Ποια είναι η ιδανική διάρκεια στο σεξ;

Ποια είναι η ιδανική διάρκεια στο σεξ;

Πολλές φορές αυτή είναι μία ερώτηση που έρχεται μεταξύ σοβαρού και αστείου στις συζητήσεις… Κι αν σίγουρα υπάρχει πάντοτε το προσωπικό στοιχείο, μία έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο The Journal of Sexual Medicine έρχεται να δώσει μία επιστημονική απάντηση στο ερώτημα.

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Τη μελέτη αυτή έκαναν σεξολόγοι και ψυχοθεραπευτές προκειμένου να «εντοπίσουν» πόσα είναι τα μαγικά λεπτά που κάνουν τη συνεύρεση ιδανική. Κατέληξαν λοιπόν ότι μία επιτυχημένη σεξουαλική ζωή δεν ταυτίζεται απαραίτητα με πολύωρες συνευρέσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ιδανική διάρκεια του σεξ είναι μεταξύ 7-13 λεπτών. Ενώ επιπλέον η μελέτη διευκρινίζει ότι η ποιότητα του σεξ αποδεικνύεται ότι ακολουθεί τον κανόνα «όσο πιο απλά τόσο πιο καλά». Με άλλα λόγια όσο λιγότερο περίπλοκη είναι η σεξουαλική πράξη, τόσο το καλύτερο!

Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine περιέχει τα εξής συμπεράσματα για το ποια είναι η ιδανική διάρκεια (χωρίς τα προκαταρκτικά):

  • 1-2 λεπτά: Ανεπαρκές
  • 3-7 λεπτά: Σχετικά επαρκές
  • 7 έως 13: Η επιθυμητή διάρκεια
  • 15-30 λεπτά: Πολύ μακρά διάρκεια

«Η διάρκεια του σεξ εξαρτάται από το κάθε ζευγάρι και ο χρόνος αυτός είναι μεταβλητός», λένε οι ερευνητές και εξηγούν ότι η έρευνα έρχεται να ξεκαθαρίσει ότι «ο μαραθώνιος του σεξ» δεν αποτελεί εγγύηση ικανοποίησης, ενώ καλό είναι να αποφεύγονται σεξουαλικές απογοητεύσεις λόγω μη ρεαλιστικών κριτηρίων.

Δείτε Επίσης
Πώς (και γιατί) οι σεξουαλικές μας φαντασιώσεις αλλάζουν καθώς μεγαλώνουμε

Φυσικά, οι προτιμήσεις και η διάρκεια του σεξ αλλάζουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις και τα σεξουαλικά πρότυπα και γούστα διαφέρουν αρκετά.

«Κάποιες γυναίκες προτιμούν το γρήγορο και αυθόρμητο σεξ, ενώ κάποιες άλλες επιθυμούν την παρατεταμένη επαφή», διαπίστωσε ο καθηγητής σεξολογίας, Ρόμπιν Μιλχάουσεν, αφού μελέτησε πολλές γυναίκες ηλικίας από 18 έως 80 ετών. «Όλες οι γενικεύσεις σχετικά με το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, δεν θα πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα», υποστηρίζουν ερευνητές της ομάδας. «Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν είναι ο χρόνος που έχει σημασία, αλλά η ποιότητα του σεξ, ανεξάρτητα, αν διαρκεί πέντε ή είκοσι λεπτά».

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.