Ντεμακιγιάζ με έλαια: Μια παλιά συνήθεια με νέες προοπτικές!

Ντεμακιγιάζ με έλαια: Μια παλιά συνήθεια με νέες προοπτικές!

Χρησιμοποιούνται από την εποχή της αρχαιότητας και εξακολουθούν να γοητεύουν ανά την υφήλιο, χάρη στις ευεργετικές τους ιδιότητες. Εάν δεν είμαστε, ακόμα, λάτρεις των ελαίων καθαρισμού, μήπως ήρθε ο καιρός να γίνουμε;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Πρωτοεμφανίστηκαν στην Άπω Ανατολή και σταδιακά αγαπήθηκαν από εκατομμύρια γυναίκες. Εάν και όπως αναφέραμε ήδη, δεν είναι μια καινούργια ιδέα, τελευταία όλο και περισσότεροι επαγγελματίες make-up artists εκθειάζουν τα θετικά σημεία των ελαίων.

Στην πραγματικότητα, ένα έλαιο καθαρισμού προσελκύει πολύ εύκολα τις λιπαρές ουσίες του μακιγιάζ, τις ακαθαρσίες του δέρματος, αλλά και το πλεονάζον σμήγμα, απομακρύνοντας καθετί με ιδιαίτερη απαλότητα και χωρίς ίχνος ερεθισμών. Η εξέλιξή τους με το πέρασμα των χρόνων, μας επιτρέπει να βρούμε αυτό που ανταποκρίνεται τέλεια στις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Ας δούμε πώς διαλέγουμε ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας:

Για κανονικά, αλλά και ξηρά δέρματα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε τύπο ελαίου.

Τα μεικτά δέρματα βρίσκουν την ιδανική ισορροπία με το λινελαϊκό οξύ.

Για τα ευαίσθητα δέρματα μπορούμε να εστιάσουμε στις καταπραϋντικές ιδιότητες του χαμομηλιού.

Στα λιπαρά δέρματα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έλαια καθαρισμού, καθώς η σύστασή τους είναι πολύ κοντά στο φυσικό pH του δέρματος και με αυτόν τον τρόπο, δεν ενισχύουν εκρήξεις των λιπαρών ουσιών της επιδερμίδας.

Δείτε Επίσης
Πώς να δείχνετε πιο νέα

Ακόμα και τα δέρματα με τάσεις ακμής μπορούν να εμπιστευθούν τα έλαια καθαρισμού, ειδικά εάν περιέχουν ευκάλυπτο ή δένδρο τσαγιού.

Συμβουλή: Γενικά, είναι καλό να αποφεύγουμε συνθέσεις που περιέχουν έλαια σόγιας, καρύδας ή λανολίνης, τα οποία μπλοκάρουν κατά κάποιο τρόπο τους πόρους του δέρματος.

Έξτρα όφελος

Τα έλαια καθαρισμού μας δίνουν την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, να προσφέρουμε στο δέρμα μας ένα αναζωογονητικό, ανάλαφρο μασάζ. Με αυτόν τον τρόπο η θερμότητα που παράγεται κάνει τους πόρους του δέρματός μας να ανοίγουν, επιτρέποντας έτσι στα συστατικά των ελαίων αλλά και στα προϊόντα που θα ακολουθήσουν να έχουν καλύτερη διείσδυση. Ταυτόχρονα ενισχύουμε την μικροκυκλοφορία, τονώνοντας την επιδερμίδα μας. Τελικά, τα έλαια καθαρισμού αφήνουν το δέρμα μας απόλυτα καθαρό, χωρίς το παραμικρό ίχνος ερεθισμού. Σκεφτόμαστε τίποτα καλύτερο;

Πώς γίνεται ο καθαρισμός:

  • Βάζετε μία μικρή ποσότητα από το έλαιο στο δέρμα του προσώπου και κάνετε ελαφρύ μασάζ για ένα λεπτό. Για το μακγιάζ των ματιών: Βάζετε λίγη ποσότητα στο βλέφαρο και κάνετε επίσης ένα ελαφρύ μασάζ.
  • Στη συνέχεια, σκουπίζετε με βαμβακάκι αλλά για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία πετσετούλα βρεγμένη με ζεστό νερό.
  • Είναι προτιμότερο να κάνετε τον καθαρισμό με έλαιο το βράδυ και το πρωί απλώς ξεπλένετε με δροσερό νερό το πρόσωπό σας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.