Ποιο είναι το μυστικό μίας μακροχρόνιας σχέσης;

Ποιο είναι το μυστικό μίας μακροχρόνιας σχέσης;

Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας δυνατές και με διάρκεια. Ποιο είναι το μυστικό; Αποδεικνύεται ότι η απάντηση δεν αφορά μόνο τις καυτές… νύχτες ούτε την επικοινωνία,  (αν και τα δύο είναι πολύ σημαντικά), αλλά όλα ξεκινούν όταν υπάρχει μία σταθερή βάση φιλίας.

από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Οι ειδικοί των σχέσεων ισχυρίζονται ότι τα ζευγάρια που αισθάνονται φίλοι,  που ενδιαφέρονται βαθιά ο ένας για τον άλλο ως άνθρωποι, και δεν είναι μόνο σεξουαλικοί σύντροφοι ή απλά θέλουν να παντρευτούν, όταν έχουν αυτή τη βαθύτερη βάση, τότε, η σχέση τους διαρκεί, είναι πιο ανθεκτική και ικανοποιητική και για τους δύο.

Κι αυτό γιατί δύο άτομα που μπορούν να παίζουν τον ρόλο του ερωτικού συντρόφου και του φίλου ταυτόχρονα, σημαίνει ότι έχουν ένα βαθύτερο επίπεδο οικειότητας και εμπιστοσύνης που τα κρατά μαζί.

Κάτι ακόμη που έρχεται ως αποτέλεσμα μίας τέτοιας σχέσης είναι ότι ακόμη και τα παιδιά στη ζωή τους (τα δικά τους αλλά ακόμη και τα ανίψια τους) επωφελούνται, αφού μαθαίνουν από αυτό το μοντέλο σχέσεων. Όταν μια σχέση βασίζεται κυρίως στο σεξ ή η ιδέα ότι οι σύντροφοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε πολλαπλούς ρόλους, τότε αν παρουσιαστούν δυσκολίες, η σχέση μπαίνει συχνά σε δοκιμασία.

Δείτε Επίσης
Σχέσεις «από το παρελθόν»: Οι ψυχολόγοι εξηγούν γιατί είναι τάση σε άνοδο

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγαπημένος σας πρέπει να είναι ο μοναδικός καλύτερος φίλος σας για να τα πάτε καλά μαζί. Είναι απίθανο άλλωστε, να μοιράζεται όλα τα ενδιαφέροντά σας, οπότε εννοείται ότι χρειάζονται οι καλοί σας φίλοι όχι σαν ανταγωνιστές αλλά για να συμπληρώνουν τη ζωή σας.

Έχουμε διαφορετικούς φίλους για διαφορετικές ανάγκες, αλλά η βάση είναι ότι ο σύζυγός μας πρέπει να είναι ένας από τους αγαπημένους μας φίλους. Θα πρέπει να οικοδομούμε τη σχέση μας με ισχυρά θεμέλια, όπως αυτά της φιλίας. Οι ειδικοί μάλιστα τονίζουν: «Πρέπει να έχουμε και καλούς φίλους στη ζωή μας, για να διατηρήσουμε  τη σχέση και τον εαυτό μας σε ισορροπία αλλά και να αισθανόμαστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι».

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.