Εκτός από σύντροφος είναι και ο καλύτερος σας φίλος;

Εκτός από σύντροφος είναι και ο καλύτερος σας φίλος;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Happiness Studies, όσοι θεωρούν τον σύντροφό τους τον καλύτερό τους φίλο είναι πιο ευχαριστημένοι στη ζωή τους. Ας δούμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό!

Από τη Σοφία Κροκιδά

Όταν περνάμε μια δύσκολη φάση στον γάμο ή τη σχέση μας, οι περισσότεροι έχουν την τάση να κατηγορούν τον σύντροφό τους. Πολλοί ξεχνούν ότι για μια ευτυχισμένη σχέση έχουν και οι δύο την ευθύνη. Ακόμα, το πώς βλέπει κάποιος τον σύντροφό του επηρεάζει τη σχέση καθοριστικά.

Οι λεπτομέρειες

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ειδικοί μελέτησαν παντρεμένα και ανύπαντρα ζευγάρια που συγκατοικούν και σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι ο σύντροφός τους είναι και ο καλύτερος τους φίλος.

Μετά από προσεκτική ανάλυση των δεδομένων οι επιστήμονες κατέληξαν ότι όσοι θεωρούν τον σύντροφό τους τον καλύτερό τους φίλο είναι δύο φορές πιο ικανοποιημένοι και χαρούμενοι από τους υπόλοιπους.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα ήταν σταθερά ακόμα και στις διαφορετικές ηλικίες, φύλα και κατάσταση υγείας και τα επίπεδα ευτυχίας ήταν πιο υψηλά για τα παντρεμένα ζευγάρια παρά για αυτά που απλά συγκατοικούν.

Άντρες vs Γυναίκες

H έρευνα αναφέρει ότι, συγκριτικά με τους άντρες, οι γυναίκες απολαμβάνουν μεγαλύτερα πλεονεκτήματα όταν θεωρούν τον σύντροφό τους τον καλύτερό τους φίλο. Παρόλα αυτά, οι γυναίκες ήταν λιγότερο πιθανό να πουν ότι ο σύντροφός τους είναι και ο καλύτερός τους φίλος.

Παντρεμένοι ή single;

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ο γάμος έχει θετική επίδραση στη ζωή των ανθρώπων και προσφέρει μακροχρόνια πλεονεκτήματα. Συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει ότι ο γάμος μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερη ευτυχία στη μέση ηλικία και τα πλεονεκτήματά του έχουν μεγάλη διάρκεια.

Γιατί είναι λογικό;

Η αλήθεια είναι ότι καλύτερος φίλος μας είναι αυτός που είναι πάντα δίπλα μας ό,τι κι αν συμβεί. Δεν σκεφτόμαστε ποτέ δεύτερη φορά πριν του πούμε τα μεγαλύτερα μυστικά μας, τους φόβους και τα χαρμόσυνα νέα στη ζωή μας.

Δείτε Επίσης
Πώς η γενιά των Βoomers άλλαξε το σεξ για πάντα

Τι προτείνουν οι ειδικοί

Το να είναι ο σύντροφός σας και ο καλύτερός σας φίλος, όπως λένε οι ειδικοί είναι απόλυτα υγιές για μια σχέση. Αλλά το να είναι ο μοναδικός σας φίλος μπορεί να κρύβει κινδύνους.

Είναι πολύ όμορφο να μοιράζεστε με τον σύντροφό σας μια δυνατή φιλία, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να έχετε κι άλλους καλούς φίλους. Αν θεωρείτε τον σύντροφό σας τον μοναδικό σας κολλητό φίλο, τότε μπορεί να μπλέξετε τα όρια ανάμεσα σε μια φιλία και μια ρομαντική σχέση.

Η βασική διαφορά αυτών των δύο είναι ότι η ρομαντική σχέση συνήθως χρειάζεται αποκλειστικότητα, ενώ η φιλία δεν έχει κανόνες. Αν τα μπερδέψετε αυτά τα δύο ίσως  νιώσετε ότι ο σύντροφός σας σας βλέπει σαν τη φίλη. Επίσης, αν ο σύντροφός σας είναι ο μοναδικός σας φίλος, τότε ίσως νιώσετε μοναξιά στις δύσκολες στιγμές που περνάει ένα ζευγάρι, αφού δεν θα έχετε ουσιαστική στήριξη από αλλού.

Πειράζει αν δεν είναι ο καλύτερός σας φίλος;

Αν ο σύντροφός σας δεν είναι ο κολλητός σας δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Πολλά ζευγάρια διατηρούν μια όμορφη και ολοκληρωμένη σχέση ακόμα κι έτσι. Και επίσης, δεν σημαίνει ότι μόνο μέσα σε μία σχέση περνάει κανείς καλά!

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.