Χριστουγεννιάτικο φλαμένγκο αγάπης

Χριστουγεννιάτικο φλαμένγκο αγάπης

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου οι γιορτές παίρνουν χρώμα φλογερό και μεταφερόμαστε στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία με όχημα τη… zambomba και προορισμό την αγάπη για τα παιδιά.

Από τη Σοφία Κροκιδά

“Zambomba” λένε το μουσικό κρουστό όργανο στη λατινική Αμερική και την Ισπανία, με το οποίο συνοδεύουν τις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων.

“Zambomba” λένε το μουσικό κρουστό όργανο στη λατινική Αμερική και την Ισπανία, με το οποίο συνοδεύουν τις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων.

Την ίδια λέξη χρησιμοποιούν για να περιγράψουν και την αυτή καθαυτή συνάθροιση για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Σε αυτή τη γιορτή, τραγουδούν τα λεγόμενα «villancicos» (κάτι σαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα).

Για δύο ημέρες, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και την Ολλανδία θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από την Ανδαλουσία και τη Λατινική Αμερική ενώ το παρόν θα δώσουν και χορευτές, χορωδίες και άλλοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Ισπανία.

Η πρώτη Zambomba στην Αθήνα ξεκίνησε το 2009 από την Yota Baron

Η πρώτη Zambomba στην Αθήνα ξεκίνησε το 2009 από την Yota Baron, διοργανώτρια μιας σειράς flamenco events στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας ως σκοπό να στηρίξει κάθε χρόνο ένα ίδρυμα που έχει να κάνει με παιδιά.

Φέτος οι διοργανωτές μας καλούν αν γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 10 χρόνια από την πρώτη Zambomba στην Αθήνα και παράλληλα να στηρίξουμε το σημαντικό έργο του Χριστοδούλειου Ορφανοτροφείου στο Χαϊδάρι με μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες .

Και το καλύτερο; Δεν γιορτάζει μόνο η Αθήνα αλλά και το Άμστερνταμ, το Βέλγιο και το Gelsenkirchen! Εσείς θα λείπετε;

Ίδρυμα Θεοχαράκη: Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Mέρλιν 1, Αθήνα, τηλ.: 210 361 1206

Φέτος οι διοργανωτές μας καλούν αν γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 10 χρόνια από την πρώτη Zambomba στην Αθήνα και παράλληλα να στηρίξουμε το σημαντικό έργο του Χριστοδούλειου Ορφανοτροφείου στο Χαϊδάρι με μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.