Κι όμως, η μελέτη μπορεί να γίνει παιχνίδι!

Κι όμως, η μελέτη μπορεί να γίνει παιχνίδι!

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει και το άγχος κατακλύζει, όχι μόνο τους απανταχού μαθητές, αλλά και κάθε γονέα. Για να μην δημιουργούνται καθημερινά προστριβές μεταξύ των μελών της οικογένειας, αλλά και για να γίνουν οι ώρες της μελέτης μια ευχάριστη διαδικασία γνώσης για κάθε παιδί, οι ειδικοί προτείνουν…

Από την Νικολέτα Γιαννοπούλου

«Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» λοιπόν, όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι, καθώς τα σχολεία άνοιξαν! Η αγωνία για το πώς θα τα πάει και εφέτος το βλαστάρι μας, ειδικά εάν η μελέτη στο σπίτι δεν είναι και από τις αγαπημένες του δραστηριότητες, ξεκινάει από τώρα και ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να κορυφωθεί δημιουργώντας σκηνές… απείρου κάλλους σε κάθε οικογένεια. Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και τις αναμενόμενες συνθήκες ειρήνης και χαράς μέσα στο σπίτι, μάλλον είναι προτιμότερο να μεταθέσουμε την ευθύνη της μελέτης σε ειδικούς δασκάλους, που μπορούν να μετατρέψουν το διάβασμα σε παιχνίδι!

Ένα πρόγραμμα, για κάθε ανάγκη
Το κέντρο «Θεραπαίζω και Διαβάζω», με απόλυτα εκπαιδευμένο προσωπικό και πολύχρονη πείρα στην αντιμετώπιση κάθε είδους προβλήματος, όσον αφορά τη μελέτη, προτείνει ένα πρόγραμμα σχολικής μελέτης για παιδιά του Δημοτικού, σε περιορισμένο αριθμό θέσεων, ειδικά σε:

• Γονείς που οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να ασχοληθούν με την καθημερινή προετοιμασία των παιδιών τους για το σχολείο.
• Παιδιά που διαβάζουν αρκετές ώρες, χωρίς το διάβασμά τους να είναι ποιοτικό και αποδοτικό
• Παιδιά που θέλουν να βελτιώσουν τη σχολική τους απόδοση
• Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία
• Παιδιά με δυσκολίες συγκέντρωσης  (ΔΕΠ-Υ)
• Παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος
• Παιδιά με δυσκολίες συμπεριφοράς

Άμεση επίτευξη των στόχων κάθε παιδιού
Σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, το ειδικό τμήμα μελέτης προσφέρει καθημερινή προετοιμασία των μαθητών, όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου, για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας. Κάθε παιδί μελετά ξεχωριστά, ενώ παράλληλα καθοδηγείται από έμπειρη Ειδικό Παιδαγωγό, ώστε η καθημερινή μελέτη να μετατραπεί σε γνώση και να γίνει κτήμα του μαθητή σε όλη τη μετέπειτα σχολική του πορεία.

Γενικότερα, η εκπαιδευτική μέθοδος που ακολουθείται βασίζεται στην επιβράβευση των μαθητών και όχι στην επίπληξη και την πίεση, στοιχεία που κάνουν τα παιδιά να δυσφορούν έντονα και να απορρίπτουν τόσο τα μαθήματα όσο και το σχολείο.

Εκτός, όμως, από την τέλεια προετοιμασία για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να λύνουν όλες τις απορίες τους και να ξεπερνούν όποιες δυσκολίες και εάν αντιμετωπίζουν. Μπορούν να καλύψουν ακόμα και κενά προηγούμενων τάξεων, διότι στόχος του κέντρου είναι να αποκτήσουν γερές βάσεις και να ανταποκρίνονται πλήρως στις αυξημένες απαιτήσεις του σχολείου. Μέσα από επιστημονικές μεθόδους διδασκαλίας μαθαίνουν άμεσα να αξιοποιούν σωστά τον χρόνο τους, αλλά και να οργανώνουν το διάβασμά τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να ακολουθούν συστηματική και αποδοτική μελέτη όλων των μαθημάτων. Αποτέλεσμα; Έχουν πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο για κάποια άλλη δημιουργική απασχόληση, για να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους γονείς τους ή απλά, για να αφιερωθούν στο αγαπημένο τους παιχνίδι!

Δείτε Επίσης
Oδηγός... γονέων για καλύτερες σχολικές επιδόσεις

Για την προσχολική ηλικία και ειδικές ικανότητες
Ειδικά για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, μεταξύ 2- 6 ετών, το θεραπευτικό κέντρο εξατομικευμένης παρέμβασης «Θεραπαίζω και Διαβάζω», δημιουργεί πρωινά τμήματα πρώιμης παρέμβασης, ακόμα και με αναπτυξιακές διαταραχές.
Οι μαθητές ακολουθούν εξατομικευμένο πρόγραμμα, με στόχους που αφορούν κάθε παιδί ξεχωριστά, το οποίο δημιουργείται μέσα από τη συνεργασία των ειδικών θεραπευτών (Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Ειδικό παιδαγωγό, Ψυχολόγο, Παιδοψυχίατρο). Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να λειτουργούν τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, ώστε να χτίσουν γερά θεμέλια για τη μετέπειτα ομαλή σχολική και κοινωνική τους ένταξη στο σχολείο.

Τα ειδικά προγράμματα
Η επιστημονική ομάδα του «Θεραπαίζω και Διαβάζω», προτείνει μια σειρά αποτελεσματικών θεραπευτικών μοντέλων και προσεγγίσεων, όπως Teacch, Pecs, αισθητητιακή ολοκλήρωση, ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω παιχνιδιού με αρχές εντατικής αλληλεπίδρασης, Dir floortime και άλλα. Θέτοντας ως βασικό στόχο την ενίσχυση κάθε παιδιού σε όλους τους τομείς ανάπτυξης και λειτουργικότητας σε αισθητικοκινητικό, γνωστικό, επικοινωνιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο επιτυγχάνεται άμεσα βελτίωση σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητας.

«ΘΕΡΑΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ », Λ Βουλιαγμένης & Ερμού 1, Ελληνικό, τηλ. 210 96 0098, emailtherapaizokaidiavazo@yahoo.com, facebook Θεραπαίζω και Διαβάζω, @therapaizo

Περισσότερες πληροφορίες στην επιστημονικό υπεύθυνο του κέντρου κα. Μολφέτα Αγγελική – Μαρία, τηλ. 6937791303

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.