Ενυδάτωση ή αντιγήρανση;

Ενυδάτωση ή αντιγήρανση;

Πολλές φορές έχουμε την απορία για το ποιες είναι οι σωστές επιλογές ανάλογα με την ηλικία μας. Εκεί που στεκόμαστε με ένα ερωτηματικό είναι τι χρειάζεται περισσότερο η επιδερμίδα μας. Ας δούμε λίγο αυτό το κρίσιμο ερώτημα σε ό,τι αφορά την καθημερινή φροντίδα του προσώπου μας.

Aπό την Μαρία Καλοπούλου

Όλες ξέρουμε ότι η ενυδάτωση είναι απολύτως απαραίτητη από την πολύ νεαρή ηλικία, γιατί η επιδερμίδα για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση χρειάζεται νερό, όπως ακριβώς και όλος ο υπόλοιπος οργανισμός μας. Από την άλλη, το δέρμα μας αρχίζει να γερνά από την ώρα που γεννιόμαστε. Μην πανικοβάλλεστε, όμως! Οι ρυτίδες στο πρόσωπο διορθώνονται πλέον με αρκετούς τρόπους. Βέβαια, η ηλικία, η κληρονομικότητα ως προς τη γήρανση που είναι γραμμένη στο DNA μας, οι συνθήκες και ο τρόπος ζωής μας όλα αυτά επηρεάζουν τη λειτουργία των ινοβλαστών. Και για να το ξεκαθαρίσουμε, οι ινοβλάστες είναι αυτοί που δημιουργούν την ελαστίνη και το κολλαγόνο, δηλαδή τα συστατικά που διατηρούν το πάχος και την ελαστικότητα του δέρματος. Τα καλλυντικά έρχονται για να διεγείρουν τους ινοβλάστες καθημερινά, ώστε να παράγουν την ποσότητα ελαστίνης και κολλαγόνου που είναι απαραίτητη για την επιδερμίδα.

Και έτσι ξαναγυρνάμε στο αρχικό ερώτημα: Ενυδάτωση ή αντιγήρανση;

Σε γενικές γραμμές, θυμηθείτε ότι το πρώτο και απολύτως απαραίτητο βήμα της καθημερινής φροντίδας είναι η ενυδάτωση. Μια υδατική κρέμα υψηλής ποιότητας είναι σωστό να χρησιμοποιείται ήδη από την εφηβεία. Θα πρέπει να διαλέξουμε μια ενυδατική κρέμα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας, δηλαδή αν είναι λιπαρό, ξηρό ή μικτό αλλά και αν είναι ευαίσθητο ή παρουσιάζει ακμή.

Δείτε Επίσης
Τι είναι τα cheek oils;

Η αντιγήρανση ξεκινά γύρω στα 30 που ακόμη κι αν δεν παρουσιάζουν καν ορατά σημάδια γήρανσης χρειάζονται μια πιο προσεγμένη φροντίδα. Θα πρέπει να ξέρετε ότι μετά την ηλικία των 25 χρόνων, αρχίζει να ανακόπτεται ο φυσιολογικός πολλαπλασιασμός των κυττάρων του δέρματος, ενώ μετά τα 30 το δέρμα χάνει περίπου 6% του πάχους του ανά δεκαετία. Η επιδερμίδα λοιπόν, γίνεται πιο εύθραυστη και πιο λεπτή. Αν σε αυτό, προσθέσουμε τη ζωή στην πόλη, το στρες, το επιθετικό περιβάλλον ή και το κάπνισμα, τότε  κατανοούμε καλύτερα γιατί σήμερα οι γυναίκες χρησιμοποιούν από νεαρότερη ηλικία αντιγηραντικά προϊόντα.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι:

  • Η ενυδάτωση είναι ο χρυσός κανόνας για την υγεία και την καλή εμφάνιση του δέρματός μας.
  • Ένας καλός καθαρισμός και μια καλής ποιότητας υδατική κρέμα είναι τα καθημερινά όπλα για την προστασία της επιδερμίδας.
  • Η χρήση ενός απολεπιστικού προϊόντος 2 φορές την εβδομάδα, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και αφήνει το δέρμα πιο καθαρό, λείο και φωτεινό. Ενώ επιπλέον, η απολέπιση βοηθά και στην καλύτερη αποτελεσματικότητα των προϊόντων περιποίησης που ακολουθούν.
  • Ιδιαίτερα μετά τα 30 θα πρέπει – ανάλογα και με τις ιδιαίτερες ανάγκες σας- να χρησιμοποιείται και κάποιο προϊόν αντιγήρανσης.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.