Βάλτε τις μάσκες νύχτας και ξυπνήστε με… άλλο πρόσωπο!

Βάλτε τις μάσκες νύχτας και ξυπνήστε με… άλλο πρόσωπο!

Μια νέα συνήθεια έρχεται να ανανεώσει την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου μας! Πρόκειται για τις μάσκες νύχτας ή ύπνου, εάν προτιμάμε, οι οποίες μέσα από τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που χρειάζονται για την εφαρμογή τους, προσφέρουν μακροχρόνια και ευεργετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας. Να παραλείψουμε το νέο musthave για νεανικό, λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα, λοιπόν;  Ποτέ, μα ποτέ! Ορκίζομαι!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Μάσκες νύχτας Vs Κρέμες νύχτας

Οι μάσκες νύχτας ηρεμούν και ενυδατώνουν το δέρμα ενώ κοιμόμαστε. Η διαφορά τους σε σχέση με τις κρέμες νύχτας βρίσκεται στην υφή τους, η οποία και επηρεάζει τον τρόπο που λειτουργεί κάθε προϊόν.

Μια μάσκα νύχτας έχει συνήθως, πολύ πιο ελαφριά υφή από ό,τι μια κρέμα νύχτας. Περιέχει πολλούς υγροσκοπικούς παράγοντες (humectants) και ελάχιστα φιλμογενή συστατικά (occlusives).

Οι υγροσκοπικοί παράγοντες προσελκύουν νερό είτε από το χόριο είτε από το εξωτερικό περιβάλλον. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας λοιπόν, οι μάσκες προσελκύουν υγρασία στο δέρμα, ώστε το επόμενο πρωινό να είναι τέλεια ενυδατωμένο και λαμπερό.

Οι κρέμες νύχτας λειτουργούν αντίστροφα. Διαθέτουν πολύ περισσότερα φιλμογενή ή υδρόφοβα συστατικά από ό,τι υγροσκοπικούς παράγοντες. Αυτά τα στοιχεία εμποδίζουν τη διαδερμική απώλεια νερού, σχηματίζοντας ένα φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να προσφέρουν μικρότερη ενυδάτωση, αλλά στην ουσία να προσδίδουν εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά στη διατήρηση της υγρασίας και της ενυδάτωσης του δέρματος.

Θεωρούνται ιδανικές για τις πολύ ξηρές επιδερμίδες ή για περιβάλλοντα όπου ο αέρας είναι ιδιαίτερα ξηρός.

Οι λιπαρές και μικτές επιδερμίδες επωφελούνται περισσότερο από τις μάσκες νύχτας, ενώ οι ξηρές μόνο εφ’ όσον χρησιμοποιούνται σε υγρό κλίμα. Γενικά, τα υγρά κλίματα θεωρούνται ιδανικά για τις μάσκες νύχτας, καθώς μπορούν να απορροφήσουν έξτρα υγρασία από τον αέρα.

Εάν το κλίμα είναι αρκετά ξηρό και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μια μάσκα νύχτας, τότε μπορούμε να θέσουμε σε λειτουργία έναν υγραντήρα.

Μια ακόμα διαφορά που μπορούμε να συναντήσουμε όσον αφορά την υφή είναι η παρουσία ισχυρών δραστικών συστατικών στις κρέμες νύχτας, όπως η ρετινόλη ή τα AHA. Τα συστατικά αυτά απουσιάζουν από τις αντίστοιχες μάσκες, αλλά σε ορισμένες συνθέσεις υπάρχει γλυκολικό οξύ, που ενισχύει την απολέπιση.

Δείτε Επίσης
SOS! Αναζωογόνηση μετά τις γιορτές

Ιδανική χρήση

Οπωσδήποτε, οι μάσκες νύχτας αποτελούν μέρος της ρουτίνας ομορφιάς για την επιδερμίδα μας, κάθε βράδυ. Μερικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά, ενώ άλλες μερικές φορές την εβδομάδα. Οι οδηγίες χρήσης αναφέρουν πάντα τη συχνότητα χρήσης.

Εάν περιέχουν συστατικά, όπως το γλυκολικό οξύ ή την ρετινόλη, είναι σκόπιμο να προχωρήσουμε σταδιακά στη χρήση τους. Ξεκινάμε λοιπόν, με 1-2 φορές την εβδομάδα και σιγά – σιγά αυξάνουμε τις εφαρμογές, εξετάζοντας την ευαισθησία της επιδερμίδας μας.

Εάν θέλουμε να ενισχύσουμε τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες, δεν έχουμε παρά να τις διατηρήσουμε στη συντήρηση του ψυγείου μας. Η δροσερή υφή που μεταφέρεται στο δέρμα μας κατά τη χρήση τους, αυξάνει την ηρεμιστική τους δράση.

Για απόλυτη επιτυχία

 • Ξεκινάμε καθαρίζοντας το δέρμα μας με τη συνηθισμένη μέθοδο. Εξετάζουμε με προσοχή, ώστε να βεβαιωθούμε πως έχουν αφαιρεθεί απόλυτα ρύποι και μακιγιάζ, καθώς και τυχόν υπολείμματα του καθαριστικού προϊόντος.
 • Συνεχίζουμε τη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς, εφαρμόζοντας τα συνηθισμένα έλαια ή το σέρουμ, για να αξιοποιήσουμε στο maximum τα οφέλη τους. Είναι προτιμότερο να παραλείψουμε όμως, την εφαρμογή της κρέμας νύχτας μια και το πιθανότερο είναι να μην αλληλεπιδρούν δημιουργικά.
 • Εάν η μάσκα νύχτας είναι συσκευασμένη σε βάζο, παίρνουμε την απαραίτητη ποσότητα με τη βοήθεια μιας καθαρής σπάτουλας.
 • Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπό μας με απαλές κινήσεις, φροντίζοντας να μην τρίψουμε το προϊόν.
 • Αν νιώθουμε πως το δέρμα μας «τραβάει» ή πως έχει αφυδατωθεί, αφού περάσουν λίγα λεπτά και απορροφηθεί, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία απλώνοντας ένα δεύτερο στρώμα.
 • Ξαπλώνουμε και είμαστε πανέτοιμες να βρεθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα!
 • Αφού ξυπνήσουμε το πρωί, ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με απαλές κινήσεις και χλιαρό νερό. Εάν αισθανθούμε την ανάγκη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα ελαφρύ προϊόν καθαρισμού δέρματος.

Δράση εξπρές

Αν επιθυμούμε μια μικρή αναζωογόνηση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μάσκα νύχτας ως μια κλασική μάσκα περιποίησης δέρματος!

 • Εφαρμόζουμε τη μάσκα νύχτας σε καθαρή επιδερμίδα, όπως προηγουμένως.
 • Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει στο δέρμα μας, γύρω στα 10-15 λεπτά.
 • Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Εάν επιθυμούμε χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα, λίγο καθαρό βαμβάκι ή χαρτομάντιλο.
 • Τώρα, το πρόσωπό μας λαμπερό και ενυδατωμένο, μπορεί να δεχθεί τις υπόλοιπες φροντίδες ομορφιάς!
 • Δεν παραλείπουμε ποτέ, μετά την εφαρμογή της μάσκας κατά τη διάρκεια της ημέρας, να απλώνουμε σε όλο μας το πρόσωπο ένα καλό αντηλιακό προϊόν, ώστε να προστατεύσουμε το ευαίσθητο δέρμα μας από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.