Περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε ένα spa!

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε ένα spa!

Απολαύστε τις περιποιήσεις ενός μασάζ, τη γαλήνη και τη χαλάρωση που προσφέρουν οι επαγγελματίες ενός spa, αφιερώνοντας κάποιες ώρες για να χαϊδέψετε τον… εαυτό σας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τα spa είναι κέντρα αποτοξίνωσης και ιαματικής φροντίδας, τα οποία με τις θεραπείες που προσφέρουν αλλά και το πολύ προσεγμένο και ατμοσφαιρικό περιβάλλον τους, κάνουν καλό στο σώμα μας, στην ομορφιά μας αλλά και στην ψυχή και το πνεύμα μας. Άλλωστε, αυτοί είναι οι λόγοι που πλέον έχουν καταξιωθεί στη συνείδησή μας.

Επειδή κάθε spa έχει τους δικούς του τρόπους και προτείνει τις δικές του θεραπείες, καλό είναι να πάρετε τα προγράμματά τους και να τα διαβάσετε, αλλά και να συζητήσετε με τους υπεύθυνους τι είναι αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα με τις ανάγκες σας και τις επιθυμίες σας.

Σε ένα spa όμως προσφέρονται και διαφόρων ειδών μασάζ. Πόσες φορές όταν είστε εξουθενωμένες ή στρεσαρισμένες δεν αναφωνήσατε «Αχ! Να είχα κάποιον τώρα να με τρίψει!!!». Ας δούμε ανάλογα με το χαρακτήρα σας τι σας ταιριάζει καλύτερα…

Η στρεσαρισμένη δραστήρια

Αν είστε από εκείνες που έχουν συνεχώς χίλια πράγματα να κάνουν, που δεν στέκεστε ποτέ, αλλά και που σας αρέσουν όλα να είναι στην εντέλεια για να ησυχάσετε… για λίγο τότε τα αδύνατα σημεία σας εστιάζονται στη σπονδυλική στήλη, στον αυχένα και στην πλάτη.

Ποιο είναι το κατάλληλο μασάζ; Θα σας κάνουμε να χαρείτε και αν δεν το έχετε δοκιμάσει μην το παραλείψετε! Μασάζ hot stone.

Τι σας προσφέρει; Μάθετε ότι οι ηφαιστιογενείς πέτρες θερμαίνονται και στη συνέχεια τοποθετούνται στα σημεία τσάκρα του σώματος, κάνοντας τους μυς να χαλαρώνουν και βοηθώντας να δημιουργηθεί μια θετική ροή ενέργειας. Ο θεραπευτής συνδυάζει τη θερμότητα και τη δύναμη των πετρών αυτών με κινήσεις αγιουβέρδας, δηλαδή κυκλικές και αργές κινήσεις, οι οποίες χαλαρώνουν και διώχνουν την ένταση και το στρες, ενώ προσφέρει και μυοχαλαρωτική δράση.

Η αποκαμωμένη από την κούραση

Έχετε από καιρό αισθανθεί ότι οι υποχρεώσεις σας έχουν φτάσει να σας απορροφούν όλη σας την ενέργεια και τελικά διαπιστώνετε ότι κάθε μέρα είναι ολοένα και πιο δύσκολο να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της. Νιώθετε εξουθενωμένη και στρεσαρισμένη ίσως και μόνιμα κουρασμένη πλέον.

Ποιο είναι το κατάλληλο μασάζ; Διαλέξτε ένα μασάζ με αιθέρια έλαια. Ή πιο απλά μια αρωματοθεραπεία.

Τι σας προσφέρει; Δεν ξέρετε τι ακριβώς είναι; Πρόκειται για μια ολιστική θεραπευτική μέθοδο, η οποία επαναφέρει σε ισορροπία και ευεξία τον οργανισμό, στοχεύοντας τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή και το πνεύμα. Κατά τη διάρκεια μιας αρωματοθεραπείας, ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τα κατάλληλα επιλεγμένα για τις δικές σας ανάγκες αιθέρια έλαια, τα αναμειγνύει με το λάδι- βάση και με αυτό κάνει μασάζ σε όλο το σώμα.

Πρόκειται για μια θεραπεία που συνδυάζει την αφή αλλά και την όσφρηση και το αποτέλεσμα είναι ο οργανισμός να επανακτά τις δυνάμεις και την αρμονική του λειτουργία, έχει αγχολυτική δράση και καταπολεμά την αϋπνία.

Λάτρης του εξωτισμού

Μονίμως επιθυμείτε ένα μασάζ που θα σας ανανεώσει και θα χαρίσει λίγες στιγμές απόλαυσης με τον εαυτό σας. Και μέσα σε όλα έχετε δει (ή και έχετε την εμπειρία) από ένα μασάζ σε μέρη εξωτικά που μονίμως ονειρεύεστε. Μην περιμένετε, υπάρχει και στην Αθήνα!

Δείτε Επίσης
ΝΑΙ! Φορέστε το άρωμά σας πριν πάτε για ύπνο και δείτε γιατί!

Ποιο είναι το κατάλληλο μασάζ; Φυσικά ένα ταϊλανδέζικο μασάζ.

Τι σας προσφέρει; Το ταϊλανδέζικο μασάζ είναι ένας συνδυασμός ρεφλεξολογίας, πιέσεων και παθητικής γιόγκα. Ο θεραπευτής ασκεί ελεγχόμενη πίεση σε συγκεκριμένα σημεία κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών του σώματος με τις παλάμες, τους αντίχειρες και τα δύο του πόδια και ταυτόχρονα απελευθερώνει τη συσσωρευμένη ενέργεια στα σημεία τσάκρα, βοηθώντας έτσι στην αποκατάσταση της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος. Θα αισθανθείτε πολύ πιο ανάλαφρη και πιο χαλαρωμένη σωματικά και πνευματικά.

Η μανιώδης με την εμφάνιση

Είστε από εκείνες που βρίσκονται συνεχώς σε δίαιτα; Ή μήπως από εκείνες που κάνουν δίαιτα ενώ… παρασπονδούν συνεχώς με μικρές γλυκές αμαρτίες; Το πρόβλημά σας είναι η εμφάνιση της κυτταρίτιδας και ένα δύο κιλάκια παραπάνω; Υπάρχει μια καλή πρόταση μασάζ για την περίπτωσή σας.

Ποιο είναι το κατάλληλο μασάζ; Επιλέξτε ένα λεμφικό μασάζ.

Τι σας προσφέρει; Στο λεμφικό μασάζ, ο θεραπευτής κάνει μια σειρά από απαλές και ήπιες κινήσεις σε συνδυασμό με άσκηση σταθερής και επίσης αργής πίεσης πάνω στις γραμμές του λεμφικού συστήματος.

Ο στόχος είναι η αποτοξίνωση και ο καθαρισμός της λέμφου ή πιο απλά η απομάκρυνση των άχρηστων συστατικών του αίματος και η βελτίωση του κυκλοφορικού. Με αυτόν τον τρόπο επανενεργοποιείται το λεμφικό σύστημα (αποτελεσματικό σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών και οιδημάτων) και αποβάλλονται οι τοξίνες.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.