Όμορφα φρύδια! Μάθετε όλα τα μυστικά περιποίησης

Όμορφα φρύδια! Μάθετε όλα τα μυστικά περιποίησης

Το όνειρο καθεμιάς από εμάς για να τονίσουμε με τον καλύτερο τρόπο το βλέμμα και την εικόνα του προσώπου μας, σχετίζεται με τα πλούσια και πυκνά φρύδια. Για να το πετύχουμε, το σωστό βγάλσιμο, το σχήμα που ταιριάζει στο πρόσωπό μας αλλά και μερικά σημαντικά σημεία για την περιποίηση της περιοχής μπορούν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα, σήμερα!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Πώς θα βγάλουμε σωστά τα φρύδια μας

Πέρα από το αρχικό τους σχήμα και αφού τα φρύδια μας έχουν πλέον αρχίσει να αναπτύσσονται, θα πρέπει και πάλι να διορθώσουμε την εικόνα τους σε μια φάση συντήρησης.

©PINTEREST
©PINTEREST
  • Πριν ξεκινήσουμε είναι σημαντικό να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας με ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν και χλιαρό προς ζεστό νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε να χαλαρώσει το δέρμα μας και η διαδικασία θα γίνει ευκολότερη.
  • Δεν παραλείπουμε ποτέ να απολυμάνουμε με οινόπνευμα το τσιμπιδάκι μας προηγουμένως.

Θα ξεκινήσουμε αξιολογώντας το φυσικό τους σχήμα. Θα πρέπει να προσδιορίσουμε τα σημεία που θα ξεκινά και θα τελειώνει κάθε φρύδι, ώστε να αφαιρέσουμε τις τρίχες που βρίσκονται έξω από το όριο.

Ως γενικό κανόνα μπορούμε να υπολογίσουμε πως το φυσικό τόξο του φρυδιού μας πρέπει να βρίσκεται στο κόκκαλο, να ευθυγραμμίζεται με το εξωτερικό σημείο της ίριδας  των ματιών μας, ενώ προς το τελείωμά τους θα πρέπει να λεπταίνουν απαλά.

Για να οριοθετήσουμε το τελείωμα θα αγγίξουμε με ένα μακρύ μολύβι την εξωτερική άκρη από το ρουθούνι μας και θα το στρέψουμε προς την εξωτερική γωνία του ματιού. Το σημείο επαφής στην εξωτερική πλευρά του φρυδιού σηματοδοτεί και το τέλος του.

Το τσιμπιδάκι που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι λειτουργικό, να πιάνει ακόμα και τις λεπτές τριχούλες και να το χειριζόμαστε με ευκολία. Μπορούμε να τεντώσουμε το δέρμα μας με ένα δάχτυλο και να αρχίσουμε το τράβηγμα των τριχών, πάντα προς την κατεύθυνση που αναπτύσσεται η τρίχα!

Ναι, στη γνώμη ενός επαγγελματία

Οι περισσότερες από εμάς βγάζουμε τα φρύδια μας στο σπίτι, με το γνωστό τσιμπιδάκι. Όταν θέλουμε πάντως, να διαμορφώσουμε το σχήμα τους ξανά είναι προτιμότερο να συμβουλευτούμε έναν επαγγελματία styling φρυδιών.

Μέσα από τις προτάσεις και τις συμβουλές τους θα καταφέρουμε να αναδείξουμε το ήδη υπάρχον σχήμα τους και θα βοηθήσουμε αποτελεσματικά στην ανάπτυξή τους, αφήνοντας στην άκρη τεχνικές που ενδέχεται να σαμποτάρουν τους στόχους μας!

Ειδικά σε ακραίες καταστάσεις, όπου για παράδειγμα, αν παρατηρείται αλωπεκία οι ειδικοί δερματολόγοι σε θέματα τριχόπτωσης θα καθορίσουν το πρόβλημα, ενδέχεται να συνταγογραφήσουν φαρμακευτική αγωγή, να προτείνουν ορούς, προσωρινές και σύγχρονες αισθητικές επεμβάσεις ή ακόμα και μεταμόσχευση φρυδιών!

Σε κάθε περίπτωση, μια γενική συζήτηση ή στοχευμένη ενημέρωση αποτελεί σημαντικό σημείο για να αποκτήσουμε και πάλι όμορφα, πυκνά φρύδια.

Καθαρισμός και απολέπιση

Ακριβώς όπως και στο τριχωτό της κεφαλής μας, το δέρμα στα φρύδια μας μπορεί να εμφανίσει ξηρότητα και τάσεις ξεφλουδίσματος με αποτέλεσμα την απώλεια τριχών!

Το μυστικό για όμορφα φρύδια βρίσκεται στην τακτική απολέπιση και το συχνό πλύσιμο. Είναι λογικό με την πάροδο του χρόνου και τη χρήση προϊόντων για τη φροντίδα της περιοχής να έχουν συσσωρευτεί νεκρά κύτταρα τα οποία και μπορεί να φράξουν τους θύλακες των τριχών, εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη νέων και εντείνοντας την εικόνα να μοιάζουν τα φρύδια μας αραιά.

Η απολέπιση είναι το κλειδί για να ξεμπλοκάρουμε τις λειτουργίες και να επιτρέψουμε στα φρύδια μας να αναπτυχθούν, χωρίς βέβαια να χρησιμοποιήσουμε «σκληρά» συστατικά ή άγριο τρίψιμο των φρυδιών μας και λειαντικά εργαλεία.

Εάν επιλέξουμε ένα απαλό καθαριστικό απολέπισης ή ένα βουρτσάκι με απαλές τρίχες θα έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατόν. Εφαρμόζοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις μασάζ θα πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα απομακρύνοντας τόσο τα νεκρά κύτταρα όσο και υπολείμματα προϊόντων.

Τελικά, όπως φροντίζουμε και πλένουμε το πρόσωπό μας με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε και τα φρύδια μας!

Δείτε Επίσης
Σας μπήκε νερό στο αυτί; Πώς να το βγάλετε, σύμφωνα με τους ειδικούς

Η σημασία του μασάζ

Δείχνοντας λίγη παραπάνω τρυφερότητα στα φρύδια μας, το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει χωρίς κουβέντα! Το μασάζ δεν αποτελεί υπερβολική κίνηση φροντίδας.

Το μασάζ, μπορεί πραγματικά να τονώσει τους θύλακες των τριχών και να προωθήσει την υγιή αναγέννησή τους, με αποτέλεσμα λόγω της καλύτερης ροής του αίματος να αποκτήσουμε και πιο πυκνά φρύδια!

Το τελετουργικό
  • Ξεκινήστε απλώνοντας μια μικρή ποσότητα θρεπτικού ελαίου στις άκρες των δαχτύλων μας.
  • Κάνουμε μικρές, κυκλικές κινήσεις στην περιοχή των φρυδιών. Στη συνέχεια, μπορούμε να εστιάσουμε στο κόκαλο των φρυδιών, κάνοντας μασάζ για περίπου τριάντα δευτερόλεπτα.
  • Θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικές ώστε να μην τραυματίσουμε το δέρμα ή τραβήξουμε άθελά μας τις τρίχες των φρυδιών μας.
  • Εφαρμόζοντας αυτήν την τεχνική μία με δύο φορές την εβδομάδα θα νιώσουμε υπερήφανες για το αποτέλεσμα!

Απαραίτητη η ενυδάτωση

©PINTEREST
©PINTEREST

Εξίσου βασικό βήμα για την υγιή ανάπτυξη των φρυδιών μας είναι και η ενυδάτωση. Το δέρμα κάτω από τα φρύδια σας είναι αρκετά λεπτό και μπορεί πολύ εύκολα να εμφανίσει ξηρότητα, ενώ κάποιες φορές ενδέχεται ακόμα και να ξεφλουδίσει! Όπως γνωρίζουμε η ξηρότητα εμποδίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη των τριχών και κάνει τα φρύδια μας να φαίνονται αδύναμα.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, κάθε πρωί και βράδυ που απλώνουμε την κρέμα ματιών να μην παραλείπουμε να καλύπτουμε και το δέρμα στην περιοχή των φρυδιών μας.

Ενυδατώνοντας καθημερινά και με συνέπεια την περιοχή, κατά προτίμηση μετά τον καθαρισμό ή την εκάστοτε απολέπιση, θα εξασφαλίσουμε πως το δέρμα μας θα παραμείνει υγιές και ελαστικό, ώστε να υποστηρίξει την υγιή και φυσιολογική ανάπτυξη των τριχών.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να πίνουμε άφθονο νερό όλη την ημέρα. Η  ενυδάτωση ξεκινά εκ των έσω, οπότε με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρουμε στον οργανισμό και στην ομορφιά μας την πιο ολοκληρωμένη φροντίδα!

Ισορροπημένη διατροφή

©PINTEREST
©PINTEREST

Η διατροφή παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών μας και κατ’ επέκταση των φρυδιών μας. Μια καλή και ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, Β12, φολικό οξύ, βιταμίνη C, σίδηρο, ψευδάργυρο και πρωτεΐνες είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την υγεία των μαλλιών μας όσο και του δέρματος.

  • Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την παραγωγή σμήγματος ή ελαίων, που βοηθούν στην ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Τα γαλακτοκομικά και τα σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Α. Χρειάζεται, όμως, προσοχή καθώς η υπερβολική λήψη βιταμίνης Α, καθώς και η περίσσεια αυτής στον οργανισμό μας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών!
  • Η βιταμίνη Β και το σύμπλεγμα αυτής συναντάται στα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα ψάρια, το κρέας, στους ξηρούς καρπούς και το αβοκάντο. Βοηθούν στην υποστήριξη ενός υγιούς μεταβολισμού και θεωρούνται απαραίτητες στην ανάπτυξη δυνατών και υγιών μαλλιών.
  • Τα αντιοξειδωτικά της βιταμίνης C για τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος συμβάλλουν στη βελτίωση της ροής του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τα επίπεδα τριχοφυΐας.
  • Οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες είναι εξίσου σημαντικές. Τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από την κερατίνη, μια πρωτεΐνη όπου η απώλειά της μπορεί να οδηγήσει σε έντονη ξηρότητα και ακόμη πιο εύθραυστα μαλλιά. Ας σημειώσουμε επίσης, πως το κόκκινο κρέας περιέχει σίδηρο, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τη μεταφορά οξυγόνου στους θύλακες των τριχών.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.