Λιλιπούπολη

Λιλιπούπολη

Προσοχή γονείς! Το φάντασμα της Λιλιπούπολης κυκλοφορεί στο θέατρο ΡΕΞ και απειλεί τη νοημοσύνη και το γούστο των παιδιών σας.

Από τον Δημήτρη Μαχαιρίδη

Την παιδική παράσταση «Το αστέρι της Λιλιπούπολης» του Εθνικού θεάτρου που παίζεται στο θέατρο Κοτοπούλη, μέσα στο ΡΕΞ, μόνο παιδική δεν μπορεί να την πεις. Καμία σχέση με την άλλοτε σπουδαία και ευφάνταστη Λιλιπούπολη.

Διάλογοι άνευροι, που πλατιάζουν. Κοστούμια φτωχά σε σύλληψη και φαντασία. Μουσική που δεν αγγίζει τους μικρούς θεατές. Χορογραφίες απλοϊκές και κακοεκτελεσμένες από ηθοποιούς που δεν έχουν σχέση με χορό. Σκηνικά γεμάτα μανιέρες και εύκολες λύσεις. Φωτισμοί χαλαροί και χιλιοειπωμένοι. Ερμηνείες μέτριες, αλλά τι να κάνει και ο ηθοποιός όταν δεν έχει κείμενο να το υποστηρίξει και ρόλο να ερμηνεύσει.

Αποτέλεσμα, τα παιδιά που ήταν γύρω μου ή κοιμήθηκαν ή έψαχναν το κινητό του γονιού για να παίξουν παιχνίδια. Ώσπου η μικρούλα πίσω μου δεν άντεξε και ρώτησε τον πατέρα της «μπαμπά πότε θα κάνει διάλειμμα;».

Και μόλις έκανε διάλειμμα τα παιδιά όλα μαζί έτρεξαν στο κυλικείο να ξεδώσουν. Κάποια τα έσυραν οι γονείς από το χέρι για να επιστρέψουν στην αίθουσα για το δεύτερο μέρος.

Δείτε Επίσης
Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας

Αν αυτή η τηλεοπτική μανιέρα είναι η άποψη του Εθνικού μας Θεάτρου για το παιδικό θέατρο, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο δυσοίωνα για τα χρόνια που έρχονται στην Ελλάδα. Αν οι επόμενες γενιές ανατραφούν με την τηλεοπτική υποκουλτούρα πρωινάδικου το μόνο που θα παράγουμε πολιτιστικά στο μέλλον θα είναι μόνο ξανθιές ανεγκέφαλοι.

Δεν έχουν καμία σημασία οι συντελεστές.

Αγνοείστε πλήρως ένα κακό θέαμα για μικρούς και μεγάλους, μείνετε καλύτερα στο σπίτι και βοηθήστε τα παιδιά σας με τα μαθήματά τους. Θα έχετε πολλαπλό όφελος.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.