Πώς μας δείχνει την αγάπη του κι ας μην μας το λέει συχνά!

Πώς μας δείχνει την αγάπη του κι ας μην μας το λέει συχνά!

Αρκεί να κατανοήσουμε κάποιες κινήσεις και στοιχεία συμπεριφοράς που μόνο ένας ερωτευμένος άντρας θα τα έκανε για μια γυναίκα. Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν τουλάχιστον… 15 τρόποι με τους οποίους ένας άνδρας εκφράζει τα συναισθήματά του. 

Από την Δέσποινα Σάμψων

Μπορεί εμείς οι γυναίκες να λέμε περισσότερο τη μαγική φράση «σ’ αγαπώ», αλλά και οι άντρες έχουν πολλές εναλλακτικές ευκαιρίες να αποδείξουν την αγάπη τους.  Συνειδητά ή όχι, ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα μας νοιάζεται για εμάς όταν…

1. Προσπαθεί να κάνει πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένες

Μπορεί να είναι κάτι μικρό και ασήμαντο – όπως το να μας κατεβάσει την αγαπημένη μας σειρά για να δούμε την Παρασκευή ή να βάλει εκείνος ένα πλυντήριο. Αυτό που μετράει είναι ότι μας έχει στο μυαλό του κι έχει ανιχνεύσει όλους τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να μας κρατήσει το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας. Χρειάζεται να πει περισσότερα; Όχι! Μας αγαπάει!

2. Δεν γυρνάει με άδεια χέρια σπίτι…

Δεν είναι μόνο η ευγενική πρόθεση. Είναι η ίδια η πράξη της παροχής αγαθών που δείχνει ότι μέσα του έχει ξυπνήσει το ένστικτο της προστασίας και παροχής υπηρεσιών του αρσενικού προς το θηλυκό φύλο. Όταν αυτό συμβαίνει, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη δέσμευση, και μάλιστα προκύπτει φυσικά, έχουμε μια ευχάριστη έκπληξη. Ένα γενναιόδωρο τύπο που, όχι μόνο μας αγαπάει, αλλά μας φροντίζει κιόλας.

3. Μας μιλάει για όλα

Η ανοιχτή συζήτηση που προϋποθέτει τυφλή εμπιστοσύνη είναι αδιάψευστο σημάδι αγάπης. Όταν γινόμαστε οι έμπιστες πια των αντρών μας και ακούμε τα πάντα για τις δουλειές τους, τους ανθρώπους που συναναστρέφονται, τα μικρά περιστατικά της καθημερινότητάς τους  ή και τις προτιμήσεις τους, μπορούμε να είμαστε σίγουρες ότι έχουμε καταφέρει να μπούμε και στην καρδιά του.

4. Επιλέγει να είναι πιστός

Μόνο όσοι αγαπάνε πραγματικά, μας αφιερώνονται. Αυτό είναι κανόνας. Και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το κάνουν όπως και το να παραμείνουν πιστοί και σταθεροί. Μην μπερδευόμαστε με τις δικαιολογίες.

5. Θέλει ακόμα να κάνει σεξ μαζί μας

Όσο κι αν η ρουτίνα έχει σβήσει από πάνω μας τα πρώτα σημάδια επιθυμίας, ο άντρας που ζητάει και επιδιώκει ακόμα την επαφή, είναι εκείνος που το νιώθει και δεν βλέπει μπροστά του ούτε σημάδια κυτταρίτιδας ούτε ένα σώμα που έχει συνηθίσει. Αγαπάει ακόμα τη γυναίκα του.

6. Προσπαθεί ο ίδιος για την σχέση

Κάπου εκεί έξω υπάρχει το σπάνιο είδος του άντρα που βλέπει από μακριά πότε θα προκύψει κάποιο πρόβλημα και σηκώνει ο ίδιος… μανίκια για να το λύσει και να μην χρειαστεί εμείς να αποχωρήσουμε επειδή τα πράγματα θα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Είναι ο ίδιος που θέλει τη σύντροφό του ευτυχισμένη – ό,τι και να γίνει. Είναι εκείνος που αγαπάει και δεν χρειάζεται να πει άλλη κουβέντα για το θέμα.

7. Αν του πούμε ότι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, βρίσκει λύσεις

Ο σύντροφος που παρακολουθεί όχι μόνο τις επιτυχίες μας αλλά και τις αποτυχίες μας και προσπαθεί να βρει διέξοδο ενεργοποιώντας δικούς του μηχανισμούς, δεν είναι ένας αδιάφορος σύντροφος. Είναι στην πράξη ερωτευμένος.

8. Δεν εγκαταλείπει στα δύσκολα

Παραμένει δίπλα μας και σε άσχημες συνθήκες – ακόμα κι αν περνάμε ένα πρόβλημα υγείας, αν παλεύουμε με κατάθλιψη ή δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ ξαφνικά στην τσέπη. Το αγόρι που δεν εξαφανίζεται. αγαπάει βαθιά…

9. Συμβιβάζεται και ακολουθεί τους ρυθμούς μας

Αν το κάνει και μάλιστα βάζει εμάς πάνω από τις δικές του επιθυμίες, τότε έχει αγαπήσει βαθιά.

Δείτε Επίσης
Τι είναι αυτό που κάνει τους άντρες ευτυχισμένους;

10. Προσέχει τι λέμε

Όταν ένας άντρας μας ακούει, θυμάται τι του λέμε, απαντάει και μάλιστα προσπαθεί μέσα από τον διάλογο να βρει και λύσεις στα προβλήματά μας που πιθανόν του θέτουμε, τότε έχει αποδείξει ότι μας υπολογίζει. Δεν χρειάζεται να κάνει άλλη δήλωση αγάπης. Οι υπόλοιποι μας ακούνε αλλά δεν δίνουν σημασία σε τίποτα από ό,τι λέμε…

11. Νιώθει άνετα με εμάς στο πλευρό του

Τα αγόρια αισθάνονται έτσι μόνο με ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν και εμπιστεύονται. Αν λοιπόν νιώθει έτσι με εμάς, έχει λιώσει.

12. Θέλει να είναι ελκυστικός σε εμάς

Δεν χρειάζεται να πούμε… λεπτομέρειες. Ο άντρας που διατηρεί την εικόνα του όμορφη για εμάς και δεν πέφτει σε σφάλματα οικειότητας που θα μείωναν την αισθητική μας, προσπαθεί και παλεύει να μας αποδείξει ότι μας αγαπάει πολύ και θέλει να βλέπουμε μόνο τον καλύτερό του εαυτό.

13. Μας υπολογίζει μέσα στα πλάνα του

Μπορεί να ακούγεται πολύ τεχνοκρατικό αλλά αν το “εμείς” έχει αντικαταστήσει το “εγώ” στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της ζωής του, τότε, ναι, μας αγαπάει. Στην περίπτωση που βλέπουμε να απουσιάζουμε από την εικόνα, τότε το σήμα έχει ήδη δοθεί προς αποχώρηση.

14. Δεν σηκώνει κουβέντα για εμάς….

Αν δεν επιτρέπει σε κανένα – ούτε καν στη μητέρα του – να μιλήσει άσχημα για εμάς, τότε έχουμε πιάσει το Τζόκερ! Αν και οι περισσότεροι άντρες θεωρούν υποχρέωσή τους να υπερασπίζονται την αγαπημένη τους, οι μη ερωτευμένοι συνήθως δεν μπαίνουν στον κόπο. Εκείνοι που το κάνουν με σθένος είναι το ζητούμενό μας!

15. Ανέχεται όλα τα… στραβά

Όλες κάποια στιγμή στη ζωή μας θα τα θαλασσώσουμε. Είτε θα αφήσουμε έναν λογαριασμό απλήρωτο ή θα ξεχάσουμε κάτι σημαντικό που μας εκθέτει και τους δύο προς τα έξω… Ο σύντροφος που είναι εκεί και δείχνει ότι συμβιβάζεται με κάθε στραβή μας είναι ακριβώς το σπάνιο είδος του άντρα που παραμένει τόσο ερωτευμένος, όσο κι έτοιμος να δεχτεί τα ελαττώματά μας και να μας συγχωρέσει. Δεν θα χρειαστεί καμία άλλη απόδειξη! Μας αγαπάει…

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.