Χείλη: Κάποιος να τα προσέχει!

Χείλη: Κάποιος να τα προσέχει!

Ο χειμώνας είναι κακή εποχή για τα χείλη μας. Επηρεάζονται από τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, από τους κλειστούς θερμαινόμενους χώρους ή έξω  από το κρύο. Χρειάζονται λοιπόν προστασία.

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Επιλέξτε ένα lip balm σε μορφή στικ ή σε βαζάκι που θα διαλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας και απλώστε αρκετή ποσότητα ώστε να είναι απόλυτα προστατευμένα. Εκτός όμως από τη σωστή ενυδάτωση, αποφεύγετε τα ματ κραγιόν, τα οποία θεωρούνται πιο στεγνά, κάνετε απολέπιση και μην τα δαγκώνετε ή τραβάτε τα μικρά πετσάκια, αφού με αυτόν τον τρόπο παρατείνετε τον χρόνο της ταλαιπωρίας.

Βασικοί κανόνες

  • Πρώτος και βασικός κανόνας είναι να μην υγραίνετε τα χείλη σας γιατί έτσι χάνεται η φυσική τους υγρασία. Αφυδατώνονται, σκάνε και ξεφλουδίζουν πιο εύκολα.
  • Βάλτε lip balm για να διατηρήσετε την απαραίτητη υγρασία. Ένα απλό lip balm, που θα βρείτε στα φαρμακεία ή στα καταστήματα καλλυντικών, άοσμο και με ελαφριά σύνθεση είναι το καλύτερο.
  • Απλώστε το lip balm σας κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά κυρίως φορέστε το πριν πάτε για ύπνο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η δράση του είναι σαν spa… για τα χείλη! Ανεβάζει τη θερμοκρασία τους και με αυτό τον τρόπο αποβάλλει τις τοξίνες, ενώ ταυτόχρονα ανανεώνει τα κύτταρα της επιδερμίδας των χειλιών.
  • Αν τα χείλη σας είναι ήδη σκασμένα επιλέξτε ένα lip balm πλούσιο σε βιταμίνες και ενυδατικά συστατικά αλλά και συστατικά που καταπραϋνουν και δροσίζουν, όπως η καμφορά, η φαινόλη και η μενθόλη.
  • Αν τα χείλη σας έχουν θεραπευθεί, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν που περιέχει βιταμίνη Ε και μέλι, τα οποία αναζωογονούν και χαρίζουν απαλότητα στα χείλη.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.