Λάθη περιποίησης προς αποφυγήν!

Λάθη περιποίησης προς αποφυγήν!

Πολύ ωραία, λοιπόν. Έχουμε στην κατοχή μας επιλεγμένα προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματός μας. Πολύ συχνά όμως, κάνουμε, άθελά μας, αδικαιολόγητα λάθη, τα οποία και «ροκανίζουν» τα θετικά αποτελέσματά τους. Ο δεκάλογος που ακολουθεί μας βοηθά να έχουμε μία όμορφη και ισορροπημένη επιδερμίδα, χωρίς αρνητικές συνέπειες.

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Ποτέ με τα δάχτυλα!

Σε πολλές περιπτώσεις, οι θαυματουργές προτάσεις ομορφιάς διατηρούνται μέσα σε όμορφα, γυάλινα βάζα. Παίρνοντας την αναγκαία ποσότητα προϊόντος με τα δάχτυλα, μεταφέρουμε εν αγνοία μας βακτήρια και ανεπιθύμητες λιπαρές ουσίες στο δέρμα μας! Για να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο, φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε μια μικρή σπάτουλα, κουταλάκι ή ακόμα και μπατονέτες.

2. Έντονες, βίαιες κινήσεις

Μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας είναι πολύ πιθανόν, να εφαρμόζουμε το προϊόν με γρήγορες και άγριες κινήσεις. Ειδικά, στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, μια τέτοια διαδικασία, κάνει το δέρμα μας να χάνει την ελαστικότητά του. Απλώνοντας με ηρεμία κάθε φόρμουλα ομορφιάς, με ανοδικές και κυκλικές κινήσεις και ολοκληρώνοντας, με ανάλαφρα χτυπηματάκια με τις άκρες των δαχτύλων μας, τονώνουμε την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάμε στην καλύτερη απορρόφηση του προϊόντος.

3. Δεν καθαρίζουμε το κινητό μας

Το χρησιμοποιούμε αμέτρητες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά πόσο συχνά καθαρίζουμε την επιφάνεια του κινητού ή ακόμα, και του τηλεφώνου μας; Οι ακαθαρσίες και τα μικρόβια που βρίσκονται πάνω τους, μεταφέρονται ασυναίσθητα στην επιδερμίδα μας. Ο καθημερινός, τακτικός καθαρισμός τους με τα συνηθισμένα μαντηλάκια καθαρισμού οικιακής χρήσης ή κάποιο ειδικό φιλικό καθαριστικό, μας δίνουν τη λύση.

4. Υπερβολές στην απολέπιση

Οπωσδήποτε, η απολέπιση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναζωογονήσουμε το δέρμα μας και να θαυμάσουμε άμεσα τη φωτεινή επιδερμίδα μας απαλλαγμένη από τα νεκρά κύτταρα. Εάν, όμως, κάνουμε απολέπιση καθημερινά θα ερεθίσουμε το δέρμα μας. Το ιδανικό είναι να κάνουμε απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα και να αυξήσουμε την εφαρμογή ακόμα μία φορά εάν χρειαστεί, δείχνοντας μεγαλύτερη επιμέλεια στις πιο «άγριες» και προβληματικές περιοχές.

5. Αγνοούμε τα σημάδια της αφυδάτωσης

Πολλές φορές μπορεί να νιώθουμε πως το δέρμα μας «τραβάει», βλέπουμε πως εμφανίζει μικρές φολίδες απολέπισης ή αποκτά μια ερυθρόχρωμη απόχρωση. Σημάδια, τα οποία ενδέχεται να εμφανιστούν ακόμα και σε λιπαρές επιδερμίδες. Τα δείγματα αυτά, μαρτυρούν πως η επιδερμίδα μας έχει αφυδατωθεί. Για να αντιμετωπίσουμε άμεσα το πρόβλημα, χρησιμοποιούμε έναν ορό εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ, πριν από την πρωινή και τη βραδινή μας περιποίηση, καθώς το συστατικό αυτό έχει την ιδιότητα να «κλειδώνει» τα επιθυμητά επίπεδα υγρασίας στο δέρμα.

6. Δεν καθαρίζουμε τα πινέλα μακιγιάζ

Οι λιπαρές εκκρίσεις του δέρματος, όπως και κάθε είδους ακαθαρσίας που πλανάται στην ατμόσφαιρα, επικάθονται στα πινέλα του μακιγιάζ μας. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, καλό είναι να πλένουμε τα πινέλα μας με σαπούνι και νερό και να τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε  καθαρή πετσέτα. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιούμε σαμπουάν για βρέφη ή ένα απαλό καθαριστικό. Ενδιάμεσα, καθαρίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας και ένα ήπιο καθαριστικό με βάση το οινόπνευμα.

Δείτε Επίσης
Η γυαλάδα… φεύγει… το ματ επιστρέφει στα χείλη μας!

7. Χρησιμοποιούμε λανθασμένη σειρά

Το μπουντουάρ μας είναι γεμάτο από υπέροχα προϊόντα ομορφιάς. Για να κάνουν το θαύμα τους, οφείλουμε να τα χρησιμοποιούμε και με τη σωστή σειρά. Για παράδειγμα, οι οροί εφαρμόζονται σε απόλυτα καθαρό δέρμα πριν από κάθε άλλη θεραπεία περιποίησης, πρωί και βράδυ. Στη συνέχεια, το πρωί, μετά από ένα δεκάλεπτο, περνάμε το αντιηλιακό μας και έπειτα από ακόμα δέκα με δεκαπέντε λεπτά, την κρέμα ημέρας. Μετά τον ορό, μπορούμε να χρησιμοποιούμε και την κρέμα ματιών, τοπικά.

8. Δεν καθαρίζουμε το δέρμα μας κάθε βράδυ

Το έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές! Εάν αφήνουμε το μακιγιάζ πάνω στην επιδερμίδα μας πέφτοντας για ύπνο, καταστρέφουμε το δέρμα μας. Τα προϊόντα μακιγιάζ δημιουργούν ένα φράγμα στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν τη φυσιολογική ανανέωσή του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ακόμα, όμως και εάν δεν έχουμε ίχνη μακιγιάζ, οι ρύποι της ατμόσφαιρας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπονομεύουν τη σωστή λειτουργία του δέρματος, οπότε και ο καθαρισμός του προσώπου κάθε βράδυ επιβάλλεται ασυζητητί!

9. Δεν χρησιμοποιούμε αντιηλιακό

Ευτυχώς για εμάς, ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα! Αυτό βέβαια σημαίνει πως ο ήλιος δεν χαϊδεύει το δέρμα μας μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή όταν πηγαίνουμε για μπάνιο. Οι ακτίνες του μας επηρεάζουν καθημερινά, μέσα στο αυτοκίνητο, βγάζοντας βόλτα τον σκύλο, χαζεύοντας πίσω από το παράθυρο του γραφείου… Για να διατηρήσουμε τη νεανικότητα και την υγιή εμφάνιση της επιδερμίδας μας, δεν έχουμε παρά να εφαρμόζουμε το αντιηλιακό προϊόν καθημερινά, όλες τις ημέρες του χρόνου!

10. Χρησιμοποιούμε ακατάλληλα προϊόντα για τον τύπο του δέρματος μας

Όσο και να μας φαίνεται περίεργο, το δέρμα μας μπορεί να μεταμορφώνεται, ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες και την κατάσταση του οργανισμού μας. Οπότε, δεν είναι καθόλου απίθανο η κανονική μας επιδερμίδα να εμφανίσει λιπαρότητα ή ένα μεικτό δέρμα να γίνει ξηρό. Είναι σοφό λοιπόν, να ελέγχουμε τον τύπο του δέρματός μας από καιρό σε καιρό, ώστε να χρησιμοποιούμε και τα ανάλογα προϊόντα φροντίδας. Διότι, πώς να το κάνουμε; Η ξηρή επιδερμίδα έχει άμεση ανάγκη από ενυδάτωση, ενώ η λιπαρή χρειάζεται έλεγχο των εκκρίσεων του δέρματος.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.