Απολέπιση: Για φρέσκο και καθαρό πρόσωπο

Απολέπιση: Για φρέσκο και καθαρό πρόσωπο

Είναι η βασική κίνηση ομορφιάς, που υπόσχεται να χαρίσει στην επιδερμίδα βελούδινη απαλότητα και λάμψη. Ανακαλύψτε τον τρόπο!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τι ακριβώς όμως κάνει η απολέπιση; Απομακρύνει με τεχνητό τρόπο τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, βελτιώνοντας αισθητά την υφή της και τη λάμψη της. Δηλαδή, βοηθά το δέρμα να απαλλαγεί πιο γρήγορα από τα νεκρά κύτταρα, τα οποία έτσι κι αλλιώς αποβάλλει από μόνο του.

Αν σκεφθείτε ότι πάνω στην επιφάνεια του δέρματος συσσωρεύονται καθημερινά περίπου 500.000.000 νεκρά κύτταρα, από τα οποία πρέπει να απαλλαγεί και ότι η διαδικασία αυτή επιβραδύνεται με την πάροδο της ηλικίας, τότε καταλαβαίνετε ότι μια μικρή βοήθεια από τη δική σας πλευρά διευκολύνει τη λειτουργία του.

Επιπλέον, η απολέπιση διεγείρει και την ανανέωση των κυττάρων, επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει καλύτερα, καθαρίζει, αποτοξινώνει και προστατεύει από την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων και από τα σπυράκια. Πάνω σε ένα απολύτως καθαρό δέρμα, τα προϊόντα περιποίησης έχουν καλύτερη και βαθύτερη δράση.

Πόσο συχνά;

Όλες οι υπερβολές βλάπτουν. Για μια ακόμη φορά θυμηθείτε το «μέτρον άριστον» και πράξτε αναλόγως. Για τις ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες μην κάνετε χημική απολέπιση και περιοριστείτε μόνο στη μηχανική μία φορά την εβδομάδα. Για τις λιπαρές και κανονικές επιδερμίδες μπορεί η απολέπιση να γίνεται ακόμη και δύο φορές την εβδομάδα.

Δείτε Επίσης
10 προτάσεις ομορφιάς για ανανέωση από την κορυφή έως τα νύχια!

Ποιοί είναι οι τρόποι

– Ο χημικός τρόπος επιτυγχάνεται με κρέμες που έχουν ως βάση δραστικά συστατικά όπως τα ΑΗΑ, η ρετινόλη και διάφορα ένζυμα φρούτων, τα οποία αποδυναμώνουν τους δεσμούς μεταξύ των κυττάρων, διευκολύνοντας τη φυσική διαδικασία απολέπισης. Αυτός ο τρόπος απαιτεί αρκετό χρόνο για να φανούν τα αποτελέσματα, ενώ κάποιες φορές τα προϊόντα αυτά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα (ειδικά αν είναι ευαίσθητη).

– Ο μηχανικός τρόπος γίνεται με τη χρήση προϊόντος με λεπτούς κόκκους και έχει άμεσα ορατό αποτέλεσμα. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κανονίσετε μόνες σας τη δύναμη που θα εξασκήσετε για να μην την ερεθίσετε.

Η διαδικασία: Απλώνετε μια μικρή ποσότητα προϊόντος σε βρεγμένη επιδερμίδα και τρίβετε απαλά με κυκλικές κινήσεις. Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, αποφεύγετε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Καλύτερα είναι να έχετε βρέξει πρωτύτερα την επιδερμίδα σας. Ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό και δεν ξεχνάτε ποτέ την ενυδάτωση με ένα πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά προϊόν.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.