Εντελβάις: Το μοντέρνο συστατικό που είναι ισχυρό και απαλό ταυτόχρονα

Εντελβάις: Το μοντέρνο συστατικό που είναι ισχυρό και απαλό ταυτόχρονα

Γνωρίζετε το πανέμορφο και ανθεκτικό λουλούδι που φυτρώνει στις Άλπεις; Το όνομά του στα γερμανικά σημαίνει «το αιώνιο λευκό», και πέρα από το γεγονός ότι αναπτύσσεται σε πολύ σκληρές συνθήκες σε υψόμετρα έως και 3400 μέτρα, είναι ένα λουλούδι που αντιπροσωπεύει την άγρια ομορφιά και την αγνότητα. Όμως, το εκχύλισμα εντελβάις έχει 43% περισσότερη αντιοξειδωτική δύναμη από τη ρετινόλη, ενώ η υψηλή του αντιοξειδωτική περιεκτικότητά του είναι ακόμη μεγαλύτερη από τη βιταμίνη C!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τι είναι το εντελβάις

Το Edelweiss είναι ένα μικρό λευκό λουλούδι που προέρχεται από τις Άλπεις και εμφανίζεται και σε άλλες οροσειρές. Είναι διάσημο για την ξεχωριστή εμφάνισή του «με μάλλινα πέταλα σε σχήμα αστεριού και ένα χνουδωτό κάλυμμα που βοηθά στην προστασία του από τα σκληρά αλπικά περιβάλλοντα».

Το εντελβάις μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη φροντίδα του δέρματος και σε φυτικές θεραπείες. Το λουλούδι έχει κερδίσει την αναγνώριση λόγω της ικανότητάς του να ανθίζει σε δύσκολα περιβάλλοντα μεγάλου υψομέτρου.

Τα οφέλη του εντελβάις στη φροντίδα του δέρματος

Αυτό το φυτό μπορεί να προσαρμοστεί σε ακραίες θερμοκρασίες και υπερέχει στην αυτοσυντήρησή του, καθιστώντας το μια ενδιαφέρουσα προοπτική για την περιποίηση του δέρματος.

Ενισχύει την αντίσταση του δέρματος έναντι των εξωτερικών στρεσογόνων παραγόντων, βελτιώνει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού και βοηθά στη μείωση της ευαισθησίας του. Προσφέρει πραγματικά ηρεμιστικά οφέλη στο δέρμα και βοηθά στην ενίσχυση της ανθεκτικότητάς του.

Το εντελβάις έχει επίσης αντιμικροβιακές και αντιγηραντικές ιδιότητες, και συμβάλλει στην ενυδάτωση, τη σύσφιξη και τη λάμψη του δέρματος. Χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας.

Περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η ακτινοβολία UV και η ρύπανση, που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση. Το εκχύλισμά του είναι επίσης γνωστό ότι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη φλεγμονή του δέρματος.

Εντελβάις και βιταμίνη C

Υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν ότι η αντιοξειδωτική ιδιότητα του εντελβάις είναι διπλάσια από τη βιταμίνη C. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του ενός ή του άλλου – υπάρχουν στην πραγματικότητα συμβιωτικά.

Δείτε Επίσης
Η μοναδική μυρωδιά του σώματος μπορεί να δώσει στοιχεία για την υγεία μας

Μερικοί άνθρωποι έχουν δημιουργήσει ευαισθησία στη βιταμίνη Α και C και το εντελβάις μπορεί να αντισταθμίσει μέρος της ευαισθησίας λόγω των θρεπτικών επιδράσεων του και επιπλέον να αντιμετωπίσει το οξειδωτικό στρες. Ο τέλειος συνδυασμός θα περιελάμβανε το εντελβάις μαζί με ένα άλλο δραστικό, όπως η βιταμίνη C, για να βελτιώσει την απόδοση.

Προϊόντα περιποίησης δέρματος με edelweiss

Χρησιμοποιείται σε διάφορα προϊόντα περιποίησης δέρματος, συμπεριλαμβανομένων ενυδατικών, ορών, κρεμών και αντηλιακών. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να προάγουν τις αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες του λουλουδιού.

Όταν ψάχνετε για προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιλαμβάνουν εντελβάις, ελέγξτε τη λίστα συστατικών στη συσκευασία του προϊόντος.

Μπορούν να παρατίθενται εκχύλισμα Edelweiss ή ενώσεις που προέρχονται από edelweiss. Μπορεί να καταχωρηθεί ως leontopodium alpinum.

Λάβετε υπόψη ότι η συγκέντρωση του εκχυλίσματος εντελβάις στο προϊόν μπορεί να ποικίλλει. Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος θα εξαρτηθεί από τη σύνθεση και τα άλλα συστατικά που περιλαμβάνονται.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.