Μπέργκερ… διπλά hot!

Μπέργκερ... διπλά hot!

hot hot burger barΤετάρτη βράδυ, ώρα 10. Παρκάρω το αυτοκίνητο στην πλατεία Καρύτση, για να κατηφορίσω προς το Faust, όπου τις Τετάρτες εμφανίζονται οι Opéra Chaotique – γι’ αυτούς θα σας πούμε σύντομα, γιατί αξίζει να τους γνωρίσετε. Στη γωνία Πραξιτέλους και Κολοκοτρώνη, πέφτω πάνω σε μια λαοθάλασσα μπροστά σε ένα μικρό, γωνιακό ταχυφαγείο ονόματι Hot Hot Burger Bar. «Χμ», σκέφτομαι, «πρέπει να το τσεκάρω αυτό κάποια στιγμή» – η έμφυτη περιέργεια που δημιουργείται: «Γιατί τόσος κόσμος;».

Από την Άννα Ραβανού

Ίδια μέρα, ώρα 2.30 προς 3 π.μ. Ανηφορίζοντας προς την Καρύτση, το ταχυφαγείο είναι ακόμα ανοιχτό. Λαοθάλασσα δεν υπάρχει πια, αλλά τα 4-5 stands του στο πεζοδρόμιο είναι γεμάτα. Το στομάχι παραπονιέται. Να η ευκαιρία μου. Πλησιάζω, για να διαβάσω στον τοίχο τις επιλογές μου. «Πρώτη φορά;», ρωτάει το παλικάρι πίσω από τον πάγκο, χαμογελώντας. «Ναι», του απαντώ με ανάλογο χαμόγελο. «Πότε ανοίξατε; Μόλις σήμερα σας πήρα χαμπάρι», συνεχίζω. «Α, πού ζείτε; Μέχρι και η τηλεόραση μας έχει δείξει!», έρχεται η απάντηση που δεν κρύβει ειρωνεία, παρά έκπληξη ανάμεικτη με υπερηφάνεια. Η αλήθεια είναι πως είχα πολλούς μήνες να βρεθώ σ’ αυτό το κομμάτι της πόλης, ο δρόμος μου με έβγαζε αλλού τον τελευταίο καιρό. Επίσης, η τηλεόραση είναι παροπλισμένη στο σπίτι ακόμα περισσότερο καιρό. Οπότε δεν είναι απορίας άξιο που δεν γνώριζα αυτό το American-style μπεργκεράδικο, με την ανάλογη αισθητική -παρά τον μικρό χώρο που έχει αυτή για να αναπτυχθεί- και τη rock n’ roll υπόκρουση, το οποίο ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο περίπου από τη Ν. Φιλαδέλφεια και πολύ γρήγορα κατέκτησε και το κέντρο. Και το οποίο είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο, όπως αργότερα έμαθα.

hot hot burger bar τιμοκατάλογος

Υποθέτω πως το στρατηγικό του σημείο είναι ένας από τους λόγους που έχει «πιάσει». Σίγουρα, όμως, ο βασικότερος είναι πως το μπέργκερ του είναι πεντανόστιμο – και κυρίως, όχι «πλαστικό»- και σε τιμή που αφενός είναι καλή και αφετέρου γίνεται καλύτερη, όταν το γευτείς. Το κλασικό burger και το cheeseburger είναι στα 2 ευρώ, ενώ τα ακριβότερα στον κατάλογο είναι τα XXL burger και Buffalo rib eye (το μπιφτέκι σ’ αυτό το τελευταίο είναι βουβαλίσιο), με 4,5 ευρώ έκαστο. Στις επιλογές συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, το hot dog (0,90 το απλό, 2 ευρώ το Special με coleslaw σαλάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια) και η απαραίτητη vegetarian εκδοχή, με μελιτζάνα, κολοκύθι, ντομάτα, μανιτάρια και καραμελωμένο μπαλσάμικο. Όταν κατέληξα να παραγγείλω το Honey Mustard Bacon, το ίδιο παλικάρι με πριν, εκστασιάστηκε. «Πολύ καλή επιλογή!» – δεν έλεγε ψέματα. Το καλοψημένο μπιφτέκι συνάντησε την ντομάτα, το τσένταρ, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το μπέικον και τη σως μουσταρδόμελου, χώθηκε ανάμεσα σε δυο ψωμάκια και κατέληξε να κατεβαίνει προς το στομάχι μου, με γουργουρίσματα ευχαρίστησης να μεσολαβούν κάθε μπουκιάς.

Δείτε Επίσης
To χάμπουργκερ του Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Μια τελευταία σημείωση θα κάνω – για τις τηγανισμένες με τη φλούδα τους πατάτες. Θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικές, αν δεν είχαν τόσο αλάτι που να σου τσούζει τη γλώσσα. Αλλά διατηρώ επιφύλαξη, γιατί η μία φορά που δοκίμασα, δεν είναι αντιπροσωπευτική, μπορεί να έπεσα πάνω σ’ αυτήν ακριβώς τη μία που… τους παράπεσε. Κατά τα άλλα, υπερψηφίζω στάση στο Hot Hot, χωρίς ενδοιασμούς.

Hot Hot Burger Bar: Πραξιτέλους 2 & Θ. Κολοκοτρώνη 14, πλησίον πλατείας Καρύτση. Ανοιχτό 24 ώρες, τηλ.: 213 0272440, 213 0272438

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.