Άλμα θα πει ψυχή

Άλμα θα πει ψυχή

Στο δεύτερο βιβλίο της, έπειτα από το επιτυχημένο «Lapis lazuli – Η πέτρα που λείπει», η Σοφία Δημοπούλου-Πύρζα πραγματοποιεί μία κατάδυση στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής και στις διαδρομές που αυτή ακολουθεί.

Από την Άννα Ραβανού

Παρ’ όλο που η πρωταγωνίστριά της, η Ισμήνη, βλέπει μία και μόνο φορά τον Μύρωνα, κάτι αόρατο τη συνδέει μαζί του. Η εικόνα αυτού του εντυπωσιακού νέου θα αποτυπωθεί στην ψυχή της και θα τη στοιχειώσει. Μέσω της γνωριμίας της με τον δίδυμο αδελφό του, τον Στέφανο, θα μπορέσει να προσεγγίσει την προσωπικότητα αυτού του άνδρα. Με οδηγό κάποια κείμενα, η Ισμήνη και ο Στέφανος θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο της άγνωστης καλλονής που πέρασε από τη ζωή του Μύρωνα. Και να αποκαλύψουν εντέλει το μυστικό που αυτός έκρυβε, εκείνο που τον οδήγησε στην αυτοχειρία, αλλά και τι είναι αυτό το παράξενο δέσιμο ανάμεσα στην κοπέλα και τα δύο αδέρφια…

Σοφία ΔημοπούλουΑφορμή για την πλοκή του βιβλίου στάθηκε ένα γκράφιτι σε μια υπόγεια διάβαση, «όπου κάτω από μια σκληρή εικόνα ενός αρπακτικού πτηνού υπήρχε η τρυφερή φράση “Αλμα, ψυχή μου, σ’ αγαπώ”. Τότε σκέφτηκα πως πίσω από μια τρομακτική εικόνα μπορεί να κρύβεται μια ψυχή τρυφερή, αλλά και αντίθετα, πίσω από ένα τρυφερό πρόσωπο μπορεί να κρύβεται μια απίστευτη σκληρότητα. Όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις». Μ’ αυτό το σκεπτικό, η Σοφία Δημοπούλου προσφέρει στον αναγνώστη άλλη μία πραγματεία πάνω στην ανθρώπινη ψυχή, που θα τον προβληματίσει πριν καταλήξει στην αισιόδοξη διαπίστωση πως… «η ζωή έχει τη δική της δύναμη».

Δείτε Επίσης
Σοφία Δημοπούλου: «Ο δρόμος απαιτεί θέληση!»

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ωκεανός.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.