Κολλαγόνο: Η φυσική υπερδύναμη… και για πιο νεανικά νύχια!

Κολλαγόνο: Η φυσική υπερδύναμη… και για πιο νεανικά νύχια!

Γνωστό για τη φροντίδα του δέρματος, αλλά γνωρίζετε ότι το κολλαγόνο και οι θετικές του ιδιότητες δεν σταματούν εδώ; Μπορεί να ενισχύσει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών μας, να ανακουφίσει τον πόνο στις αρθρώσεις, να αυξήσει τη μυϊκή μας μάζα και προάγει την εύρυθμη και υγιή λειτουργία της καρδιάς αλλά και να διατηρήσει τη νεανικότητα των νυχιών μας! Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα προς όφελός μας;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Από τα πιο σημαντικά αντιγηραντικά συμπληρώματα, το κολλαγόνο, προσφέρει στο σώμα μας τα εκπληκτικά του οφέλη, τα οποία και είναι πραγματικά, πολλά!

Εκτός από όλα αυτά τα πολύ θετικά αποτελέσματα, όμως, θα θέλαμε να εστιάσουμε στα οφέλη του κολλαγόνου σε σχέση με τα νύχια μας… Μια ιστορία, που εάν επιβεβαιωθεί, θα γίνει το επόμενο viral project και εμείς θα γνωρίζουμε ήδη το πώς, το τι και το γιατί!  Αλλά ας δούμε τελικά, πώς λειτουργεί το κολλαγόνο…

Τι είναι το κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι μια από τις δομικές πρωτεΐνες που βρίσκονται σε αφθονία στο σώμα μας και αποτελεί ένα από τα βασικά δομικά στοιχεία των κυττάρων και των ιστών μας.

Στην πραγματικότητα, βρίσκεται στο δέρμα μας, στους τένοντές μας, στον ιστό, στα οστά και στον χόνδρο μας, παρέχοντας υποστήριξη και βοήθεια στη λειτουργία των κυτταρικών διεργασιών του σώματός μας.

Είναι γνωστό άλλωστε, πως βοηθά στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου ιστού στο σώμα μας, ο οποίος, με τη σειρά του, διατηρεί το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια μας νεανικά και υγιή!

Δυστυχώς, καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνου μας επιβραδύνεται φυσικά. Μια διαδικασία που οδηγεί μοιραία, στη γήρανση. Και είναι αλήθεια: Το χαλαρό δέρμα, οι ρυτίδες, η αραίωση των μαλλιών μας και τα εύθραυστα νύχια είναι πολύ πιθανό να οφείλονται στη χαμηλή παραγωγή κολλαγόνου.

Αν και δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε αυτή τη φυσιολογική εξέλιξη, μπορούμε να την επιβραδύνουμε. Πώς;

Δείτε Επίσης
Οι καλύτερες συμβουλές για να μειώσουμε τις γραμμές του χαμόγελου!

  • Μειώνουμε το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
  • Η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο είναι ένας ακόμα παράγοντας, που επιβραδύνει τη φυσική παραγωγή του κολλαγόνου.
  • Προγραμματίζουμε την τακτική λήψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου, για άμεση ενίσχυση του οργανισμού.

Τα οφέλη του κολλαγόνου για τα νύχια μας

Αφού έχουμε πλέον, μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, σχετικά με το κολλαγόνο, τώρα μπορούμε να αναζητήσουμε τα οφέλη του, για τα νύχια μας συγκεκριμένα!

Όπως αναφέραμε το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σώμα μας. Όταν η παραγωγή κολλαγόνου αρχίσει να επιβραδύνεται, τα νύχια μας γίνονται όλο και πιο εύθραυστα.

Μέσω του κολλαγόνου, όμως, τα νύχια μας λαμβάνουν και ένα αμινοξύ, την αργινίνη, απαραίτητο συστατικό για υγιή και δυνατά νύχια! Οπότε, όταν η φυσιολογική ροή του κολλαγόνου επιβραδύνεται, θα πρέπει να λάβουμε άμεσα, τα ειδικά συμπληρώματα διατροφής.

Αφού ξεκινήσουμε και μετά από μια-δυο εβδομάδες, θα πρέπει να διαπιστώσουμε πως:

  • Τα νύχια μας θα γίνουν πιο δυνατά, πιο υγιή και θα σπάνε λιγότερο και όχι τόσο εύκολα, όσο πριν τη λήψη κολλαγόνου. Μελέτες αποδεικνύουν άλλωστε, πως υπήρξε μείωση έως και 42%, σε όσους άρχισαν να λαμβάνουν κολλαγόνο!
  • Με το συμπλήρωμα κολλαγόνου, θα πρέπει να αυξηθεί και ο ρυθμός ανάπτυξης των νυχιών μας. Σύντομα λοιπόν, θα πρέπει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και εύκολα! Μελέτες διαπίστωσαν αύξηση 12%, άμεσα!
  • Μεγαλώνοντας γρηγορότερα και χωρίς να σπάνε, τα νύχια μας θα κερδίσουν σύντομα τη νεανική τους εμφάνιση! Διότι, τι χαρακτηρίζει τα νεανικά νύχια, τελικά; Το να είναι γερά, λεία και να μεγαλώνουν γρήγορα!
  • Τα οφέλη από τη λήψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου, όμως, δεν σταματά στα νύχια μας! Τα μαλλιά, το δέρμα και γενικότερα, οι σωματικές και οι κυτταρικές λειτουργίες μας θα ευνοηθούν, σημαντικά!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.