Αλήθειες που δεν θα μας πει κανείς, αν ερωτευτούμε τον καλύτερό μας φίλο!

Αλήθειες που δεν θα μας πει κανείς, αν ερωτευτούμε τον καλύτερό μας φίλο!

Η πλειοψηφία θα μας συμβουλεύσει να μην το κάνουμε, για να μην χάσουμε ένα φίλο καρδιάς. Πέρα από τα αφόρητα κλισέ, υπάρχει μια νέα πραγματικότητα που μας περιμένει σε αυτή τη σχέση. Ας την αναγνωρίσουμε…  και ας λάβουμε υπόψη 9 πράγματα προχωρώντας στο επόμενο βήμα!

Από την Δέσποινα Σάμψων

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη στιγμή ευχάριστης αμηχανίας από εκείνη που βιώνουμε όταν διαπιστώνουμε ότι ο κολλητός μας μεταμορφώνεται ξαφνικά σε κάτι διαφορετικό… Σε κάποιον που αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι σημαίνει πολλά περισσότερα. Σε κάποιον που θέλουμε απεγνωσμένα να κολλήσουμε πάνω του και να τον φιλάμε όλο το βράδυ. Στην περίπτωση που ένας καλός φίλος μετατρέπεται στον αγαπημένο μας, το καλύτερο είναι ότι έχουμε ήδη έναν άνθρωπο που εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια δίπλα μας. Έναν προστάτη που δεν θέλουμε με τίποτα να τον αφήσουμε να φύγει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αλήθειες που πρέπει να γνωρίζουμε!

1. Θα ξέρουμε ακριβώς τι έχει στο μυαλό του

Ξεχνάμε τις υπερβολικές αναλύσεις και τις ανθρωποώρες που σπαταλάμε αναλογιζόμενες τι σκέφτεται κάποιος που μόλις γνωρίσαμε. Καμία έκπληξη! Κανένας λόγος να αποκωδικοποιήσουμε κάποιον που ήδη ξέρουμε πώς σκέφτεται. Κέρδος σε χρόνο – απώλεια σε μαγεία!

2. Το σεξ θα έχει πλάκα… στην αρχή!

Γιατί είναι ο κολλητός μας και μέχρι πρόσφατα του εκμυστηρευόμαστε τόσες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές μας περιπέτειες με αποτέλεσμα η πρώτη φορά να είναι πράγματι σουρεαλιστική. Θα υπάρχει άνεση ανάμεσα στα δύο γυμνά σώματα, θα βιώσουμε την απόλυτη συνεννόηση και μπορεί να μας φανεί σαν ανέκδοτο αλλά σταδιακά το ερωτικό στοιχείο θα κυριαρχήσει και θα εξισορροπήσει την αρχική αμηχανία και πλάκα.

3. Θα νιώθουμε ότι οι ώρες της ημέρας δεν μας φτάνουν

Ο λόγος είναι ότι θα θέλουμε να κάνουμε όλα όσα συνηθίζαμε ως φίλοι αλλά μαζί με αυτά θα έρχονται και όλα όσα κάνουν τα ζευγάρια μαζί. Όλες οι μέρες θα είναι αφιερωμένες ξαφνικά σε εκείνον με τίμημα να μείνουν πίσω οικογενειακές αλλά και φιλικές υποχρεώσεις. Προσοχή! Το αγόρι αυτό υπήρξε φίλος και μετά σύντροφος αλλά δεν πρέπει να αντικαταστήσει και όλους τους υπόλοιπους ρόλους των συναναστροφών μας.

4. Τα φιλικά πειράγματα δεν θα σταματήσουν

Πράγματι, τίποτα δεν θα αλλάξει στις σχέσεις που έχουν ήδη χτιστεί. Εμείς θα συνεχίζουμε να τον δουλεύουμε για την ανόητη σειρά που κατεβάζει να δει τα βράδια κι εκείνος θα μας κοροϊδεύει για το χρώμα που επιλέγουμε στα νύχια μας. Στο τέλος της ημέρας οι διαφορές θα κλείσουν με ένα φιλί κάτι που σε προηγούμενες εποχές ήταν απλώς μια φιλική σπρωξιά. Ωστόσο, νέες ισορροπίες και καινούρια όρια θα πρέπει πάντα να τηρούνται.

5. Θα ζούμε πάντα με τον φόβο μήπως τον χάσουμε

Μόνο που αυτή τη φορά, η απώλεια δεν θα έχει να κάνει με έναν σύντροφο αλλά με έναν σύντροφο που είναι ταυτόχρονα και φίλος και κολλητή και ο πιο έμπιστος άνθρωπος της καρδιάς μας. Ας υπολογίσουμε ότι στον πρώτο τσακωμό, δεν θα είναι εκείνος το πρόσωπο στο οποίο θα καταφύγουμε όπως κάναμε στο παρελθόν. Θα πρέπει να αντικατασταθεί με μια άλλη φίλη ή τη μητέρα μας. Και ίσως στο βάθος του μυαλού μας θα πρέπει να έχουμε υπολογίσει το ενδεχόμενο μιας οριστικής απώλειας αν η σχέση δεν προχωρήσει. Ρίσκο; Ναι, αλλά αξίζει τον “ερωτικό” κόπο!

Δείτε Επίσης
Ερωτεύτηκα τον καλύτερο φίλο μου! Πώς να χειριστείτε την κατάσταση;

6. Οι έξοδοι θα είναι ήδη προκαθορισμένες

Ακόμα και το πρώτο επίσημο δείπνο θα είναι υπόθεση ενός λεπτού για να κλειστεί: ποιο εστιατόριο είχαμε αφήσει στη λίστα με αυτά που επιθυμούσαμε να δοκιμάσουμε; Εκεί θα πάμε και επιτέλους δεν θα υπάρχει και κανένας λόγος να κρύψουμε την όρεξή μας για το επιδόρπιο… Όλα θα είναι πολύ πιο απλά και ρεαλιστικά. Κανένας δεν θα είναι υποχρεωμένος να φορέσει τα “καλά” του στο τραπέζι. Ωστόσο, η μαγεία που ξετυλίγεται ανάμεσα σε δύο αγνώστους θα έχει παραληφθεί από τα… ορεκτικά.

7. Θα τσακωθούμε πολύ συντομότερα…

Με έναν άνθρωπο που δεν έχουμε ποτέ φοβηθεί να εκφράσουμε αντιρρήσεις ή τη δυσαρέσκειά μας, οι πιθανότητες είναι ότι θα καβγαδίσουμε χωρίς περιστροφές ή διάθεση να κρύψουμε τα αληθινά μας συναισθήματα. Ο θυμός μας θα βγει προς τα έξω αλλά τουλάχιστον θα έχουμε απέναντί μας έναν άνθρωπο που γνωρίζοντας μας από την καλή και την… ανάποδη, θα ξέρει και πώς να χειριστεί την αλλαγή της διάθεσής μας.

8. Θα αρχίσουμε να προσέχουμε την εμφάνισή μας

Μιλάμε βεβαίως για ένα κολλητό που μας έχει δει με μάσκαρα που έχει τρέξει κάτω από τα μάτια μας, πιτζάμες με εξευτελιστικά αρκουδάκια ή μισόγυμνη με χάλια εσώρουχα. Ο ίδιος μετατρέπεται μέσα σε μια νύχτα σε έναν άντρα για τον οποίο κάθε εμφάνισή μας θα πρέπει να τον κάνει να αισθάνεται τουλάχιστον περήφανος για το κορίτσι που έχει δίπλα του. Η πρόκληση αλλάζει γιατί ούτε εκείνος μπορεί να ξεχάσει συλλεκτικές στιγμές με μια παλιά ρόμπα της γιαγιάς μας που δεν ξεκόλλησε από πάνω μας για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο αλλά ούτε κι εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε σαν αδιάφορα δεκατριάχρονα…

9. Μόνο αυτός αξίζει τον κόπο

Μπορεί να μη βρεθεί ούτε ένας άνθρωπος που να μας πει να προχωρήσουμε και να… πάμε με τον καλύτερό μας φίλο. Από την άλλη, ο δεσμός είναι τόσο ισχυρός με κάποιον που μας στηρίζει, γελάμε μαζί, διασκεδάζουμε και τυχαίνει να είναι και φουλ ερωτευμένος μαζί μας που αξίζει να γυρίσουμε τα πάντα ανάποδα για να βρεθούμε με άλλο ρόλο στο πλευρό του. Αν αυτή είναι η πιο τρελή απόφαση της ζωής μας, τότε αξίζει να την πάρουμε και να την στηρίξουμε…

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.