπιτσα. Τι σημαίνει αυτό;  Ότι, αν αρχίζετε να το κουμπώνετε σε πιο μέσα κόπιτσα, τότε έχει αρχίσει να χάνει τη φόρμα του και έχει χαλαρώσει.

Αποτέλεσμα είναι να μην συγκρατεί και υποστηρίζει σωστά το στήθος, άρα είναι καιρός να το… αποχαιρετήσουμε.

Συνυπολογίστε ότι το μέγεθος του γυναικείου στήθους αλλάζει μέσα στον χρόνο (περίοδος, αύξηση ή μείωση βάρους κ.λπ.), είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι η εφαρμογή του σουτιέν μπορεί και να διαφοροποιείται ακόμη και από μήνα σε μήνα.

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να αντικαθιστούμε σε σχετικά μικρά χρονικά διαστήματα το σουτιέν μας. Είναι λοιπόν, καλή ιδέα να επαναξιολογείτε το μέγεθος του σουτιέν σας κάθε χρόνο. Και ζητήστε τη βοήθεια από μία καλή πωλήτρια εσωρούχων να σας βοηθήσει, ώστε να βρείτε το σουτιέν που θα σας ταιριάζει… γάντι.

Δύο συμβουλές ακόμη

  • Σημαντικό ρόλο στη διάρκεια ζωής του σουτιέν σας παίζει και ο τρόπος που συνηθίζετε να το κουμπώνετε. Αν το φοράτε ανάποδα και αφού το κουμπώσετε το γυρνάτε μπροστά και περνάτε τις τιράντες, όχι μόνο θα το ξεχειλώσετε πιο γρήγορα, αλλά και το στήθος δεν παίρνει σωστή θέση.
  • Καλό είναι να μην φοράτε το ίδιο σουτιέν πάνω από δύο ημέρες στη σειρά. Αφήστε το να «ξεκουραστεί». Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί καλύτερα και για περισσότερο το σχήμα και την ελαστικότητά του.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.