Πρόγραμμα ομορφιάς!

Πρόγραμμα ομορφιάς!

Καθαρισμός και μια κρέμα είναι η συνήθης πρακτική για τις περισσότερες από εμάς. Κι όμως, κάποιες πρόσθετες κινήσεις φροντίδας που δεν παίρνουν πάνω από ελάχιστα λεπτά είναι σωτήριες για τη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης του δέρματός μας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Απολέπιση

Θα χρειαστείτε περίπου 15 λεπτά την εβδομάδα. Αλλά τα θετικά αποτελέσματα για την επιδερμίδα σας είναι σημαντικά. Η απολέπιση «εγγυάται» τη διατήρηση της νεανικής όψης του προσώπου σας. Με τα κατάλληλα προϊόντα και με απαλές κινήσεις απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που δίνουν μια θαμπή και κουρασμένη όψη στην επιδερμίδα.

Τι πρέπει να κάνετε: Επιλέξτε ένα απολεπιστικό προϊόν με το οποίο θα κάνετε απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας άφθονο χλιαρό νερό για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων θα αισθανθείτε το δέρμα σας πιο καθαρό και απαλό από ποτέ.

Η κρέμα ματιών

Ο χρόνος που απαιτείται δεν ξεπερνά τα 4 λεπτά την ημέρα! Το αποτέλεσμα όμως είναι εκπληκτικό. Μην ξεχνάτε ότι η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή και εύθραυστη και έχει τις δικές της αυξημένες απαιτήσεις. Η κρέμα ματιών είναι μελετημένη έτσι ώστε να προσφέρει εκτός από ενυδάτωση, σύσφιξη και καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και κάτι παραπάνω. Αντιμετωπίζει το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες. Η σύνθεση μιας καλής κρέμας ματιών είναι πάντοτε οφθαλμολογικά ελεγμένη για να μην ερεθίζει τα μάτια.

Τι πρέπει να κάνετε: Εφαρμόζετε το προϊόν πρωί και βράδυ κάτω από τα μάτια και στο τόξο των φρυδιών. Με την άκρη του δαχτύλου και με φορά από την εσωτερική κόγχη των ματιών προς τα έξω, κάνετε μικρά και ελαφρά χτυπηματάκια σε όλη την περιοχή, μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα ή το τζελ.

Μάσκα ομορφιάς

Δεν θα χρειαστούν παρά 15- 20 λεπτά την εβδομάδα. Όμως, η μάσκα αναζωογονεί, ενυδατώνει, θρέφει και ηρεμεί την επιδερμίδα. Δεν πρόκειται για πολυτέλεια! Αντίθετα, είναι μια κούρα με πολλά οφέλη για να διατηρήσει η επιδερμίδα σας τη σφριγηλότητα και τη νεανική της λάμψη.

Δείτε Επίσης
Επιστροφή στην πόλη!

Τι πρέπει να κάνετε: Απλώνετε μια καλή στρώση από τη μάσκα της επιλογής σας σε όλο το πρόσωπο (αν μάλιστα η σύνθεσή της το επιτρέπει και γύρω και από την περιοχή των ματιών). Συνήθως η διάρκεια δράσης της είναι 10 λεπτά. Στη συνέχεια, κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ μέχρι να απορροφηθεί το υπόλοιπο του προϊόντος και την αφαιρείτε με ένα χαρτομάντιλο, το οποίο ακουμπάτε απαλά στο πρόσωπο. Για βέλτιστα αποτελέσματα καλό είναι να τη χρησιμοποιείτε δύο φορές την εβδομάδα.

Το σέρουμ

Πολύ συχνά, το σέρουμ θεωρείται μια επιπλέον κίνηση, που δεν προσφέρει τίποτε ιδιαίτερο. Κι όμως, αυτό είναι λάθος! Διότι με 2 λεπτά την ημέρα, θα προσφέρετε στην επιδερμίδα σας αυτό που της αξίζει:

  • Το σέρουμ ή ορός είναι ένα προϊόν με δραστικά συστατικά, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη συγκέντρωση. Η δράση του ενισχύει ή και συμπληρώνει τη δράση της κρέμας που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Ο στόχος του σέρουμ είναι να επιταχύνει αλλά και να ενισχύσει τα αντιγηραντικά αποτελέσματα. Όμως, δεν προσφέρει ενυδάτωση στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να φοράτε και την κρέμα σας.
  • Τα περισσότερα σέρουμ έχουν τα συστατικά εκείνα που προσφέρουν λαμπερή και λεία επιδερμίδα, ξεκουράζουν και ηρεμούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ ταυτόχρονα καλύπτουν τις μικρές ατέλειες, για παράδειγμα τις λεπτές γραμμές ή τους διασταλμένους πόρους.
  • Τα σέρουμ επίσης, έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν σε βάθος και σε σύντομο χρόνο στα δερματικά κύτταρα, φέρνοντας τα ευεργετικά τους συστατικά στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος μαζί με τα συστατικά της κρέμας που χρησιμοποιείτε.

Τι πρέπει να κάνετε: Πρωί και βράδυ βάζετε 3-4 σταγόνες σέρουμ στο δάχτυλό σας και το απλώνετε με απαλές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό. Ξεκινάτε από το κέντρο του προσώπου προς το περίγραμμα μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.