Επιστροφή στην πόλη!

Επιστροφή στην πόλη!

Οι διακοπές μπορεί να τελείωσαν, κρατάμε όμως τα θετικά αποτελέσματα και απομακρύνουμε τα σημάδια των καλοκαιρινών ατασθαλιών, όσο γίνεται πιο ανώδυνα. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως το φθινόπωρο είναι μια νέα εποχή που σηματοδοτεί και μια καινούργια αρχή, την οποία και οφείλουμε να «ντύσουμε» με το πιο πλατύ μας χαμόγελο!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Σύμφωνα με μελέτες, αυτή η φάση του χρόνου αποτελεί για πολλές από εμάς μια περίοδο υψηλού στρες. Μετά την ελευθερία των διακοπών και την επαφή με τη φύση, τώρα ήρθε η στιγμή που πρέπει να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.

Βρισκόμαστε απότομα μέσα σε τέσσερις τοίχους, ατενίζοντας το γκρι της ασφάλτου, την έντονη κυκλοφορία και τη μονοτονία της καθημερινότητας. Φυσικά, αυτά συνδυάζονται και με όλα τα υπόλοιπα που συνοδεύουν τη ζωή στην πόλη, δηλαδή το άγχος της επιστροφής, το στρες της προσαρμογής, ατέλειωτες ώρες εργασίας ή μελέτης που μας περιμένουν.

Για να τα καταφέρουμε, όσο γίνεται πιο ανώδυνα, δεν έχουμε παρά να επιμηκύνουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα των διακοπών κι ενός καλοκαιριού που μόλις έχει τελειώσει. Πώς;

Σε τέλεια φόρμα

Επιτρέψαμε στον εαυτό μας να απολαύσει όποιο μεζεδάκι και λιχουδιά ήθελε; Η μέση μας πήρε μερικά εκατοστά και οι περίφημοι κοιλιακοί μας έχουν εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση; Η καλύτερη κίνηση είναι να αρχίσουμε, αμέσως, με λίγες ασκήσεις γυμναστικής.

Παράλληλα, μπορούμε να χρησιμοποιούμε μια κρέμα ή ζελ σύσφιγξης για τη μέση και τους γλουτούς, με κινήσεις μασάζ, καθημερινά. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να τηρήσουμε το πρόγραμμα μας. Στη συνέχεια, μπορούμε να συμπεριλάβουμε και κάποιο είδος δίαιτας ή να ακολουθήσουμε τους κανόνες της υγιεινής διατροφής.

Τα αποτελέσματα είναι βέβαιο πως δεν θα αργήσουν να φανούν! Λέμε, λοιπόν: Ναι στις φυτικές ίνες, τα δημητριακά, το λευκό κρέας, το ψάρι, τα φρούτα, το γιαούρτι και σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Λέμε: Όχι στην μπίρα, τα αναψυκτικά, το κόκκινο κρέας, τη σοκολάτα, τα λίπη, τα υπερβολικά σάκχαρα.

Δείτε Επίσης
Ευτυχισμένη σύζυγος, Ευτυχισμένη ζωή; Υπάρχει αλήθεια σε αυτό; Η επιστήμη λέει ναι!

Focus στο δέρμα

Η επιδερμίδα είναι το όργανο του σώματος που υποφέρει περισσότερο από τις κλιματολογικές αλλαγές. Για να ξαναγίνει απαλή, φωτεινή και βελούδινη, οφείλουμε να της προσφέρουμε άμεση φροντίδα, ιδιαίτερα τώρα που επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, εξαιτίας του στρες από την αλλαγή της εποχής.

Ας επενδύσουμε σε μια απαλή κρέμα ματιών, που θα αντιμετωπίσει παράλληλα και τους μαύρους κύκλους. Σε μια ειδική φόρμουλα κατά της ξηρότητας, σε πρόσωπο και λαιμό, αλλά και σε μια πλούσια ενυδατική κρέμα για όλο το σώμα, καθώς λίγο-πολύ η επιδερμίδα μας έχει υποφέρει αρκετά, εξαιτίας της παρατεταμένης έκθεσης στις δυνατές ακτίνες του ήλιου του καλοκαιριού.

Πριν απ’ όλα, όμως, ας μην ξεχνάμε να προετοιμάζουμε σωστά το δέρμα, προσφέροντας του ένα καλό πήλινγκ. Με αυτήν την κίνηση απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και δίνουμε την ευκαιρία στα προϊόντα φροντίδας να δράσουν στο maximum, ώστε να αποκτήσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα βελούδινη απαλότητα και μεταξένια υφή.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.