Στα άκρα… του χειμώνα!

Στα άκρα... του χειμώνα!

Κατά τις κρύες ημέρες της εποχής, τα χέρια και τα πόδια μας υποφέρουν περισσότερο. Γι’ αυτό χρειάζονται τη στοργή και τη φροντίδα μας! Μην τα παραμελείτε!

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Μην ξεχνάτε την ενυδατική κρέμα χεριών σας καθημερινά!
Μην ξεχνάτε την ενυδατική κρέμα χεριών σας καθημερινά!

Για απαλά χέρια

Η πρόληψη: Το δέρμα στην περιοχή των χεριών μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και αφυδατώνεται πολύ εύκολα με τις κρύες θερμοκρασίες του χειμώνα. Για να τα προστατεύσετε, καλό είναι να φοράτε τα γάντια σας όταν βγαίνετε έξω και επίσης, προτιμήστε να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού ή το πλύσιμο των πιάτων με πλαστικά γάντια. Κάθε φορά μάλιστα, που πλένετε τα χέρια σας, απλώστε λίγη κρέμα χεριών.

Επιπλέον φροντίδα: Για έξτρα ενυδάτωση, απλώστε ένα παχύ στρώμα κρέμας χεριών πριν πάτε για ύπνο και φορέστε από πάνω βαμβακερά λευκά γάντια (θα βρείτε στο φαρμακείο). Με αυτόν τον τρόπο, θα ξυπνήσετε με χέρια… βελούδινα! Μία φορά την εβδομάδα, αρκεί!

Πότε να επισκεφθείτε τον δερματολόγο: Αν το δέρμα των χεριών σας είναι συνεχώς σκασμένο, άγριο ή αισθάνεστε να «καίγεται» όταν απλώνετε την κρέμα σας (ή ακόμη χειρότερα όταν τα βρέχετε, τότε χρειάζεται η γνώμη του ειδικού. Πολύ συχνά, όπως λένε οι δερματολόγοι σε αυτές τις περιπτώσεις παρουσιάζεται έκζεμα, ψωρίαση ή αλλεργία και χρειάζεται ειδική αγωγή.

Αν το πρόβλημα στις φτέρνες σας επιμένει, επισκεφθείτε τον δερματολόγο!
Αν το πρόβλημα στις φτέρνες σας επιμένει, επισκεφθείτε τον δερματολόγο!

Για βελούδινα πόδια

Η πρόληψη: Οι μπότες, οι κάλτσες και το κρύο κάνουν τα πόδια μας να υποφέρουν… Κάνετε απολέπιση με ειδικό scrub ποδιών για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα τρίβοντας με ελαφρόπετρα μία φορά την εβδομάδα. Στη συνέχεια, απλώστε με απαλές κινήσεις μία ενυδατική κρέμα ποδιών με μαλακτικά συστατικά.

Δείτε Επίσης
Τρεις «ένοχοι» που εμποδίζουν να έχετε πιο απαλά, ενυδατωμένα χέρια

Επιπλέον φροντίδα:  Για έξτρα ενυδάτωση, απλώστε ένα παχύ στρώμα κρέμας ποδιών πριν πάτε για ύπνο και φορέστε από πάνω βαμβακερά καλτσάκια. Τα πόδια σας θα ιδρώσουν ελαφρά κατά τη διάρκεια της νύχτας και η υγρασία από την κρέμα θα απορροφηθεί σε βάθος. Για να απορροφηθεί καλύτερα η κρέμα, μπορείτε προηγουμένως να έχετε βυθίσει τα πόδια σας για λίγα λεπτά σε χλιαρό νερό.

Πότε να επισκεφθείτε τον δερματολόγο: Σκασμένες φτέρνες που προκαλούν ακόμη και πόνο και το πρόβλημα δεν υποχωρεί μέσα σε 1-2 εβδομάδες ενώ τα περιποιείστε επισταμένως, χρειάζονται μία ιατρική αγωγή. Μην το παραμελήσετε!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.