Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας τον Αύγουστο

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας τον Αύγουστο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας τον Αύγουστο, παρουσιάζει την Έκθεση Ζωγραφικής του Cacao Rocks, την Έκθεση Γλυπτικής του Γεώργιου Μέγκουλα και δύο συναυλίες των Μουσικών Σωμάτων των Φιλαρμονικών Κυνοπιαστών & Γαστουρίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων παρουσιάζουν τον Cacao Rocks και τον Γιώργο Μέγκουλα, σε μία εικαστική συνομιλία ζωγραφικής και γλυπτικής.

Cacao Rocks – Έκθεση Ζωγραφικής

Ο Cacao Rocks -κατά κόσμον Ιάσονας Μέγκουλας- ένας από τους πρωτοπόρους street artists της Ελλάδας, ξεκίνησε τη δράση του σε ηλικία μόλις 14 ετών, δημιουργώντας την πρώτη του μεγάλη τοιχογραφία για λογαριασμό της Greenpeace, σε δημόσιο χώρο στην Κέρκυρα.

Η ξεχωριστή του “γραφή” που συνδυάζει την μοντέρνα ελληνική ζωγραφική με την τεχνοτροπία του street art, έχει κάνει το έργο του γνωστό σε πολλές χώρες, με παρουσιάσεις σε μουσειακούς χώρους και πινακοθήκες και συνεργασίες με μεγάλα διεθνή branding, ενώ έργα του βρίσκονται σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο.

Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη σειρά ζωγραφικών και κεραμικών του έργων στο νησί που μεγάλωσε, την Κέρκυρα.

Έκθεση Ζωγραφικής

Αίθουσα Τέχνης “Θάνος Χρήστου”
08-31.08.2023
Είσοδος Ελεύθερη

Έκθεση Γλυπτικής – Γιώργος Μέγκουλας

Ο Γιώργος Μέγκουλας, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες της γενιάς του, θεωρείται πρωτοπόρος του κονστρουκτιβισμού αλλά και από τους τελευταίους δεξιοτέχνες της κλασικής γλυπτικής.

Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι και μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους γλύπτες της εποχής. Έχει φιλοτεχνήσει δεκάδες μνημεία που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα, ενώ τα έργα του έχουν εκτεθεί στην Ευρώπη και την Αμερική.

Για το έργο του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, με κορυφαία την υψηλή διάκριση του “Ιππότη Γραμμάτων &  Τεχνών” το 1995, από το Γαλλικό κράτος.

Στην επιμέλεια των εκθέσεων, συνεργάζεται η Κατερίνα Κοσκινά, Ιστορικός της Τέχνης.

Έκθεση Γλυπτικής
Κήπος του Λαού
08-31.08.2023
Είσοδος Ελεύθερη

Συναυλίες των Μουσικών Σωμάτων των Φιλαρμονικών Κυνοπιαστών & Γαστουρίου

Τα Μουσικά Σώματα των Φιλαρμονικών Κυνοπιαστών & Γαστουρίου, άρρηκτα συνδεδεμένα με την παράδοση του νησιού της Κέρκυρας, παρουσιάζουν δύο συναυλίες (13/8 Αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Κυνοπιαστών & 20/8  Κεντρική Πλατεία Γαστουρίου).

Η συναυλία στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Κυνοπιαστών δίνεται με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη του σπουδαίου και πρώτου μαέστρου της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, του Βασίλειου Κρητικού.

Το έργο του αείμνηστου δασκάλου είναι πασίγνωστο στους κατοίκους του χωριού, όπως είναι και στους ανθρώπους των υπολοίπων χωριών όπου δίδαξε μουσική και ήθος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην υλοποίηση του οράματος ίδρυσης και λειτουργίας τεσσάρων επαρχιακών φιλαρμονικών του νησιού μας.

Δεκάδες νέοι από τα σωματεία αυτά, με μόνο όπλο τις μουσικές γνώσεις που έλαβαν από το Βασίλειο Κρητικό, υπηρέτησαν και πολλοί σταδιοδρόμησαν στα μουσικά σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας τις δύσκολες δεκαετίες της μετανάστευσης.

Η συναυλία στην Κεντρική Πλατεία του Γαστουρίου εντάσσεται στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 125 χρόνων από την ίδρυση της Φ.Γ.Κ. “Ομόνοια”  και των λατρευτικών εκδηλώσεων της Προστάτιδος του χωριού και της Φιλαρμονικής Υ.Θ. Οδηγήτριας.

Δείτε Επίσης
Hit maker to the stars! Τα τραγούδια του Desmond Child συνθέτουν το σάουντρακ της ζωής μας

Η σύμπραξη με τη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών αποτελεί την υλοποίηση ενός πολύ παλιού ονείρου, από την εποχή που δάσκαλος και των δύο Φιλαρμονικών ήταν  ο αείμνηστος επίτιμος αρχιμουσικός Βασίλειος Κρητικός.

Είναι όμως και η ωρίμανση των φιλικών σχέσεων των στελεχών και των μελών των δύο σωματείων, όπως αυτή έχει εκφραστεί μέσα από ανταλλαγές, συνεργασίες και κοινές δράσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Συναυλία των Μουσικών Σωμάτων των Φιλαρμονικών Κυνοπιαστών & Γαστουρίου

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023
Αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Κυνοπιαστών
Διευθύνουν οι Αρχιμουσικοί Σπυρίδων Νίκας & Σπυρίδων Ράλλης
Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ. 

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023
Corfu International Festival
Κεντρική Πλατεία Γαστουρίου
Διευθύνουν οι Αρχιμουσικοί Σπυρίδων Ράλλης & Σπυρίδων Νίκας
Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιόνια Νησιά-ΕΣΠΑ 2014-2020 με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Γενικές πληροφορίες – Επικοινωνία: info@corfuif.gr
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 0030 2661 200254

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.