Όμορφα και γερά νύχια; Υπάρχουν τρόποι!

Όμορφα και γερά νύχια; Υπάρχουν τρόποι!

Είναι πραγματικά, τα νύχια μας τόσο υγιή όσο θα έπρεπε; Συνήθως, εστιάζουμε στο χρώμα, αλλά εάν τους δώσουμε την πρέπουσα προσοχή θα έχουμε την ευκαιρία να καμαρώνουμε όχι μόνο για την εμφάνιση, αλλά και για την αντοχή τους. Οι 10 κανόνες που ακολουθούν, αποκαλύπτουν πώς θα έχουμε όμορφα και υγιή νύχια για πάντα!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Τρώμε τα νύχια μας

Τίποτε δεν είναι τόσο αντιαισθητικό, όπως τα φαγωμένα νύχια! Εκτός, όμως από την εμφάνιση με το να τρώμε τα νύχια μας μεταφέρουμε στον οργανισμό μας όλα τα βακτήρια και τα μικρόβια που βρίσκονται πάνω τους. Αποτέλεσμα; Προβλήματα υγείας και δυσάρεστες λοιμώξεις. Αυτή η κακή συνήθεια, όμως,  κάνει τα νύχια μας και πολύ πιο εύθραυστα. Τι κάνουμε; Επενδύουμε σε ένα όμορφο μανικιούρ με ειδικά εφέ και δεν ξαναβάζουμε τα νύχια στο στόμα!

2. Αφαιρούμε το βερνίκι με τα δάχτυλα

Εάν αφαιρούμε το βερνίκι με τα δάχτυλα ή ακόμα και με τα δόντια μας, δημιουργούμε μια εξαιρετικά επιζήμια κατάσταση για τα νύχια μας. Μαζί με το βερνίκι αφαιρούμε και το ανώτερο στρώμα προστασίας των νυχιών μας, ενώ με τα δόντια μας δημιουργούμε έξτρα τραυματισμούς στην επιφάνειά τους. Καιρός να σταματήσουμε αυτήν την κακή συνήθεια που κάνει τα νύχια μας εύθραυστα και αδύναμα. Για την αφαίρεση του βερνικιού υπάρχει το ασετόν και σε μαντηλάκια, οπότε μπορούμε να απαλλαγούμε από το χρώμα ακόμα και εκτός σπιτιού.

3. Κόβουμε τα πετσάκια

Τα πετσάκια είναι πολύ εύκολο να καταστρέψουν το όμορφο μανικιούρ μας. Κόβοντάς τα όμως, δημιουργούμε τραυματισμούς και ελαφρύ πρήξιμο στην περιοχή. Αντί για το κόψιμο μπορούμε να τα φροντίσουμε με ένα ειδικό λάδι και κινήσεις μασάζ. Εάν δεν μείνουμε απόλυτα ικανοποιημένες, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές φόρμουλες για απομάκρυνση των παρωνυχίδων. Αφήνουμε να δράσει το προϊόν για λίγα λεπτά και σπρώχνουμε τα πετσάκια με το ειδικό εργαλείο προς τα μέσα.

4. Κακή διατροφή

Εάν ακολουθούμε μια άστατη και κακή διατροφή, είναι βέβαιο πως θα έχει αντίκτυπο και στα νύχια μας, κάνοντάς τα ανομοιόμορφα και αδύναμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αναψυκτικά και τα ποτά. Τα σκούρα πράσινα, φρέσκα λαχανικά χαρίζουν δύναμη στα νύχια, οπότε ας τα εντάξουμε καθημερινά στη διατροφή μας. Επίσης, μπορούμε να δοκιμάσουμε συμπληρώματα διατροφής, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο ή βιοτίνη, συστατικά που ενισχύουν την υγεία τους.

5. Υπερβάλλουμε με τζελ και ακρυλικά

Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα που προσφέρουν τα τζελ και τα ακρυλικά, αλλά δεν πρέπει και να το παρακάνουμε. Με αυτές τις διαδικασίες τα νύχια μας γίνονται ιδιαίτερα λεπτά και πολύ επιρρεπή στο σπάσιμο. Και η αφαίρεση των συγκεκριμένων υλικών πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο στα nail shops. Έχουμε παρατηρήσει άλλωστε, την κατάσταση των νυχιών μας έπειτα από τέτοιες εφαρμογές, Μοιάζουν με ακατέργαστες φλούδες ξύλου, οπότε δεν πρέπει και να τις επαναλαμβάνουμε συχνά.

6. Δεν χρησιμοποιούμε βερνίκι βάσης

Το χρώμα στα νύχια μας εξαρτάται και από τη φυσική τους κατάσταση. Παρατηρώντας τα εντελώς άβαφα μπορούμε να εντοπίσουμε διάφορα μικροπροβλήματα. Εάν είναι κίτρινα, πιθανώς να ευθύνεται το τσιγάρο. Εάν παρατηρούνται λευκά στίγματα υπάρχει έλλειψη ασβεστίου και εάν διαθέτουν ανάγλυφες γραμμές, μάλλον έχουμε διαταραχές στον θυρεοειδή. Εκτός από μια επίσκεψη στον γιατρό μας, μπορούμε να αναζητήσουμε βερνίκια βάσης για κάθε πρόβλημα, τα οποία ενισχύουν την υγιή εμφάνιση τους και προστατεύουν και το χρώμα που ακολουθεί. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

Δείτε Επίσης
Οι πιο πρόσφατες τάσεις στα νύχια για το φθινόπωρο του 2023

7. Τα «πνίγουμε» στο νερό

Οπωσδήποτε δεν αναφερόμαστε στα καθημερινά ντους ή τα μπάνια στη θάλασσα, αλλά στο εξαντλητικό πλύσιμο πιάτων, ρούχων και μεθόδων καθαρισμού με νερό. Καθώς τα νύχια μας έχουν την ιδιότητα να απορροφούν συνεχώς το νερό, αποδυναμώνονται και γίνονται εύθραυστα. Καλό είναι να φοράμε γάντια, ειδικά για κάθε περίπτωση. Για να ενυδατώσουμε και να ενδυναμώσουμε την περιοχή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ειδικά λάδια, όπως έλαιο jojoba, το οποίο είναι καλό να το αφήνουμε να δρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

8. Τα νύχια μας δεν είναι ανοιχτήρι

Πολύ συχνά προσπαθούμε να ανοίξουμε το κουτάκι του αναψυκτικού ή της μπίρας χρησιμοποιώντας τα νύχια μας. Το ίδιο και για να κόψουμε την κολλητική ταινία σε κάποιο δέμα ή για να τραβήξουμε το φερμουάρ μας. Τα νύχια μας δεν αποτελούν όμως, βοηθητικά εργαλεία. Μπορούν πολύ εύκολα να λυγίσουν και να σπάσουν. Προφυλάξτε τα!

9. Επικίνδυνες χημικές ουσίες

Έχουμε ήδη αναφερθεί στο παρελθόν και πραγματικά, τα συστατικά στα βερνίκια νυχιών μπορεί να γίνουν επιβλαβή για την υγεία μας. Για παράδειγμα, η φορμαλδεΰδη, γνωστή καρκινογόνος ουσία, που χρησιμοποιείται ως σκληρυντικό νυχιών και ως στοιχείο απολύμανσης στα εργαλεία περιποίησης των νυχιών. Καλό είναι να ελέγχετε τα συστατικά των προϊόντων [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ].

10. Υπερβολική χρήση ασετόν

Είναι πολύ ωραίο, ανάλογα με τη διάθεσή μας να χρησιμοποιούμε διαφορετικό βερνίκι νυχιών. Και η χρωματική γκάμα είναι πραγματικά, τόσο μεγάλη, ώστε να υποκύπτουμε πολύ συχνά σε νέους χρωματικούς πειρασμούς! Τι γίνεται, όμως, με την χρήση του ασετόν; Μπορεί να μας βοηθά να απαλλαγούμε στο λεπτό από το ανεπιθύμητο χρώμα, αλλά η αδιάκοπη χρήση του ταλαιπωρεί τα νύχια μας «στεγνώνοντας» τα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε κάποιο ασετόν με έλαια ή περιποιητικά συστατικά για τα νύχια μας, κρατώντας μακριά μας τα ισχυρά διαλυτικά προϊόντα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την άψογη εμφάνιση τους. Για έξτρα μυστικά διαβάστε εδώ.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.